CONTACT

Încă nouă localități din județ intră în HidroPrahova

- Actualitate -

Încă nouă localități din județ intră în HidroPrahova

Societatea HidroPrahova îÈ™i va extinde aria de operare în comunele Ceptura, Colceag, Măgureni, Olari, PăcureÈ›i, ProviÈ›a de Jos, Râfov, Starchiojd È™i Tătaru, localități care au în total peste 32.000 locuitori. Astfel, HidroPrahova va ajunge să fie operatorul de apă È™i canal în 64 de localități prahovene (din 104), mai exact în municipiul Câmpina, 11 oraÈ™e È™i 52 de comune.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Consiliului JudeÈ›ean Prahova, cele nouă comune s-au asociat cu CJ în cadrul AsociaÈ›iei de Dezvoltare Intercomunitară ADI - "Parteneriatul pentru managementul apei Prahova". Aderarea acestor localități la ADI a avut loc luni, 12 februarie 2018, în cadrul Adunării Generale a AsociaÈ›ilor acestei structuri, la întâlnire participând preÈ™edintele Consiliului JudeÈ›ean, Bogdan Toader, conducerea ADI Apă Prahova È™i majoritatea primarilor din localitățile în care operează HidroPrahova.
“Obiectivul societății noastre este să îÈ™i extindă activitatea în cât mai multe localități din judeÈ›, pentru a facilita accesul acestora la fondurile europene în următorii ani, în scopul dezvoltării infrastructurii de apă-canal”, a declarat directorul general al HidroPrahova, Adrian Semcu. De altfel, în cadrul întâlnirii de luni s-a efectuat È™i o analiză a oportunității atragerii în ADI a localităților care au în prezent contract de delegare a serviciului de apă È™i canal cu alÈ›i operatori decât HidroPrahova.
Intrarea în HidroPrahova a încă nouă localități presupune reducerea procentelor celorlaÈ›i asociaÈ›i. După cum bine se È™tie, acÈ›ionarul majoritar al societății este Consiliul JudeÈ›ean Prahova, cu 83,87%. Urmează Consiliul Local Câmpina - cu 8,86%, Consiliul Local Breaza - cu 2,48%, Consiliul Local Vălenii de Munte - cu 1,57%, apoi toate celelalte consilii locale din comunele membre, procentele acestora fiind sub 0,1%. Diminuările nu vor fi semnificative, în schimb o reducere importantă a cotelor se va înregistra în momentul în care capitalul social al HidroPrahova se va majora printr-un aport cash de 5 milioane de euro de la Consiliul JudeÈ›ean, subiect asupra căruia vom reveni.

(Sursă foto - Consiliul Județean Prahova)

 


13 Feb 2018 13:13 3812 vizualizari


Comentarii






Vremea
http://floricon.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
197 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
463 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La È™edinÈ›a ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin RaÈ› a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
2354 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul CâmpiniÈ›a, a avut loc un accident de circulaÈ›ie soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
2917 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câÈ™tigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV