Surpriză de proporții, politică și nu numai. Consiliul Județean Prahova va vota parteneriatul cu municipiul Câmpina pentru cofinanțarea pasajului subteran
Actualitate (Categoria articolului)
UPDATE - Consiliul Județean Prahova a aprobat Acordul de parteneriat. Au votat în favoarea proeictuilui PNL, USR, ProRomânia și Prahova în Acțiune. PSD a votat împotrivă, iar PMP și ALDE s-au abținut. Urmează aprobarea Acordului de parteneriat și de Consiliul Local Câmpina.
Mișcare extrem de interesantă și neașteptată la ședința extraordinară de îndată a Consiliului Județean Prahova, care va avea loc marți, 4 octombrie. Președintele Consiliului Județean, Iulian Dumitrescu, a inițiat un proiect privind încheierea unui parteneriat cu municipiul Câmpina pentru realizarea pasajului subteran din centrul localității.
Obiectul acestui parteneriat este acela de a stabili drepturile şi obligaţiile părţilor, contribuţia financiară proprie a fiecărei părţi la bugetul proiectului, precum şi responsabilităţile ce le revin părților în implementarea activităţilor aferente proiectului: “Creșterea mobilității nepoluante prin investiții de tip integrat în soluții inteligente aferente unui coridor de mobilitate și prin redirecționarea circulației turiere printr-un pasaj subteran în zona centrală a municipiului Câmpina”. Proiectul va fi depus pentru finanțare europeană în cadrul POR 2021-2027, Prioritate: P4. O regiune mai accesibilă 2.1.1.1. Obiectiv specific: RSO3.2. Dezvoltarea și ameliorarea unei mobilități naționale, regionale și locale sustenabile, reziliente la schimbările climatice, inteligente și intermodale, inclusiv îmbunătățirea accesului la TEN-T și a mobilității transfrontaliere (FEDR).
În baza acestui parteneriat, conform proiectului, Consiliul Județean ar urma să suporte o mare parte din valoarea cheltuielilor neeligibile ale proiectului și din valoarea cofinanțării aferente cheltuielilor eligibile. Diferența va fi suportată de la bugetul local al municipiului Câmpina.
Această mișcare extrem de interesantă dă șah mai ales în plan politic și ne referim în special la situația în care se află acum liderii de partide care au anunțat public că nu susțin PUZ-ul cu pasajul subteran, lideri care, într-un fel sau altul, sunt în strânsă relație cu conducerea Consiliului Județean Prahova.
PNL Câmpina a anunțat prin vocea președintelui Marian Nistor că nu va vota PUZ-ul, dar consilierii locali liberali, Dan Nica și Florin Marcu, au anunțat public că vor vota proiectul PUZ-ului, propus de primarul Alin Moldoveanu. Iar peste această situație delicată, vine acum și Iulian Dumitrescu, președinte PNL Prahova, prim-vicepreședinte PNL la nivel național și, bineînțeles, președinte al Consiliului Județean Prahova, cu parteneriatul pentru pasajul subteran.
USR Câmpina a anunțat, de asemenea, că nu va vota PUZ-ul care include pasajul subteran, dar liderul județean al acestei formațiuni politice este vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, Cristian Apostol, și va fi destul de dificil ca aleșii locali câmpineni să voteze, practic, contrar liderilor lor politici de la nivel județean.
Nu în ultimul rând, PMP Câmpina este condus de Adrian Pițigoi, care este și consilier personal al președintelui Consiliului Județean, Iulian Dumitrescu. Va fi extrem de delicat pentru consilierii PMP să explice de ce ar vota împotriva PUZ-ului și parteneriatului cu Consiliul Județean.
Așadar, o mișcare foarte interesantă, care face și mai așteptată ședința Consiliului Local Câmpina în care se va discuta parteneriatul cu Consiliul Județean și PUZ-ul care include pasajul subteran. În același timp, spuneam că este o mișcare surprinzătoare, având în vedere decizia lui Iulian Dumitrescu de a susține și finanța de la bugetul județean proiectul inițiat de un primar independent (Alin Moldoveanu), plecat în 2020 din PNL.
Comentarii
- 04.10.2022 06:47 Incet, incet, ies la iveala manevrele care au dus la instalarea lui Moldoveanu in fruntea municipiului. Prima dovada a fost cu Dobre, omul de paie al Robertei; acum PNL la nivel de judet. Oricum s-a stiut din timpul campaniei ca este sustinut de membri de vaza ai PNL la nivel de oras. Ce alianta cu USR, ce Florescu?! Asa independent....
- 04.10.2022 07:08 Poziția PMP Campina rămâne neschimbata,in zilele următoare vom clarifica mai pe larg.
- 04.10.2022 09:17 Stimate domnule Pitigoi, desi nu v-am votat si nici nu mi-ati placut prea mult, permiteti-mi sa va stimez cu aceasta ocazie si sa va felicit. In acest moment sunteti primul (speram nu si ultimul) care arata ca are coloana vertebrala. Multumim ca v-ati clarificat pozitia. Daca veti organiza mitinguri multi dintre noi vom veni. Poate ca este momentul sa le aratam mizerabililor astia (Moldoveanu, Paraschiv, Dobre, cu Dumitrescu in frunte) ca noi, campinenii, decidem, nu ei. Ei vor doar ciolanul si sa sifoneze (adica sa fure) cat mai multi bani europeni (se stie ca asta a cam facut Dumitrescu de cand a intrat in politica intai la Calarasi, acum la Ploiesti) dar noi trebuie sa ne aparam orasul in care am crescut si in care cresc copiii si nepotii nostri.
- 04.10.2022 09:54 Ce știe Iulian Dumitrescu despre Câmpina și despre realitățile și necesitățile locale? Nimic. Au adus Ploieștiul pe marginea prăpastiei și acum au pus ochii pe Câmpina. Iulian Dumitrescu, Roberta Anastase, Dobre & co, politicieni care nu au nici o legătură cu Câmpina, vor să decidă în locul nostru? Este clar de clar că este un joc politic pentru susținerea „independentului” Moldoveanu. Ne-au mințit pe față la alegerile din 2020 și acum vor să ne distrugă și orașul.
- 04.10.2022 11:21 Toate astea pentru un PUZ care aduce a stil arhitectural sovietic, pentru că nicăieri în Europa nu există un oraș de dimensiunea Câmpinei sau mai mare care să aibă sau să își dorească un proiect de această anvergură. Pe bani mulți și într-o perioadă incertă dpdv economic, chiar de recesiune din 2023. Până acum am fost informați că acest proiect va fi realizat din fonduri europene și acum aflăm că e nevoie de cofinanțări, chiar și de la bugetul local !? În șah sunt locuitorii orașului prin zonele lăsate în paragină, mizerie, batale de gudroane poluante, calitatea infrastructurii, locuri de joacă ale copiilor închise de ANPC sub nasul administrației locale, calitatea și cantitatea vieții sociale, ș.a. Nu, domnilor! Reabilitarea vreunei școli sau a vreunei străzi nu reprezintă un succes, ci doar un pas spre normalitate. Am observat că există persoane care felicită administrația când aceasta prezintă realizarea vreunei investiții, aprobarea unui proiect. De parcă ar fi ceva extraordinar, de parcă nu toate administrațiile orașelor și comunelor ar fi pe acest val de investiții din fonduri europene, PNRR, Anghel Saligny, etc. Cu toate astea, la nivel de investiții, orașul nostru se află mult sub Ploiești (de 9 ori mai mult), Sinaia(1,8 ori mai mult), Câmpina fiind comparabilă cu Mizil, Breaza, Azuga, Văleni de Munte, Urlați, Băicoi (sursa recorder.ro). Așa că, ori îi lăudăm pe toți, ori suntem rezervați și îi urmărim cu atenție și aici invit presa locală să le adreseze întrebări cât mai obiectiv și în toate momentele oportune.
- 04.10.2022 12:11 Mi-e greata de aceasta nebunie. Insista cu aceasta aberatie fara sens. La ce bun? Cui foloseste? Daca PNL se baga in mizeria asta, pierde definitiv Campina. Daca acest primar ar avea putere, ar fi altfel decat Putin?
- 04.10.2022 12:38 Cred ca este oportun un referendum.
- 04.10.2022 17:07 Este clar că orășelul Cămpina este în mare pericol.”Rechinii”, de fapt niște politruci, au pus șaua pe bugetul orașului, ne amețesc cu fonduri de la UE...bla, bla, bla.Să vedem dacă cămpinenii vor dori să își apere orașul sau poate nu le pasă.Momentan singura soluție legală este un referendum pentru demiterea primarului. Este posibil dacă minim 25% dintre cămpinenii cu drept de vot vor semna această cerere și o vor trimite Consiliului Județean...condus de.. Iulian Dumitrescu..
- 04.10.2022 17:17 Si uite asa se clarifica multe... Moldoveanu, Dobre, Marcu, Dumitrescu, si cati or mai fi implicați. Oricum pasajul nu va fi vreodată dus la bun sfârșit. E de ros bani pana la ”începerea” lucrărilor, acolo e bătălia.....
- 04.10.2022 17:36 Cred ca cel mai potrivit ar fi un referendum.
- 04.10.2022 17:38 Ca sa fim corecti, deocamdata este doar un Acord de parteneriat, nu aveau cum sa aprobe parteneriatul, deoarece deocamdata nu exista obiectul acestui parteneriat. Sunt doua motive pentru care s-a recurs la acest tertip: 1.sa se puna presiune pe usr campina si pe consilieru Davidescu de la pro Romania sa voteze PUZ-ul si neincrederea in Moldoveanu ca va imparti cu ei cascavalul. Vor fi bani multi de furat , acum sa vedem ce va zice Codruta care va fi avertizata sa urmareasca cu atentie si ingrijorare unde se vor scurge banii din parandarat. Ce nu inteleg din toata cloaca asta este atitudinea USR . Oare Drula, cel care il inregistra pe Dumitrescu cum facea trafic de influenta stie ce se intampla la Prahova ? Si spera ca in 2024 usr sa mai intre in CL la Campina?
- 04.10.2022 20:29 Am intuit eu ca are legătură cu Miss Valea Doftanei, Roberta fiica de securist și cu Vileford Costea. Și încă nu a ți văzut nimic. Cărțile se fac la nivel înalt. Ar fi surprinzător de la Ploiești sa dizolve organizația Câmpina a PNL. Iar USR sa le tina isonul. Moldoveanu o sa dispară, atât el cât și susținătorii Paraschiv și Dobre
- 05.10.2022 08:02 era de asteptat...sunt mana in mana . S-a dus INDEPENDENTUL. Stie Ploiestiul ce e mai bine pt Campina. Bine ca nu mai avem centrale de cartier ca gaseau ei o solutie sa opreasca apa calda si la Campina. Sa isi mentina toata lumea ideea CA NU VREM PASAJ. NU NE LASATI PE MANA PLOIESTIULUI
- 05.10.2022 15:56 Daca distinsa cosa nostra campineana ( cumparata demult de camorra ploiesteana ) ar organiza un referendum , ce ar fi ? Cum e de asteptat , marea majoritate de oameni normali nu-si doresc mizeria asta , dar e hotarata demult , dinainte sa iasa marioneta asta primar ( oricum , au avut grije sa-l faca santajabil , acum e la mana politrucilor ) . O sa va treziti intr-o dimineata cu excavatoarele si nu o sa fie nimic de facut..
Actualitate

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...
După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.
Două ședințe de Consiliu în mai puțin de 24 de ore pentru schimbarea destinației fostei grădinițe din cartierul Câmpinița
UPDATE - Ulterior apariției articolului, consilierul local Adina Gârbăcică ne-a precizat că s-a referit la o altă sumă, de 476.000 lei, solicitată de partenerul administrației în GAL pentru aducerea clădirii la stadiul necesar autorizării.
Pe masa Consiliului Local Câmpina, la ședința ordinară din 27 septembrie, a apărut un proiect suplimentar - cel privind schimbarea destinației fostei grădinițe din Cartierul Câmpinița și înființarea aici a unui Centru Comunitar Integrat, proiect care va fi derulat de municipalitate cu fonduri europene, prin GAL.
Alte stiri recente

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina în avans
1 Octombrie este Ziua Persoanelor Vâstnice, iar la Câmpina aceasta a fost sărbătorită în avans, vineri, 29 septembrie, printr-un șir de evenimente găzduite de Casa Tineretului și organizate de CAR Pensionari Câmpina, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina.

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu
Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.