Un an de la majorarea salariilor în Primăria Câmpina. Vi se pare că s-a schimbat ceva în activitatea administrației locale sau în relația cu cetățeanul?

Actualitate (Categoria articolului)

De la 1 iulie 2017, în conformitate cu Legea 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariile angajaților din primării au fost majorate considerabil. Legea a stabilit condițiile și coeficienții, iar consiliile locale au aprobat noile salarii. La Câmpina, pe 27 iulie 2017, Consiliul Local a aprobat în unanimitate majorarea salariilor angajaților din Primărie și Poliția Locală. Atunci, la ședința din iulie, consilierii locali au fost de acord că se impune o majorare, având în vedere salariile mici din administrație, lucru absolut corect. Dar s-a mai vorbit atunci și despre faptul că angajații din Primărie și Poliția Locală ar trebui să dea dovadă de o mai mare responsabilitate în munca lor și mai ales în relația cu cetățeanul.

O a doua majorare a salariilor din Primărie și Poliția Locală s-a făcut cu 1 ianuarie 2018, odată cu creșterea salariului minim brut pe economie de la 1.450 lei la 1.900 lei. Tot de la 1 ianuarie 2018 au fost majorate cu 25% salariile angajaților din celelalte instituții ale administrației locale, cele care nu au beneficiat de creșterea salariilor în iulie 2017 - Muzeul Hasdeu, Biblioteca Municipală, Casa de Cultură, Casa Tineretului, Clubul Sportiv, Piața Centrală, Creșa Municipală, Centrul de Asistență Socială, Cantina Socială. S-a ajuns astfel ca 40% din bugetul Câmpinei pentru 2018 să însemne salariile angajaților din administrația locală, față de 18,5% cât însemnau anul trecut. 
Am recapitulat puțin situația privind salariile. Și tot aici vă reamintim o afirmație a primarului Horia Tiseanu, făcută în plenul ședinței din ianuarie 2018 a Consiliului Local: “Urmează să se realizeze evaluarea personalului. Am dat dispoziție Direcției Juridice și de Personal să realizeze un regulament în baza căruia să puteam reduce salariile, dacă este cazul, în funcție de evaluările întocmite de șefii de la birouri, compartimente, direcții”.
Au trecut câteva luni bune de atunci și ne întrebăm dacă regulamentul este gata și dacă evaluările s-au realizat. Cum nu ne așteptăm să primim noi răspuns din partea Primăriei în privința evaluării angajaților (poate doar consilierii locali), vă întrebăm pe dvs., cititorii noștri, dacă vi se pare că s-a schimbat sau nu ceva în activitatea administrației locale câmpinene după majorarea salariilor? Se lucrează mai bine, mai eficient, simțiți o îmbunătățire în relația cu dvs., cetățenii municipiului? Cu alte cuvinte, sunteți mulțumiți sau nu de Primăria Câmpina și Poliția Locală?

4398 vizualizari
10

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marian 25.06.2018 11:26 O precizare: doar cei din Primărie au beneficiat de creșteri salariale. Semnificative chiar. În rest, creșterea de 25% a fost anulată de trecerea contribuțiilor la angajat. Sunt instituții locale unde veniturile chiar au scăzut. Legat de schimbare .... răspunderea este o chestiune delicată. De ce să ... cât este mai bine să ...
  • Marian 25.06.2018 17:12 Nu s-a schimbat nimic. Aceeași nesimțire!
  • Alex 25.06.2018 17:17 Cât timp va fi Tiseanu primar nici nu se va schimba nimic!
  • Laur 25.06.2018 17:22 Buna intrebarea. Eu am avut o experienta placuta cand mi-am schimbat buletinul. Mi-au zis exact ce imi trebuie de prima data, nu am fost nevoit sa fac 1000 de drumuri. Nu stiu cum e la restul departamentelor, dar acolo zic ca e ok.
  • Edi 25.06.2018 18:27 Agenților de la Poliția Locală nu le mai ajung cu nimic la nas! Se plimbă in Insigna, au salarii babane, trai neneacă...
  • Ursu 25.06.2018 18:43 Ce evaluare?! Ce regulament?! Parca nu se știe ca in Primăria Campina dacă ești ciripitorul lui Tiseanu îți este bine, dacă nu, nu!
  • Mihai T. 27.06.2018 07:16 Activitatea sau comportamentul angajatilor din administratie nu are legatura cu salariul. Daca este OM, OM ramai indiferent cati bani castigi. Daca esti angajat pe pile si te tine seful in brate, te doare undeva de altii, asa cum se intampla la Campina. Imi pare rau sa o spun ca si eu l-am votat dar cat va mai fi Tiseanu primar nici nu se va schimvba ceva in primarie.
  • Pascu Elena 27.06.2018 07:39 Nu s a schimbat nimic si nici nu se va schimba, oamenii astia cred ca li se cuvin salarii marite, sporuri, vouchere de concediu. Totul li se cuvine, e dreptul lor, meritul lor, ce mai conteaza prostul care sta la usa lor !
  • Campinean 28.06.2018 09:41 Sincer, daca intri intr-o institutie publica, inclusiv primaria Campina si nu ai relatii, esti privit ca o persoana care deranjeaza si atitudinea cu care esti intampinat te face sa nu mai vrei sa te mai intorci acolo decat cu un molotov, nu la absolut toate institutiile, majoritatea...Pana si femeia de servici se purta foarte urat hahaha ''stati sa ma duc sa vorbesc, unde va crede-ti aici, pe bulevard ?!?!'';...noi oamenii modesti invinuim guvernul si oamenii politici cand defapt ar trebui sa ne uitam printre noi, in 2018 foarte multi romani se comporta ca-n evul mediu, sau probabil si atunci erau oamenii mai uniti.Pana una alta nepotisme, spagi, superioritati, mici, barfe, rele, combinatii, etc...fratilor, in viata tre' sa avem alte valori, prajitilor
  • diss 18.10.2018 16:38 NU!NU!NU!NIENTE.NULLA.ZERO!In afara de faptul ca salariile reprezinta 40%din bugetul local(la mai mare!?!) orasul e praf si pulbere iar problemele se rezolva in timpul maxim sau deloc.PS.Poate postati si voi comentariile care spun lucrurilor pe.nume,nu numai cele care va convin.

Actualitate

1933 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)

1808 vizualizari
23 ian. 2019 19:38

Cursurile școlare vor fi suspendate în toată țara vineri, 25 ianuarie 2019

Ministerul Educației Naționale a emis astăzi un ordin prin care se decide suspendarea cursurilor școlare în întreaga țară pentru vineri, 25 ianuarie 2019. Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut, în ultima săptămână, cu peste 20% față de nivelul așteptat. Joi, 24 ianuarie, este, oricum, zi liberă, astfel că, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

Alte stiri recente

2191 vizualizari
23 ian. 2019 20:55

Hora Unirii, dansată de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

1 comentarii

Pentru că joi, 24 Ianuarie, este zi liberă, elevii și profesorii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina au sărbătorit cu o zi mai devreme Unirea Principatelor Române. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal) au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

1701 vizualizari
23 ian. 2019 11:43

Primăria Câmpina vă invită să dansați Hora Unirii pe 24 ianuarie 2019, în Pasajul de la Ceas

1 comentarii

UPDATE - Evenimentul a fost anulat.

La 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită joi, la ora 12.00, în Pasajul de la Ceas, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.