Proiectele selectate în procesul de bugetare participativă, pe masa Consiliului Local Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Proiectul a fost retras în timpul ședinței Consiliului Local, de către inițiator (viceprimarul Liviu Dumitrache), după numeroase discuții în plen. Vom reveni asupra acestui subiect.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, 27 ianuarie 2022, a Consiliului Local Câmpina se află și aprobarea proiectelor selectate în urma derulării procesului de bugetare participativă. Este vorba despre cele trei proiecte depuse de cetățeni sau instituții publice și care au întrunit cel mai mare număr de voturi. După ce vor fi aprobate de Consiliul Local, aceste trei proiecte vor putea fi incluse în bugetul anului 2022 pentru finanțare.

După cum am scris și cu altă ocazie, în anul 2021, la Câmpina s-a derulat, în premieră, procesul de bugetare participativă, cel prin care ideile, inițiativele unor cetățeni sau instituții pot deveni proiecte care să fie puse în practică de către administrația locală, cu bani de la bugetul localității. 19 proiecte au fost depuse în cadrul acestui proces de bugetare participativă, inițiatori fiind persoane fizice, unități de învățământ sau organizații neguvernamentale. Din păcate, foarte puțini câmpineni au urmărit acest proces, iar cei care au votat au fost și mai puțini. Dintre cele 19 proiecte, șase au fost declarate neeligibile, 10 au fost eliminate după votul final, iar trei declarate câștigătoare, având cele mai multe voturi:
1. Școala digitală - Școala Gimnazială "Al.I. Cuza" (45 voturi), buget estimat - 30.000 lei, dotarea a patru săli de clasă cu table interactive SMART Board cu SOFTWARE inclus
2. Centru de zi pentru copiii vulnerabili din Cartierul Turnătorie (30 voturi), buget estimat - 44.000 lei, ajutor educațional și o masă caldă pentru 40 de elevi, după terminarea programului școlar, pe parcursul unui an; locație - Liceul Tehnologic Mecanic (clădirea școlii generale)
3. Aer, soare, sănătate, aici, la grădiniță, le avem pe toate! - Grădinița "Iulia Hasdeu" (28 voturi), buget estimat - 42.904 lei, amenajarea unui loc de joacă și amplasarea unor măsuțe cu scaune în curtea grădiniței, pentru desfășurarea unot activități în aer liber.

2879 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1845 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

4231 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

Alte stiri recente

1827 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

2413 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov.