Telemeaua de Sibiu a devenit, din iunie 2018, produs protejat la nivel național și doar zece producători din Sibiu au obținut certificatul de conformitate. Într-o piață invadată de produse falsificate, cei zece producători, membri ai Asociației Producătorilor de Telemea din Sibiu, s-au luptat pentru a fi recunoscuți oficial și pentru a-și proteja rețeta tradițională de telemea. Unul din cei zece producători, Adrian Nicolae Bogdan, din Rășinari, își vinde produsele în Piața Centrală Câmpina de mulți ani. Au venit aici din tată-n fiu, pentru că, pe vremuri, părinții săi aduceau săptămânal la Câmpina câte o mașină încărcată cu brânză, iar până seara vindeau tot.
Piețele din țară sunt pline de Telemea de Sibiu, dar în cele mai multe cazuri este vorba despre un produs falsificat. Au fost descoperiți chiar așa-ziși producători care aduceau brânză de vacă din Bulgaria, o țineau în saramură de la bânza de oaie, apoi o vindeau ca Telemea de Sibiu. "Noi, crescătorii de oi din Sibiu, am dorit să obținem o protecție pentru brânza noastră având în vedere invadarea pieței cu produse falsificate. Direcția Agricolă Sibiu a gândit un proiect foarte bine organizat pentru a ne ajuta pe noi, producătorii, să ne protejăm produsul, să le putem oferi clienților adevărata Telemea de Sibiu. Nu a fost ușor să obținem acest certificat de conformitate, dar trebuia să găsim o soluție pentru a demonstra că telemeaua noastră este produsă aici, din animale sănătoase, hrănite pe pajiștile noastre din Sibiu, cu iarbă naturală, iar produsul final este făcut după o rețetă tradițională, moștenită de la părinții și bunicii noștri", ne-a declarat Maria Bogdan, cea care, alături de soțul său, își comercializează produsele în piața din Câmpina. (video)
După obținerea certificatului de conformitate urmează atestarea pentru includerea produsului pe lista celor protejate la nivelul Uniunii Europene. România are încă patru produse înregistrate pe sisteme europene de calitate: magiunul de Topoloveni, salamul de Sibiu, novacul afumat din Țara Bârsei și telemeaua de Ibănești. În faza de evaluare sunt alte patru produse: telemeaua de Sibiu, cârnații de Pleșcoi, cașcavalul de Săveni și scrumbia afumată de la Dunăre.

La Catedrala Patriarhală din Capitală are loc pelerinajul la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou - ocrotitorul Bucureștiului și ale Sfântului Ioan Iacob de la Neamț.

În ajunul marii sărbători creștine a Sfântului Mare Mc. Dimitrie, Parohia Provița de Sus, reprezentată de părintele paroh Daniel Rândașu, împreună cu membrii Consiliului Parohial și ai Comitetului Parohial, a oferit daruri bătrânilor de la Conacul Bunicii Câmpina.

Comuna Provița de Jos încheie cu succes proiectul "Amenajarea unui spațiu de promovare și comercializare a produselor locale ale producătorilor agricoli de pe raza comunei Provița de Jos", implementat cu sprijinul fondurilor europene nerambursabile prin SDL 2014-2020 GAL Dealurile Sultanului.

La Grădinița cu Program Prelungit și Program Normal "Iulia Hasdeu" din Câmpina se întâmplă mereu tot felul de lucruri frumoase.