Cele mai importante proiecte ale Primăriei Bănești pentru 2019

Actualitate (Categoria articolului)

Primăria Bănești a început în forță anul 2019, chiar pe 18 ianuarie semnându-se un contract de finanțare prin PNDL pentru modernizarea și extinderea rețelei de iluiminat public, prin înlocuirea lămpilor vechi, cu becuri clasice, cu lămpi noi, cu leduri, proiect în valoare de 772.000 lei.

Un alt proiect important, pentru care imediat după 1 februarie, în funcție și de condițiile meteorologice, va fi dat ordinul de începere a lucrărilor, este cel privind realizarea unui centru cutural, în valoare de 1,2 milioane euro, care va fi construit pe Strada Aurel Vlaicu, chiar la limita dintre satele Bănești și Urleta. Este un proiect de suflet pentru administrația din Bănești, proiect pentru care au începute demersurile încă de acum câțiva ani. Termenul de finalizare a acestei lucrări este de doi ani.
De asemenea, mai sunt și alte proiecte importante pentru Bănești - podețul peste râul Doftana, în aval de podul vechi de piatră, pentru care există un parteneriat cu Consiliul Județean și cu municipiul Câmpina, în momentul de față aflându-se în derulare procedura de licitație publică pentru stabilirea executantului lucrării; sensul giratoriu pe DN1, la intersecția străzilor Aurel Vlaicu și Stupini, în parteneriat cu Consiliul Județean, pentru asigurarea fluidizării traficului, în acest moment lucrându-se la faza de proiectare; achiziționarea de calculatoare, imprimante și copiatoare pentru dotarea Primăriei, un proiect derulat prin GAL și care are o valoarea de 13.000 euro.
În același timp, va continua proiectul în valoare de un milion de euro pentru asfaltarea mai multor străzi. Lucrările sunt realizate în proporție de aproximativ 50%, anul acesta urmând a se finaliza prin realizarea asfaltării Străzii Dumbrava, care face legătura cu Centrul de Sănătate, precum și a drumului comunal spre Pădurea Ciuperceasca, unde există posibilitatea de a atrage investitori.
"Acestea sunt doar cele mai importante lucrări pe care le avem în vedere pentru anul 2019, majoritatea fiind din fonduri structurale sau fonduri europene, degrevând astfel bugetul local de o cheltuială însemnată. Urmărim în permanență apariția altor posibilități de accesare a fondurilor europene sau a unor fonduri guvernamentale pentru modernizarea localității, ceea ce va duce și la atragerea de noi investitori și, implicit, crearea de locuri de muncă pentru cetățenii din comuna noastră", a declarat primarul comunei Bănești, George Stoica. (video)

3815 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

206 vizualizari
20 aug. 2019 12:47

Peste 2 milioane de euro, valoarea echipamentelor medicale achiziționate în 2019 de Spitalul Municipal Câmpina

Din punct de vedere al investițiilor în dotarea cu aparatură medicală, 2019 este un an foarte bun pentru Spitalul Municipal Câmpina. Potrivit managerului Călin Tiu, până acum, din veniturile proprii ale spitalului, au fost achiziționate echipamente medicale extrem de necesare, la toate secțiile, în valoare de aproximativ 1 milion euro. De asemenea, este în curs de derulare achiziția altor echipamente printr-un program al Ministerului Sănătății, cu cofinanțare de 10% de la bugetul local.

298 vizualizari
20 aug. 2019 09:38

Parcul de la Soldat (rămas fără Soldat) încă nu e gata pentru efectuarea recepției tehnice

482 de zile au trecut de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului de la Soldat, rămas între timp și fără... Soldat. Lucrarea ar fi trebuit să fie finalizată în termen de 120 de zile și probabil că va rămâne un exemplu negativ de referință pentru investițiile din Câmpina. Luni, 19 august, în Parcul de la Soldat nu era nici picior de muncitor, asta în condițiile în care mai sunt unele lucruri de făcut, iar recepția lucrării evident că nu a fost realizată.

Alte stiri recente

2217 vizualizari
19 aug. 2019 20:03

Președintele CS Câmpina răspunde acuzațiilor privind activitatea clubului și neregulile de la bazinul de înot. Citiți și vă minunați!

3 comentarii

În ședința Consilului Local Câmpina din 25 iulie 2019, consilierul local Monica Clinciu și-a anunțat demisia din Comitetul Director al Clubului Sportiv Câmpina, lansând o serie de acuzații foarte dure la adresa conducerii clubului. Unele dintre problemele semnalate de Monica Clinciu erau deja cunoscute, inclusiv noi am scris de nenumărate ori despre unele dintre ele, dar administrația locală nu a reacționat niciodată în mod concret. După 25 de zile de la acea ședință, a reacționat și conducerea CS Câmpina, prin președintele Adrian Stoican, care ne-a transmis un comunicat de presă cu punctul său de vedere.

1664 vizualizari
19 aug. 2019 18:46

Încă un an pe bară? AJF Prahova nu acceptă înscrierea CS Câmpina nici în noua ediție de campionat

Sezonul fotbalistic 2018-2019 a fost o mare dezamăgire pe plan local și asta deoarece clubul municipalității - CS Câmpina - nu a fost înscris în campionat din cauza litigiilor cu HM Junior și cu Asociația Județeană de Fotbal Prahova. O mare dezamăgire în primul rând pentru copiii înscriși la secția de fotbal a clubului, ei fiind nevoiți doar să se antreneze și să dispute câteva partide amicale, fără să participe, însă, la vreo competiție oficială. Ei bine, se pare că situația nu se va schimba nici de acum înainte. Luni, 19 august 2019, la sediul AJF Prahova a avut loc ședința pentru organizarea noului sezon la nivelul campionatelor de juniori...