Cele mai importante proiecte ale Primăriei Bănești pentru 2019

Actualitate (Categoria articolului)

Primăria Bănești a început în forță anul 2019, chiar pe 18 ianuarie semnându-se un contract de finanțare prin PNDL pentru modernizarea și extinderea rețelei de iluiminat public, prin înlocuirea lămpilor vechi, cu becuri clasice, cu lămpi noi, cu leduri, proiect în valoare de 772.000 lei.

Un alt proiect important, pentru care imediat după 1 februarie, în funcție și de condițiile meteorologice, va fi dat ordinul de începere a lucrărilor, este cel privind realizarea unui centru cutural, în valoare de 1,2 milioane euro, care va fi construit pe Strada Aurel Vlaicu, chiar la limita dintre satele Bănești și Urleta. Este un proiect de suflet pentru administrația din Bănești, proiect pentru care au începute demersurile încă de acum câțiva ani. Termenul de finalizare a acestei lucrări este de doi ani.
De asemenea, mai sunt și alte proiecte importante pentru Bănești - podețul peste râul Doftana, în aval de podul vechi de piatră, pentru care există un parteneriat cu Consiliul Județean și cu municipiul Câmpina, în momentul de față aflându-se în derulare procedura de licitație publică pentru stabilirea executantului lucrării; sensul giratoriu pe DN1, la intersecția străzilor Aurel Vlaicu și Stupini, în parteneriat cu Consiliul Județean, pentru asigurarea fluidizării traficului, în acest moment lucrându-se la faza de proiectare; achiziționarea de calculatoare, imprimante și copiatoare pentru dotarea Primăriei, un proiect derulat prin GAL și care are o valoarea de 13.000 euro.
În același timp, va continua proiectul în valoare de un milion de euro pentru asfaltarea mai multor străzi. Lucrările sunt realizate în proporție de aproximativ 50%, anul acesta urmând a se finaliza prin realizarea asfaltării Străzii Dumbrava, care face legătura cu Centrul de Sănătate, precum și a drumului comunal spre Pădurea Ciuperceasca, unde există posibilitatea de a atrage investitori.
"Acestea sunt doar cele mai importante lucrări pe care le avem în vedere pentru anul 2019, majoritatea fiind din fonduri structurale sau fonduri europene, degrevând astfel bugetul local de o cheltuială însemnată. Urmărim în permanență apariția altor posibilități de accesare a fondurilor europene sau a unor fonduri guvernamentale pentru modernizarea localității, ceea ce va duce și la atragerea de noi investitori și, implicit, crearea de locuri de muncă pentru cetățenii din comuna noastră", a declarat primarul comunei Bănești, George Stoica. (video)

5074 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

117 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1065 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

25 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

933 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.