A fost ultima ședință a Consiliului Local Câmpina din mandatul 2016-2020
Actualitate (Categoria articolului)
Joi, 17 septembrie, a fost ultima ședință a Consiliului Local Câmpina din mandatul 2016-2020. De șapte luni, din cauza pandemiei, ședințele se desfășoară exclusiv online, dar, dacă ar fi existat suficientă voință, probabil că s-ar fi găsit o soluție pentru ca măcar la ultima ședință consilierii câmpineni să se poată privi în ochi. Ar fi fost frumos...
A fost o ședință scurtă, cu numai șapte puncte pe ordinea de zi, onoarea de a conduce această ultimă ședință revenindu-i consilierului Ioan Petrescu. Nu au fost înțepături, nu au fost contre, chiar dacă urmează niște alegeri complicate, în care mai mulți dintre consilierii locali sunt implicați. La final, au spus cuvinte frumoase decanul de vârstă Dragomir Enache și medicul Mihaela Petrovici, în vreme ce primarul Horia Tiseanu, aflat și el la final de mandat, i-a invitat pe consilieri la ”un pahar de șampanie... virtual”.
A fost un mandat complicat, cu multe probleme, cu multe animozități, dar nu este momentul unei retrospective a activității Legislativului local din ultimi patru ani.
Totuși, reamintim că în urma alegerilor din vara anului 2016 s-au obținut următoarele rezultate:
PNL - 35,46% - Dragomir Enache, Elena Albu, Marian Dulă, Monica Clinciu, Florin Frățilă, Marian Nistor, Adrian Dochia, Corina Topală, aceasta din urmă beneficiind de alegerea lui Horia Tiseanu ca primar;
PSD - 32,89% - Constantin Cândea, Călin Tiu, Mihaela Petrovici, Ion Dragomir, Livia Lupu, Andrei Duran; aproape imediat, Tiu a renunțat la mandatul de consilier local, alegând să rămână manager al Spitalului Municipal, locul său fiind luat de Anda Frâncu;
ALDE - 8,90% - Daniel Ioniță, Gabriel Dima;
PMP - 6,90% - Adrian Pițigoi, Robert Minea.
Ulterior, au mai avut loc modificări în componența Consiliului Local: Marian Nistor (PNL) a optat pentru Consiliul Județean, locul său fiind luat de Viorel Bondoc; Marian Dulă a plecat după ce Florin Frățilă l-a ”lucrat” și a preluat funcția de președinte al Comisiei de Cultură, deși la partid se stabilise că Dulă va ocupa funcția respectivă, iar în urma acestui scandal Horia Tiseanu l-a desemnat consilier personal pe Marian Dulă, locul acestuia în CL fiind preluat de Lucian Cercel. Apoi, multă vreme a fost o acalmie totală, după care lui Gabriel Dima i-a fost retras sprijinul politic de către ALDE, locul său fiind luat de Mihail Cojocaru. A urmat demiterea lui Florin Frățilă, care a pierdut procesul cu ANI, în aceeași ședință Daniel Ioniță și Mihail Cojocaru anunțându-și demisiile din Consiliul Local. Dacă Frățilă a fost înlocuit cu Violeta Beldianu, Ioniță și Cojocaru nu au mai fost înlocuiți până la finalul mandatului. La fel s-a întâmplat și în cazul consilierului Monica Clinciu, după demisia acesteia din primăvară, odată cu câștigarea unui concurs la Agenția Națională pentru Achiziții Publice. Și așa se face că mandatul a început cu 19 consilieri și s-a încheiat cu... 16.
Nu vom încheia înainte de a vă prezenta și o altă fațetă a actualui Consiliu Local. Dintre cei 16 consilieri în funcție, candidează pentru un nou mandat - Elena Albu și Marian Dulă - pe lista Alianței PNL-USR-PLUS, Mihaela Petrovici, Ion Dragomir, Livia Lupu, Andrei Duran și Anda Frâncu - Alianța PSD-ProRomânia-PPU(SL), Adrian Pițigoi - de la PMP, dar dintre acești opt consilieri doar jumătate dintre ei se află pe locuri eligibile.
Dacă a fost un mandat al Consiliului Local Câmpina bun sau rău pentru localitate și oamenii săi, vă lăsăm pe dumneavoastră să apreciați!
Comentarii
- 18.09.2020 18:46 Cel mai slab consiliu ever! O masina de vot, care a acceptat toate ineptiile lui Tiseanu, inclusiv indatorarea Campinei pentru multi ani de aici inainte! Adica, nu e de ajuns ca ne-a nenorocit 16 ani, ci o face si cand nu va mai fi primar! Eu mi doresc ca niciunul dintre cei care au fost in acest consiliiu, sa nu mai fie vreodata!
- 19.09.2020 07:29 "Ineptiile lui Tiseanu" au fost votate si acceptate de majoritatea constituita ad-hoc odata cu investirea acestui consiliu (PNL+PMP). Sa ne aducem aminte de supararile primarului atunci cand celelalte partide boicotau sedintele sau incercau sa ii respinga proiectele.
Actualitate

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...
După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.
Două ședințe de Consiliu în mai puțin de 24 de ore pentru schimbarea destinației fostei grădinițe din cartierul Câmpinița
UPDATE - Ulterior apariției articolului, consilierul local Adina Gârbăcică ne-a precizat că s-a referit la o altă sumă, de 476.000 lei, solicitată de partenerul administrației în GAL pentru aducerea clădirii la stadiul necesar autorizării.
Pe masa Consiliului Local Câmpina, la ședința ordinară din 27 septembrie, a apărut un proiect suplimentar - cel privind schimbarea destinației fostei grădinițe din Cartierul Câmpinița și înființarea aici a unui Centru Comunitar Integrat, proiect care va fi derulat de municipalitate cu fonduri europene, prin GAL.
Alte stiri recente

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina în avans
1 Octombrie este Ziua Persoanelor Vâstnice, iar la Câmpina aceasta a fost sărbătorită în avans, vineri, 29 septembrie, printr-un șir de evenimente găzduite de Casa Tineretului și organizate de CAR Pensionari Câmpina, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina.

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu
Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.