CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Întrebări și răspunsuri între taberele politice din CL Câmpina privind Ansamblul Casei Tineretului și Club Live al lui Liviu Briciu

- Actualitate -

Întrebări și răspunsuri între taberele politice din CL Câmpina privind Ansamblul Casei Tineretului și Club Live al lui Liviu Briciu

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, din data de 22 februarie 2023, probabil că ar fi fost una fără istoric dacă nu existau Diversele”. Adică ultimul punct de pe ordinea de zi, acolo se spun multe off-uri. Și s-au spus... Cele două tabere politice din Consiluiul Local și-au adresat reciproc o grămadă de întrebări. La unele dintre ele s-a și răspuns, la altele, nu. Subiectele principale – Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului și clubul lui Liviu Briciu din... Casa Tineretului.

Discuțiile au fost deschise de consilierul PSD Andrei Duran. Și s-a pornit, bineînțeles, de la decizia din ședința anterioară, de tăiere a finanțării de la bugetul local pentru Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului. Adrisantul interpelării a fost Florin Marcu, consilier PNL. 
„În urma acestei decizii privind ansamblu, v-ați atras oprobiul public din partea câmpinenilor de bună credință și ca să vă spălați imaginea ați proliferat tot felul de minciuni la adresa mea și a ansamblului. Ați spus că eu sunt în conflict de interese, că aprob banii pentru ansamblu. Dacă e așa, de ce nu faceți sesizare la ANI?! De fapt, dvs. sunteți într-un conflict grav de interese, nu ca mine. Eu cred că nu sunt într-o astfel de situație pentru că dansatorii nu sunt plătiți, nu au contracte, nu sunt legitimați, se pot urca pe scenă și pot dansa în orice ansamblu. Din bugetul pe care îl avea ansamblul se plătea salariul coregrafului (15.000 lei brut pe an, 1.000 lei net pe lună) și se făcea o deplasare la un festival internațional, subvenția era de 20.000 lei, dar cheltuielile erau duble și eu am adus sponsorizări pentru a acoperi diferența, a spus Andrei Duran.

Întrebările lui Andrei Duran către Florin Marcu
Unde lucrați dvs. în decembrie 2020, la începutul mandatului și unde lucrați acum? Unde lucra soția dvs. în decembrie 2020 și unde lucrează acum? Din ce dată sunteți președintele Consiliului de Administrație de la Spitalul Municipal? Cu ce dată și-a schimbat soția dvs. locul de muncă?” – acestea au fost întrebările adresate de Andrei Duran lui Florin Marcu. Consilierul PNL nu a răspuns în cadrul ședinței, a spus doar că răspunsurile vor putea fi găsite în declarația sa de avere.

Întrebările lui Andrei Duran către Liviu Briciu
Cât plătiți chirie pentru spațiul de la Casa Tineretului, unde funcționează clubul dvs.? Aveți contract valabil pentru bar? Dacă nu ați participat la licitația pentru închirierea spațiului, nu înseamnă că nu mai erați interesat? De ce mai sunteți acolo? Care e prejudiciul la bugetul Casei Tineretului, creat de dvs., de vreme ce plătiți 1.397 lei/lună în loc de 6.200 lei/lună conform hotărârii de Consiliu prin care au fost reactualizate chiriile? Cum este posibil ca pentru aceeași activitate, de bar, la Casa de Cultură să se plătească 30 lei/mp/lună, iar dvs., la Casa Tineretului, să plătiți 6,5 lei/ mp/ lună?, au fost întrebările lui Andrei Duran către consilierul POL, Liviu Briciu.

Răspunsurile lui Liviu Briciu
Chiriile s-au mărit de trei sau patru ori prin hotărâre a Consiliului Local și nu m-am prezentat la licitație pentru că doream să renunț. Au fost trei licitații pentru spațiul unde funcționează Club Live și nu s-a prezentat nimeni. După aceea mi-a fost prelungit perfect legal contractul vechi. Nu e niciun prejudiciu, nicio ascunzătoare, ce spuneți dvs. sunt povești de adormit copiii! Eu sunt chiriaș în acest spațiu din anul 2002, am organizat aici peste 700 de concerte, am contract perfect valabil!, a spus Liviu Briciu.

Liviu Briciu, despre Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului
Ansamblul a desfășurat la Câmpina o activitate frumoasă, dar ineficientă. Avem două ansambluri, unul la Casa Tineretului și unul la Casa de Cultură, pentru care se alocau 10-15% din bugetul manifestărilor culturale. Cel de la Casa de Cultură, Ghiocelul, este un ansamblu vechi, unde poate veni orice tânăr din Câmpina să danseze. În ansamblul de la Casa Tineretului nu te poți înscrie ca novice. De câte ori dansați în Câmpina? De patru-cinci ori pe an. Ansamblul Folcloric al Filarmonicii din Ploiești are patru apariții, evenimente pe lună. Da, e adevărat, că membrii ansamblului sunt angajați și plătiți. Eu cred că s-a ajuns aici din cauza managementului prost al Casei Tineretului. Dacă aveați minim 10 spectacole în țară, la diverse evenimente, puteați să vă susțineți singuri financiar!, este punctul de vedere al lui Liviu Briciu.

Întrebările lui Florin Marcu către Andrei Duran
Ați dansat cu ansamblul și pentru alte primării? Ați primit bani și de la alte primării? Ați folosit costumele achiziționate cu bani de la bugetul local pentru a dansa la nunți? Ați fi de acord ca, dacă acordăm finanțare ansamblului, acesta să reprezinte doar Câmpina?, au fost întrebările consilierului PNL Florin Marcu.

Răspunsurile lui Andrei Duran
Suntem dansatori amatori, nu suntem plătiți, noi dansăm de plăcere, nu luăm bani. Banii sunt doar pentru coregrafi, iar aceștia pregătesc mai multe ansambluri, pentru că un coregraf nu poate trăi cu 1.000 lei/lună. Ca să facă un spectacol de anvergură, cu 12, 14 sau 16 perechi, așa cum ne-ați văzut și la Serbările Toamnei, coregraful ia dansatori și de la Cornu, de la Breaza, de la Câmpina sau din altă parte și face un spectacol mare. Nu au fost momente în care să fim solicitați să dansăm la Câmpina și noi să nu venim. Nu, nu am folosit niciodată costumele cumpărate cu bani de la bugetul local la alte evenimente. Din contră, am dansat la Câmpina, pe scenă, cu costume aduse de coregraf de la Uzina Mecanică Plopeni, care are costume populare din toate zonele țării. Și nu este adevărat că în Ansamblul Casei Tineretului nu puteau veni alți dansatori, există grupe de începători pe care le pregătește coregraful. Cât privește ultima întrebare, eu nu-i pot obliga pe membrii ansamblului să nu mai danseze în altă parte. Câtă vreme ei nu sunt plătiți, pot dansa unde vor!, a spun Andrei Duran.

În loc de concluzii...
Discuțiile au fost mult mai ample și aprinse pe alocuri. Le puteți urmări integral în înregistrarea video. Noi v-am prezentat aici doar cele mai importante momente. A fost o confruntare, e adevărat, din care nu credem că a câștigat cineva. De pierdut, însă, da, pierde Câmpina. Despre propunerea consilierului Cosmin Raț (POL) de donare a indemnizației de către unii consilieri nici nu s-a mai discutat. Nici măcar inițiatorul nu a mai spus nimic. Iar singurul lucru cert din toată această poveste este acela că Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului nu mai există.


25 Feb 2023 18:47 2918 vizualizari


Comentarii






  • 27.02.2023 06:34 Ionut Am urmarit integral sedinta. Eu i-as intreba pe alde marcu (cel care nu raspunde la intrebari, pentru ca el nu stie decat sa scrie dupa dictarea stim noi cui si apoi sa citeasca si care a inteles ca ansamblul este unul privat ?!) si pe briciu (care i-a declarat dnei Lupu ca el nu tine cont de morala) daca in locul lui Duran ar fi dansat in ansamblu, de pilda Rat (acest demagog cu propuneri populiste), tot asa ar fi fost de inversunati in decizia lor aberanta de a desfinta ansamblu? Sigur nu. Vai campinenilor ca astfel de oameni le hotarasc viitorul (sa speram ca numai pana la anul).
  • 26.02.2023 21:13 Gheorghe Este mult mai usor sa distrugi . GREU este sa CONSTRUIESTI . Dar consilierii nostrii nu mai sunt cetateni CAMPINENI , sunt doar politicieni de duzina.
  • 26.02.2023 14:56 diss Țara ( Cămpina) moare iar baba( consiliul local) se piaptănă. Oameni mici, proiecte pe măsură, ineficiență maximă, absolut nicio viziune , banii contribuabililor cheltuiți aiurea ...= cea mai slabă, din toate punctele de vedere, administrație din ultimii 500 de ani.
  • 26.02.2023 09:08 Anonim Pai asa e daca vrea Moldoveanu sa le dea pe tava Casa tineretului lui Briciu si lui Paraschiv, devin toate ”bolnave”, ”ineficiente” pana se face schimbarea.
1480 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2606 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2721 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1603 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV