UPDATE - Proiectul a fost retras în timpul ședinței Consiliului Local, de către inițiator (viceprimarul Liviu Dumitrache), după numeroase discuții în plen. Vom reveni asupra acestui subiect.
Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, 27 ianuarie 2022, a Consiliului Local Câmpina se află și aprobarea proiectelor selectate în urma derulării procesului de bugetare participativă. Este vorba despre cele trei proiecte depuse de cetățeni sau instituții publice și care au întrunit cel mai mare număr de voturi. După ce vor fi aprobate de Consiliul Local, aceste trei proiecte vor putea fi incluse în bugetul anului 2022 pentru finanțare.
După cum am scris și cu altă ocazie, în anul 2021, la Câmpina s-a derulat, în premieră, procesul de bugetare participativă, cel prin care ideile, inițiativele unor cetățeni sau instituții pot deveni proiecte care să fie puse în practică de către administrația locală, cu bani de la bugetul localității. 19 proiecte au fost depuse în cadrul acestui proces de bugetare participativă, inițiatori fiind persoane fizice, unități de învățământ sau organizații neguvernamentale. Din păcate, foarte puțini câmpineni au urmărit acest proces, iar cei care au votat au fost și mai puțini. Dintre cele 19 proiecte, șase au fost declarate neeligibile, 10 au fost eliminate după votul final, iar trei declarate câștigătoare, având cele mai multe voturi:
1. Școala digitală - Școala Gimnazială "Al.I. Cuza" (45 voturi), buget estimat - 30.000 lei, dotarea a patru săli de clasă cu table interactive SMART Board cu SOFTWARE inclus
2. Centru de zi pentru copiii vulnerabili din Cartierul Turnătorie (30 voturi), buget estimat - 44.000 lei, ajutor educațional și o masă caldă pentru 40 de elevi, după terminarea programului școlar, pe parcursul unui an; locație - Liceul Tehnologic Mecanic (clădirea școlii generale)
3. Aer, soare, sănătate, aici, la grădiniță, le avem pe toate! - Grădinița "Iulia Hasdeu" (28 voturi), buget estimat - 42.904 lei, amenajarea unui loc de joacă și amplasarea unor măsuțe cu scaune în curtea grădiniței, pentru desfășurarea unot activități în aer liber.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.