A fost ultima ședință a Consiliului Local Câmpina din mandatul 2016-2020

Actualitate (Categoria articolului)

Joi, 17 septembrie, a fost ultima ședință a Consiliului Local Câmpina din mandatul 2016-2020. De șapte luni, din cauza pandemiei, ședințele se desfășoară exclusiv online, dar, dacă ar fi existat suficientă voință, probabil că s-ar fi găsit o soluție pentru ca măcar la ultima ședință consilierii câmpineni să se poată privi în ochi. Ar fi fost frumos...

A fost o ședință scurtă, cu numai șapte puncte pe ordinea de zi, onoarea de a conduce această ultimă ședință revenindu-i consilierului Ioan Petrescu. Nu au fost înțepături, nu au fost contre, chiar dacă urmează niște alegeri complicate, în care mai mulți dintre consilierii locali sunt implicați. La final, au spus cuvinte frumoase decanul de vârstă Dragomir Enache și medicul Mihaela Petrovici, în vreme ce primarul Horia Tiseanu, aflat și el la final de mandat, i-a invitat pe consilieri la ”un pahar de șampanie... virtual”.
A fost un mandat complicat, cu multe probleme, cu multe animozități, dar nu este momentul unei retrospective a activității Legislativului local din ultimi patru ani. 
Totuși, reamintim că în urma alegerilor din vara anului 2016 s-au obținut următoarele rezultate:
PNL - 35,46% - Dragomir Enache, Elena Albu, Marian Dulă, Monica Clinciu, Florin Frățilă, Marian Nistor, Adrian Dochia, Corina Topală, aceasta din urmă beneficiind de alegerea lui Horia Tiseanu ca primar;
PSD - 32,89% - Constantin Cândea, Călin Tiu, Mihaela Petrovici, Ion Dragomir, Livia Lupu, Andrei Duran; aproape imediat, Tiu a renunțat la mandatul de consilier local, alegând să rămână manager al Spitalului Municipal, locul său fiind luat de Anda Frâncu;
ALDE - 8,90% - Daniel Ioniță, Gabriel Dima;
PMP - 6,90% - Adrian Pițigoi, Robert Minea.
Ulterior, au mai avut loc modificări în componența Consiliului Local: Marian Nistor (PNL) a optat pentru Consiliul Județean, locul său fiind luat de Viorel Bondoc; Marian Dulă a plecat după ce Florin Frățilă l-a ”lucrat” și a preluat funcția de președinte al Comisiei de Cultură, deși la partid se stabilise că Dulă va ocupa funcția respectivă, iar în urma acestui scandal Horia Tiseanu l-a desemnat consilier personal pe Marian Dulă, locul acestuia în CL fiind preluat de Lucian Cercel. Apoi, multă vreme a fost o acalmie totală, după care lui Gabriel Dima i-a fost retras sprijinul politic de către ALDE, locul său fiind luat de Mihail Cojocaru. A urmat demiterea lui Florin Frățilă, care a pierdut procesul cu ANI, în aceeași ședință Daniel Ioniță și Mihail Cojocaru anunțându-și demisiile din Consiliul Local. Dacă Frățilă a fost înlocuit cu Violeta Beldianu, Ioniță și Cojocaru nu au mai fost înlocuiți până la finalul mandatului. La fel s-a întâmplat și în cazul consilierului Monica Clinciu, după demisia acesteia din primăvară, odată cu câștigarea unui concurs la Agenția Națională pentru Achiziții Publice. Și așa se face că mandatul a început cu 19 consilieri și s-a încheiat cu... 16. 
Nu vom încheia înainte de a vă prezenta și o altă fațetă a actualui Consiliu Local. Dintre cei 16 consilieri în funcție, candidează pentru un nou mandat - Elena Albu și Marian Dulă - pe lista Alianței PNL-USR-PLUS, Mihaela Petrovici, Ion Dragomir, Livia Lupu, Andrei Duran și Anda Frâncu - Alianța PSD-ProRomânia-PPU(SL), Adrian Pițigoi - de la PMP, dar dintre acești opt consilieri doar jumătate dintre ei se află pe locuri eligibile.
Dacă a fost un mandat al Consiliului Local Câmpina bun sau rău pentru localitate și oamenii săi, vă lăsăm pe dumneavoastră să apreciați!

2805 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Seby 18.09.2020 18:46 Cel mai slab consiliu ever! O masina de vot, care a acceptat toate ineptiile lui Tiseanu, inclusiv indatorarea Campinei pentru multi ani de aici inainte! Adica, nu e de ajuns ca ne-a nenorocit 16 ani, ci o face si cand nu va mai fi primar! Eu mi doresc ca niciunul dintre cei care au fost in acest consiliiu, sa nu mai fie vreodata!
  • Ionut 19.09.2020 07:29 "Ineptiile lui Tiseanu" au fost votate si acceptate de majoritatea constituita ad-hoc odata cu investirea acestui consiliu (PNL+PMP). Sa ne aducem aminte de supararile primarului atunci cand celelalte partide boicotau sedintele sau incercau sa ii respinga proiectele.

Actualitate

1429 vizualizari
20 oct. 2020 20:30

Personalul auxiliar din cadrul Spitalului Municipal Câmpina și-a recâștigat în instanță sporurile pierdute în 2019

La finalul anului 2018, odată cu aplicarea Ordonanței de Urgență nr.114, angajaților din spitale, cei care formează personalul auxiliar (infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, bucătărese etc), le-au fost tăiate sporurile pentru munca prestată în week-end, de sărbătorile legale și în celelalte zile declarate libere conform reglementărilor legale în vigoare. Peste 50 de angajați ai Spitalului Municipal Câmpina au dat în judecată instituția și au câștigat procesul atât la fond, cât și la apel.

1794 vizualizari
20 oct. 2020 07:59

Accident pe DN1, la Breaza. Un autocamion a ajuns pe calea ferată, cabina sa fiind acroșată de un tren

Pe DN1, pe raza localității Breaza, a avut loc luni seară un accident de circulație și doar o minune a făcut ca să nu vorbim despre o tragedie. Au fost implicate trei autovehicule, dintre care două autocamioane, unul dintre acestea a ajuns pe calea ferată, unde cabina sa a fost acroșată de un tren, dar cu toate acestea nimeni nu a fost rănit.

Alte stiri recente

745 vizualizari
20 oct. 2020 20:25

Game Changers Câmpina organizează o conferință online despre dezvoltare personală

Dezvoltarea personală este un domeniu încă prea puțin explorat la noi, dar încet-încet, mai ales în rândul tinerilor, al celor aflați la început de drum în viață, acest domeniu devine din ce în ce mai apreciat. Poate tocmai de aici a apărut și dorința Grupului Informal de Inițiativă Game Changers Câmpina de a organiza un astfel de eveniment. Inițial, s-a dorit o conferință față în față, dar pentru că lucrurile din punct de vedere al măsuirilor sanitare sunt încă destul de complicate, s-a decis oganizarea acestei conferințe online.

1186 vizualizari
20 oct. 2020 19:27

Sebastian Strechioiu (Lido Câmpina) a urcat pe podium în etapa a patra a Campionatului Național de Motocros

În week-end, pe traseul de Șugaș, de lângă Sf. Gheorghe, a avut loc etapa a patra a Campionatului Național de Motocros, competiție la care au participat și sportivi de la clubul Lido Câmpina, club condus de fostul mare campion Cătălin Duță.