Joi, 17 septembrie, a fost ultima ședință a Consiliului Local Câmpina din mandatul 2016-2020. De șapte luni, din cauza pandemiei, ședințele se desfășoară exclusiv online, dar, dacă ar fi existat suficientă voință, probabil că s-ar fi găsit o soluție pentru ca măcar la ultima ședință consilierii câmpineni să se poată privi în ochi. Ar fi fost frumos...
A fost o ședință scurtă, cu numai șapte puncte pe ordinea de zi, onoarea de a conduce această ultimă ședință revenindu-i consilierului Ioan Petrescu. Nu au fost înțepături, nu au fost contre, chiar dacă urmează niște alegeri complicate, în care mai mulți dintre consilierii locali sunt implicați. La final, au spus cuvinte frumoase decanul de vârstă Dragomir Enache și medicul Mihaela Petrovici, în vreme ce primarul Horia Tiseanu, aflat și el la final de mandat, i-a invitat pe consilieri la ”un pahar de șampanie... virtual”.
A fost un mandat complicat, cu multe probleme, cu multe animozități, dar nu este momentul unei retrospective a activității Legislativului local din ultimi patru ani.
Totuși, reamintim că în urma alegerilor din vara anului 2016 s-au obținut următoarele rezultate:
PNL - 35,46% - Dragomir Enache, Elena Albu, Marian Dulă, Monica Clinciu, Florin Frățilă, Marian Nistor, Adrian Dochia, Corina Topală, aceasta din urmă beneficiind de alegerea lui Horia Tiseanu ca primar;
PSD - 32,89% - Constantin Cândea, Călin Tiu, Mihaela Petrovici, Ion Dragomir, Livia Lupu, Andrei Duran; aproape imediat, Tiu a renunțat la mandatul de consilier local, alegând să rămână manager al Spitalului Municipal, locul său fiind luat de Anda Frâncu;
ALDE - 8,90% - Daniel Ioniță, Gabriel Dima;
PMP - 6,90% - Adrian Pițigoi, Robert Minea.
Ulterior, au mai avut loc modificări în componența Consiliului Local: Marian Nistor (PNL) a optat pentru Consiliul Județean, locul său fiind luat de Viorel Bondoc; Marian Dulă a plecat după ce Florin Frățilă l-a ”lucrat” și a preluat funcția de președinte al Comisiei de Cultură, deși la partid se stabilise că Dulă va ocupa funcția respectivă, iar în urma acestui scandal Horia Tiseanu l-a desemnat consilier personal pe Marian Dulă, locul acestuia în CL fiind preluat de Lucian Cercel. Apoi, multă vreme a fost o acalmie totală, după care lui Gabriel Dima i-a fost retras sprijinul politic de către ALDE, locul său fiind luat de Mihail Cojocaru. A urmat demiterea lui Florin Frățilă, care a pierdut procesul cu ANI, în aceeași ședință Daniel Ioniță și Mihail Cojocaru anunțându-și demisiile din Consiliul Local. Dacă Frățilă a fost înlocuit cu Violeta Beldianu, Ioniță și Cojocaru nu au mai fost înlocuiți până la finalul mandatului. La fel s-a întâmplat și în cazul consilierului Monica Clinciu, după demisia acesteia din primăvară, odată cu câștigarea unui concurs la Agenția Națională pentru Achiziții Publice. Și așa se face că mandatul a început cu 19 consilieri și s-a încheiat cu... 16.
Nu vom încheia înainte de a vă prezenta și o altă fațetă a actualui Consiliu Local. Dintre cei 16 consilieri în funcție, candidează pentru un nou mandat - Elena Albu și Marian Dulă - pe lista Alianței PNL-USR-PLUS, Mihaela Petrovici, Ion Dragomir, Livia Lupu, Andrei Duran și Anda Frâncu - Alianța PSD-ProRomânia-PPU(SL), Adrian Pițigoi - de la PMP, dar dintre acești opt consilieri doar jumătate dintre ei se află pe locuri eligibile.
Dacă a fost un mandat al Consiliului Local Câmpina bun sau rău pentru localitate și oamenii săi, vă lăsăm pe dumneavoastră să apreciați!
Alarmele telefoanelor mobile ale multor câmpineni au sunat din nou în această seară, în jurul orei 18.50, un mesaj RO-ALERT anunțând prezența unui urs pe Calea Doftanei, din Câmpina.
Veste tristă pentru Câmpina... Fostul primar al Câmpinei din perioada comunistă, Petre Câmpeanu, a încetat din viață la aproape 85 ani.
În cursul zilei de vineri, 6 septembrie, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din Cornu, că fostul ei concubin a încălcat ordinul de protecție pe care aceasta îl obținuse de la Judecătoria Câmpina împotriva lui.
Traficul de droguri reprezintă unul dintre cele mai periculoase flageluri ale acestor ani, polițiștii acționând constant pentru combatarea acestui fenomen cu efecte inimaginabile, mai ales pe termen lung.