Cele mai importante proiecte ale Primăriei Bănești pentru 2019

Actualitate (Categoria articolului)

Primăria Bănești a început în forță anul 2019, chiar pe 18 ianuarie semnându-se un contract de finanțare prin PNDL pentru modernizarea și extinderea rețelei de iluiminat public, prin înlocuirea lămpilor vechi, cu becuri clasice, cu lămpi noi, cu leduri, proiect în valoare de 772.000 lei.

Un alt proiect important, pentru care imediat după 1 februarie, în funcție și de condițiile meteorologice, va fi dat ordinul de începere a lucrărilor, este cel privind realizarea unui centru cutural, în valoare de 1,2 milioane euro, care va fi construit pe Strada Aurel Vlaicu, chiar la limita dintre satele Bănești și Urleta. Este un proiect de suflet pentru administrația din Bănești, proiect pentru care au începute demersurile încă de acum câțiva ani. Termenul de finalizare a acestei lucrări este de doi ani.
De asemenea, mai sunt și alte proiecte importante pentru Bănești - podețul peste râul Doftana, în aval de podul vechi de piatră, pentru care există un parteneriat cu Consiliul Județean și cu municipiul Câmpina, în momentul de față aflându-se în derulare procedura de licitație publică pentru stabilirea executantului lucrării; sensul giratoriu pe DN1, la intersecția străzilor Aurel Vlaicu și Stupini, în parteneriat cu Consiliul Județean, pentru asigurarea fluidizării traficului, în acest moment lucrându-se la faza de proiectare; achiziționarea de calculatoare, imprimante și copiatoare pentru dotarea Primăriei, un proiect derulat prin GAL și care are o valoarea de 13.000 euro.
În același timp, va continua proiectul în valoare de un milion de euro pentru asfaltarea mai multor străzi. Lucrările sunt realizate în proporție de aproximativ 50%, anul acesta urmând a se finaliza prin realizarea asfaltării Străzii Dumbrava, care face legătura cu Centrul de Sănătate, precum și a drumului comunal spre Pădurea Ciuperceasca, unde există posibilitatea de a atrage investitori.
"Acestea sunt doar cele mai importante lucrări pe care le avem în vedere pentru anul 2019, majoritatea fiind din fonduri structurale sau fonduri europene, degrevând astfel bugetul local de o cheltuială însemnată. Urmărim în permanență apariția altor posibilități de accesare a fondurilor europene sau a unor fonduri guvernamentale pentru modernizarea localității, ceea ce va duce și la atragerea de noi investitori și, implicit, crearea de locuri de muncă pentru cetățenii din comuna noastră", a declarat primarul comunei Bănești, George Stoica. (video)

3684 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

63 vizualizari
22 apr. 2019 07:53

238.000 lei de la bugetul Câmpinei pentru bănci, indicatoare rutiere, stâlpișori și coșuri stradale

Poate părea un mărunțiș raportat la valoarea totală a bugetului local al municipiului Câmpina, dar, totuși, an de an, la Câmpina, se cheltuiesc sute de mii de lei pe indicatoare rutiere, băncuțe, stâlpișori și coșuri stradale de gunoi. Iar când vine vorba de distrugerea unuia dintre aceste bunuri, aflăm că valoarea este prea mică pentru a se face dosar penal celui vinovat, prejudiciul fiind nesemnificativ. În Câmpina se distrug anual zeci de coșuri de gunoi și bănci, este adevărat, dar iată câți bani se alocă pentru noile achiziții.

2853 vizualizari
20 apr. 2019 21:24

Mizerie de nedescris la terenul sintetic Petrol, administrat de Clubul Sportiv Câmpina

1 comentarii

Terenul sintetic de fotbal din incinta Căminului Petrol și toate spațiile aferente - vestiare, tribune etc - sunt în administrarea Clubului Sportiv Câmpina. Cu toate acestea, văzând imaginile surprinse vineri după-amiază, putem crede că este un loc părăsit... 

Alte stiri recente

97 vizualizari
22 apr. 2019 08:12

La Câmpina, întotdeauna altul e de vină. Primarul, niciodată...

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a demonstrat și la dezbaterea publică pe tema bugetului local că este adeptul politicii "întotdeauna, altul e de vină". Persoana care ocupă cea mai înaltă funcție din administrația locală câmpineană de 15 ani încoace a folosit dezbaterea pe tema bugetului local ca pe un nou prilej de a arunca în toate direcțiile cu acuze, mai fine sau mai brutale, dar toate demonstrând același principiu al politicii sale - "întotdeauna, dar întotdeauna, altul e de vină".

197 vizualizari
22 apr. 2019 08:00

Schimbare în Consiliul Local Câmpina. Mihail Cojocaru (ALDE) devine consilier în locul lui Gabriel Dima

După ce "a fluierat în biserica ALDE", după cum singur a afirmat în plenul ședinței Consiliului Local Câmpina, consilierul Gabriel Dima a fost exclus din partid, pierzându-și, astfel, și funcția de consilier local. Locul său va fi luat de următorul de pe lista ALDE de la alegerile locale din 2016, Mihail Cojocaru, al cărui mandat urmează să fie validat la ședința Consiliului Local din 23 aprilie 2019, când va depune și jurământul de credință.