Ziue Eroilor este sărbătorită în fiecare an de Ziua Înălțării Domnului, mare sărbătoare creștină care marchează Înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere. La Poiana Câmpina, după slujba religioasă de Înălțare, a avut loc o slujbă de pomenire a eroilor, iar apoi au fost depuse flori la Monumentul Eroilor situat în curtea Bisericii "Adormirea Maicii Domnului", dar și la monumentul din satul Bobolia.
La ceremonia de la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" au fost prezenți primarul Sergiu Constanda și viceprimarul Ionuț Goran, alți reprezentanți ai Primăriei, consilieri locali, enoriași din comună, dar și elevii de la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu", însoțiți de profesorii lor. Pe fronturile de luptă din cele două războaie mondiale și-au pierdut viața 57 de militari (ofițeri, subofițeri și simpli soldați) plecați din Poiana Câmpina. Numele lor sunt scrise pe monumentul din centrul comunei, iar în fiecare an sunt rostite la slujba de pomenire de la biserică, de Ziua Eroilor.
În toamna anului trecut, Asociația Câmpina Curată și societatea Ecogen Power lansau un concurs de idei pentru proiectul de arhitectură și amenajare al viitorului complex urban "Steaua Română". Concursul era destinat studenților din anul V de la Facultatea de Arhitectură a Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" București. Vineri, 24 Ianuarie 2025, a avut loc Gala de premiere a proiectelor câștigătoare.
Un cadru natural ideal în Parcul Soceram de pe platoul Muscel din Câmpina, un soare excesiv de generos pentru o zi de ianuarie, multe baloane și foarte mulți oameni, cam acesta a fost ”decorul” în care am asistat la cea mai impresionantă ”Hora Unirii” dansată vreodată la Câmpina.
Administrația locală a organizat manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor în locația tradițională - Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei.
Eveniment special la Colegiul Militar Național ”Dimitrie Cantemir” Breaza în cursul zilei de miercuri, 22 ianuarie.