A fost ultima ședință a Consiliului Local Câmpina din mandatul 2016-2020

Actualitate (Categoria articolului)

Joi, 17 septembrie, a fost ultima ședință a Consiliului Local Câmpina din mandatul 2016-2020. De șapte luni, din cauza pandemiei, ședințele se desfășoară exclusiv online, dar, dacă ar fi existat suficientă voință, probabil că s-ar fi găsit o soluție pentru ca măcar la ultima ședință consilierii câmpineni să se poată privi în ochi. Ar fi fost frumos...

A fost o ședință scurtă, cu numai șapte puncte pe ordinea de zi, onoarea de a conduce această ultimă ședință revenindu-i consilierului Ioan Petrescu. Nu au fost înțepături, nu au fost contre, chiar dacă urmează niște alegeri complicate, în care mai mulți dintre consilierii locali sunt implicați. La final, au spus cuvinte frumoase decanul de vârstă Dragomir Enache și medicul Mihaela Petrovici, în vreme ce primarul Horia Tiseanu, aflat și el la final de mandat, i-a invitat pe consilieri la ”un pahar de șampanie... virtual”.
A fost un mandat complicat, cu multe probleme, cu multe animozități, dar nu este momentul unei retrospective a activității Legislativului local din ultimi patru ani. 
Totuși, reamintim că în urma alegerilor din vara anului 2016 s-au obținut următoarele rezultate:
PNL - 35,46% - Dragomir Enache, Elena Albu, Marian Dulă, Monica Clinciu, Florin Frățilă, Marian Nistor, Adrian Dochia, Corina Topală, aceasta din urmă beneficiind de alegerea lui Horia Tiseanu ca primar;
PSD - 32,89% - Constantin Cândea, Călin Tiu, Mihaela Petrovici, Ion Dragomir, Livia Lupu, Andrei Duran; aproape imediat, Tiu a renunțat la mandatul de consilier local, alegând să rămână manager al Spitalului Municipal, locul său fiind luat de Anda Frâncu;
ALDE - 8,90% - Daniel Ioniță, Gabriel Dima;
PMP - 6,90% - Adrian Pițigoi, Robert Minea.
Ulterior, au mai avut loc modificări în componența Consiliului Local: Marian Nistor (PNL) a optat pentru Consiliul Județean, locul său fiind luat de Viorel Bondoc; Marian Dulă a plecat după ce Florin Frățilă l-a ”lucrat” și a preluat funcția de președinte al Comisiei de Cultură, deși la partid se stabilise că Dulă va ocupa funcția respectivă, iar în urma acestui scandal Horia Tiseanu l-a desemnat consilier personal pe Marian Dulă, locul acestuia în CL fiind preluat de Lucian Cercel. Apoi, multă vreme a fost o acalmie totală, după care lui Gabriel Dima i-a fost retras sprijinul politic de către ALDE, locul său fiind luat de Mihail Cojocaru. A urmat demiterea lui Florin Frățilă, care a pierdut procesul cu ANI, în aceeași ședință Daniel Ioniță și Mihail Cojocaru anunțându-și demisiile din Consiliul Local. Dacă Frățilă a fost înlocuit cu Violeta Beldianu, Ioniță și Cojocaru nu au mai fost înlocuiți până la finalul mandatului. La fel s-a întâmplat și în cazul consilierului Monica Clinciu, după demisia acesteia din primăvară, odată cu câștigarea unui concurs la Agenția Națională pentru Achiziții Publice. Și așa se face că mandatul a început cu 19 consilieri și s-a încheiat cu... 16. 
Nu vom încheia înainte de a vă prezenta și o altă fațetă a actualui Consiliu Local. Dintre cei 16 consilieri în funcție, candidează pentru un nou mandat - Elena Albu și Marian Dulă - pe lista Alianței PNL-USR-PLUS, Mihaela Petrovici, Ion Dragomir, Livia Lupu, Andrei Duran și Anda Frâncu - Alianța PSD-ProRomânia-PPU(SL), Adrian Pițigoi - de la PMP, dar dintre acești opt consilieri doar jumătate dintre ei se află pe locuri eligibile.
Dacă a fost un mandat al Consiliului Local Câmpina bun sau rău pentru localitate și oamenii săi, vă lăsăm pe dumneavoastră să apreciați!

3745 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Seby 18.09.2020 18:46 Cel mai slab consiliu ever! O masina de vot, care a acceptat toate ineptiile lui Tiseanu, inclusiv indatorarea Campinei pentru multi ani de aici inainte! Adica, nu e de ajuns ca ne-a nenorocit 16 ani, ci o face si cand nu va mai fi primar! Eu mi doresc ca niciunul dintre cei care au fost in acest consiliiu, sa nu mai fie vreodata!
  • Ionut 19.09.2020 07:29 "Ineptiile lui Tiseanu" au fost votate si acceptate de majoritatea constituita ad-hoc odata cu investirea acestui consiliu (PNL+PMP). Sa ne aducem aminte de supararile primarului atunci cand celelalte partide boicotau sedintele sau incercau sa ii respinga proiectele.

Actualitate

1095 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1135 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1150 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

803 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.