Cele mai importante proiecte ale Primăriei Bănești pentru 2019

Actualitate (Categoria articolului)

Primăria Bănești a început în forță anul 2019, chiar pe 18 ianuarie semnându-se un contract de finanțare prin PNDL pentru modernizarea și extinderea rețelei de iluiminat public, prin înlocuirea lămpilor vechi, cu becuri clasice, cu lămpi noi, cu leduri, proiect în valoare de 772.000 lei.

Un alt proiect important, pentru care imediat după 1 februarie, în funcție și de condițiile meteorologice, va fi dat ordinul de începere a lucrărilor, este cel privind realizarea unui centru cutural, în valoare de 1,2 milioane euro, care va fi construit pe Strada Aurel Vlaicu, chiar la limita dintre satele Bănești și Urleta. Este un proiect de suflet pentru administrația din Bănești, proiect pentru care au începute demersurile încă de acum câțiva ani. Termenul de finalizare a acestei lucrări este de doi ani.
De asemenea, mai sunt și alte proiecte importante pentru Bănești - podețul peste râul Doftana, în aval de podul vechi de piatră, pentru care există un parteneriat cu Consiliul Județean și cu municipiul Câmpina, în momentul de față aflându-se în derulare procedura de licitație publică pentru stabilirea executantului lucrării; sensul giratoriu pe DN1, la intersecția străzilor Aurel Vlaicu și Stupini, în parteneriat cu Consiliul Județean, pentru asigurarea fluidizării traficului, în acest moment lucrându-se la faza de proiectare; achiziționarea de calculatoare, imprimante și copiatoare pentru dotarea Primăriei, un proiect derulat prin GAL și care are o valoarea de 13.000 euro.
În același timp, va continua proiectul în valoare de un milion de euro pentru asfaltarea mai multor străzi. Lucrările sunt realizate în proporție de aproximativ 50%, anul acesta urmând a se finaliza prin realizarea asfaltării Străzii Dumbrava, care face legătura cu Centrul de Sănătate, precum și a drumului comunal spre Pădurea Ciuperceasca, unde există posibilitatea de a atrage investitori.
"Acestea sunt doar cele mai importante lucrări pe care le avem în vedere pentru anul 2019, majoritatea fiind din fonduri structurale sau fonduri europene, degrevând astfel bugetul local de o cheltuială însemnată. Urmărim în permanență apariția altor posibilități de accesare a fondurilor europene sau a unor fonduri guvernamentale pentru modernizarea localității, ceea ce va duce și la atragerea de noi investitori și, implicit, crearea de locuri de muncă pentru cetățenii din comuna noastră", a declarat primarul comunei Bănești, George Stoica. (video)

3555 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2311 vizualizari
18 feb. 2019 18:42

Din nou despre Soldatul câmpinean, evaluat la 22.600 lei și mutat dintr-un parc în altul cu 184.794 lei

O sumă foarte mare (de aproape 185.000 lei) și o vorbă neinspirată (“am semnat ca primarul”), spusă probabil într-unul dintre rarele momente de sinceritate absolută ale primarului Horia Tiseanu, au declanșat scandalul din jurul mutării Monumentului Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională. Soldatul cel greu încercat de-a lungul timpului. Deși s-a vorbit și s-a scris mult pe marginea acestui subiect, mai sunt câteva lucruri care ar trebui subliniate, unele chiar clarificate. Monumentul a fost realizat în anul 1925, la cererea Primăriei Câmpina, de către sculptorul Gheorghe Tudor din Breaza. A costat 250.000 lei. Astăzi, la aproape un secol de la realizarea ei, statuia - monument de for public - are o valoare de inventar de 22.600 lei, potrivit unui raport de evaluare comandat de Primărie.

3157 vizualizari
17 feb. 2019 18:30

Angajații instituțiilor de cultură din Câmpina rămân cu salariile sub cele ale femeilor de serviciu și șoferilor de la Primărie

1 comentarii

Un proiect așteptat cu maxim interes la ultima ședință a Consiliului Local Câmpina a fost cel privind stabilirea salariilor de bază pentru personalul contractual din cadrul Casei de Cultură și Casei Tineretului. Proiectul a fost inițiat de consilierii Gabriel Dima și Constantin Cândea, a avut avize nefavorabile din partea serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei, inclusiv din partea secretarului municipiului, iar la vot a fost respins (10 voturi împotrivă - consilierii PNL și PMP; 8 voturi pentru - consilierii PSD și ALDE, Daniel Ioniță nu a votat).

Alte stiri recente

1830 vizualizari
19 feb. 2019 11:30

Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi, acasă, la Câmpina. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie 2019

Trupul neînsuflețit al lui Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi la Câmpina și va fi depus la domiciliul fostului mare sportiv și om de fotbal. Familia anunță că toți cei care doresc să își ia rămas bun de la Dan Chițu o pot face începând din această după-amiază, la casa de pe Strada Ion Heliade Rădulescu din Cartierul Muscel. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie. Slujba religioasă se va desfășura la Biserica "Sfinții Voievozi" (de la lac), iar la ora 12.00 cortegiul funerar va pleca de la biserică spre Cimitirul "Învierea lui Lazăr" din Cartierul Câmpinița.

7034 vizualizari
18 feb. 2019 21:50

A încetat din viață Dan Ștefan Chițu, maestru emerit al sportului, multiplu campion național și balcanic la motocros

2 comentarii

UPDATE - Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi, acasă, la Câmpina. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie 2019

O seară tristă pentru sport, o seară tristă pentru Câmpina. Ne-a părăsit pentru totdeauna Dan Ștefan Chițu, unul dintre marii campioni ai României la motocros, maestru emerit al sportului, fost antrenor al lotului național de motocros și, mai târziu, patron al echipei de fotbal Poiana Câmpina. Dan Chițu a încetat din viață în această seară, după o grea suferință. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!