Un an de la majorarea salariilor în Primăria Câmpina. Vi se pare că s-a schimbat ceva în activitatea administrației locale sau în relația cu cetățeanul?

Actualitate (Categoria articolului)

De la 1 iulie 2017, în conformitate cu Legea 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariile angajaților din primării au fost majorate considerabil. Legea a stabilit condițiile și coeficienții, iar consiliile locale au aprobat noile salarii. La Câmpina, pe 27 iulie 2017, Consiliul Local a aprobat în unanimitate majorarea salariilor angajaților din Primărie și Poliția Locală. Atunci, la ședința din iulie, consilierii locali au fost de acord că se impune o majorare, având în vedere salariile mici din administrație, lucru absolut corect. Dar s-a mai vorbit atunci și despre faptul că angajații din Primărie și Poliția Locală ar trebui să dea dovadă de o mai mare responsabilitate în munca lor și mai ales în relația cu cetățeanul.

O a doua majorare a salariilor din Primărie și Poliția Locală s-a făcut cu 1 ianuarie 2018, odată cu creșterea salariului minim brut pe economie de la 1.450 lei la 1.900 lei. Tot de la 1 ianuarie 2018 au fost majorate cu 25% salariile angajaților din celelalte instituții ale administrației locale, cele care nu au beneficiat de creșterea salariilor în iulie 2017 - Muzeul Hasdeu, Biblioteca Municipală, Casa de Cultură, Casa Tineretului, Clubul Sportiv, Piața Centrală, Creșa Municipală, Centrul de Asistență Socială, Cantina Socială. S-a ajuns astfel ca 40% din bugetul Câmpinei pentru 2018 să însemne salariile angajaților din administrația locală, față de 18,5% cât însemnau anul trecut. 
Am recapitulat puțin situația privind salariile. Și tot aici vă reamintim o afirmație a primarului Horia Tiseanu, făcută în plenul ședinței din ianuarie 2018 a Consiliului Local: “Urmează să se realizeze evaluarea personalului. Am dat dispoziție Direcției Juridice și de Personal să realizeze un regulament în baza căruia să puteam reduce salariile, dacă este cazul, în funcție de evaluările întocmite de șefii de la birouri, compartimente, direcții”.
Au trecut câteva luni bune de atunci și ne întrebăm dacă regulamentul este gata și dacă evaluările s-au realizat. Cum nu ne așteptăm să primim noi răspuns din partea Primăriei în privința evaluării angajaților (poate doar consilierii locali), vă întrebăm pe dvs., cititorii noștri, dacă vi se pare că s-a schimbat sau nu ceva în activitatea administrației locale câmpinene după majorarea salariilor? Se lucrează mai bine, mai eficient, simțiți o îmbunătățire în relația cu dvs., cetățenii municipiului? Cu alte cuvinte, sunteți mulțumiți sau nu de Primăria Câmpina și Poliția Locală?

5256 vizualizari
10

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marian 25.06.2018 11:26 O precizare: doar cei din Primărie au beneficiat de creșteri salariale. Semnificative chiar. În rest, creșterea de 25% a fost anulată de trecerea contribuțiilor la angajat. Sunt instituții locale unde veniturile chiar au scăzut. Legat de schimbare .... răspunderea este o chestiune delicată. De ce să ... cât este mai bine să ...
  • Marian 25.06.2018 17:12 Nu s-a schimbat nimic. Aceeași nesimțire!
  • Alex 25.06.2018 17:17 Cât timp va fi Tiseanu primar nici nu se va schimba nimic!
  • Laur 25.06.2018 17:22 Buna intrebarea. Eu am avut o experienta placuta cand mi-am schimbat buletinul. Mi-au zis exact ce imi trebuie de prima data, nu am fost nevoit sa fac 1000 de drumuri. Nu stiu cum e la restul departamentelor, dar acolo zic ca e ok.
  • Edi 25.06.2018 18:27 Agenților de la Poliția Locală nu le mai ajung cu nimic la nas! Se plimbă in Insigna, au salarii babane, trai neneacă...
  • Ursu 25.06.2018 18:43 Ce evaluare?! Ce regulament?! Parca nu se știe ca in Primăria Campina dacă ești ciripitorul lui Tiseanu îți este bine, dacă nu, nu!
  • Mihai T. 27.06.2018 07:16 Activitatea sau comportamentul angajatilor din administratie nu are legatura cu salariul. Daca este OM, OM ramai indiferent cati bani castigi. Daca esti angajat pe pile si te tine seful in brate, te doare undeva de altii, asa cum se intampla la Campina. Imi pare rau sa o spun ca si eu l-am votat dar cat va mai fi Tiseanu primar nici nu se va schimvba ceva in primarie.
  • Pascu Elena 27.06.2018 07:39 Nu s a schimbat nimic si nici nu se va schimba, oamenii astia cred ca li se cuvin salarii marite, sporuri, vouchere de concediu. Totul li se cuvine, e dreptul lor, meritul lor, ce mai conteaza prostul care sta la usa lor !
  • Campinean 28.06.2018 09:41 Sincer, daca intri intr-o institutie publica, inclusiv primaria Campina si nu ai relatii, esti privit ca o persoana care deranjeaza si atitudinea cu care esti intampinat te face sa nu mai vrei sa te mai intorci acolo decat cu un molotov, nu la absolut toate institutiile, majoritatea...Pana si femeia de servici se purta foarte urat hahaha ''stati sa ma duc sa vorbesc, unde va crede-ti aici, pe bulevard ?!?!'';...noi oamenii modesti invinuim guvernul si oamenii politici cand defapt ar trebui sa ne uitam printre noi, in 2018 foarte multi romani se comporta ca-n evul mediu, sau probabil si atunci erau oamenii mai uniti.Pana una alta nepotisme, spagi, superioritati, mici, barfe, rele, combinatii, etc...fratilor, in viata tre' sa avem alte valori, prajitilor
  • diss 18.10.2018 16:38 NU!NU!NU!NIENTE.NULLA.ZERO!In afara de faptul ca salariile reprezinta 40%din bugetul local(la mai mare!?!) orasul e praf si pulbere iar problemele se rezolva in timpul maxim sau deloc.PS.Poate postati si voi comentariile care spun lucrurilor pe.nume,nu numai cele care va convin.

Actualitate

1985 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1989 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

831 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

164 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.