”Regulamentul unui consiliu local nu trebuie să restrângă drepturile recunoscute de lege”

Actualitate (Categoria articolului)

Afirmația aparține lui Mihai Apostolache - conferențiar universitar doctor la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, director al Centrului de Studii și Cercetări Juridice și Socio-Administrative. De asemenea, Apostolache a fost deputat în perioada 2004-2012 și, în prezent, este președintele partidul Prahova în Acțiune. Într-o postare pe pagina sa de Fcebook, Mihai Apostolache s-a referit la situația de la Câmpina, privind încercarea unor consilieri de a pune pumnul în gura presei. Detalii - aici.

Iată și declarația completă a lui Mihai Apostolache:
”Dacă autoritatea locală acționează cu rea-credință, prin regulamentul de organizare și funcționare a consiliului local se poate ajunge la golirea de conținut a normelor legale care stabilesc caracterul public al ședințelor consiliului local. Legiuitorul a stabilit regula asistării la ședințele consiliului local în condițiile regulamentului de organizare și funcționare a consiliului local. Regulamentul se adoptă de consiliul local prin hotărâre. Acest document adoptat de consiliul local nu trebuie să conțină, însă, norme constrângătoare, care să restrângă dreptul recunoscut de lege. Atunci când a optat pentru o astfel de soluție legislativă, legiuitorul a dorit să pună în valoare principiul autonomiei locale și să permită autorității deliberative locale să surprindă și specificul local. Nicicum nu a urmărit să ofere autorității locale un instrument prin care să limiteze accesul publicului la ședințele consiliului local”.

2855 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Profu 26.07.2021 23:46 Profund dar pe lângă subiect. Nimeni nu a interzis nimic. Au voie să facă orice înregistrare dar din sectorul destinat presei. La dumneavoastră la ore se plimbă studenții prin sală?

Actualitate

0 vizualizari
18 sept. 2021 11:22

Noile reguli aprobate de Guvern pentru localitățile unde rata incidenței COVID-19 depășește 3/1.000 locuitori. La Câmpina, rata incidenței a ajuns la 2,28

Guvernul României a aprobat, în ședința din 17 septembrie 2021, prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul țării, precum și o serie de măsuri care se aplică pe durata acesteia pe durata acesteia, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Precizăm că, la Câmpina, rata incidenței este de 2,28 cazuri la mia de locuitori, conform datelor făcute publice de Instituția Prefectului Prahova.

48 vizualizari
18 sept. 2021 11:04

De la cititori. Parcarea.... eterna poveste a lipsei de bun simț

Vineri seară, după lăsarea întunericului, în parcarea din fața magazinului Lidl. Așa a găsit de cuviință cineva să parcheze...

Alte stiri recente

171 vizualizari
18 sept. 2021 10:12

Anunț licitații publice pentru vânzarea activelor Emon Electric Câmpina, societate aflată în faliment

Lichidatorul judiciar Mușat&Asociații anunță organizarea unor licitații publice cu strigare pentru vânzarea mai multor active ale societății Emon Electric Câmpina, aflată în faliment.

1220 vizualizari
18 sept. 2021 08:06

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 18 septembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.