CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Spitalul Municipal Câmpina va avea linie de gardă în specialitatea neonatologie

- Social -

Spitalul Municipal Câmpina va avea linie de gardă în specialitatea neonatologie

Un pas important pentru înființarea liniei de gardă în specialitatea neonatologie în cadrul Spitalului Municipal Câmpina a fost făcut miercuri, 29 martie 2023, atunci când Consiliul Local și-a dat acordul de principiu pentru realizarea acestui lucru, considerat de specialiști atât de necesar.

Demersurile sunt începute încă din toamna anului trecut, atunci când medicul specialist în neonatologie Cristina Olivia Pop a transmis conducerii Spitalului Municipal, dar și Direcției de Sănătate Publică Prahova și Ministerului Sănătății a solicitare în acest sens. Ulterior, în februarie acest an, conducerea Spitalului Municipal a transmis solicitarea Consiliului Local Câmpina, cel care - conform legii - trebuie să dea un acord de principiu pentru înființarea acestei noi linii de gardă.
Înființarea acestei noi linii de gardă este justificată de cazuistica variată și extrem de solicitantă, din cauza multiplilor factori de risc. De asemenea, situația actuală, cu un program de 7 ore al medicului neonatolog, nu îi permite acestuia să asiste la toate nașterile, medicilor pediatrii fiindu-le imposibil să suplinească medicul neonatolog la nașterile cu probleme. În plus, încadrarea din punct de vedere medical a spitalului prevede și linie de gardă de neonatologie, aceasta putând fi acoperită în momentul de față din punct de vedere al cheltuielilor. Vă reamintim că în noiembrie anul trecut am prezentat dotările și standardale acestei secții - ”de nivel internațional”, după cum ne asigură la momentul respectiv dr. Cristina Olivia Pop.
Linia de gardă de neonatologie, cu 15 paturi, se va alătura celorlalte linii de gardă existente acum la Spitalul Municipal Câmpina - medicină internă și cardiologie (81 paturi), chirurgie, ortopedie, traumatologie, urologie (78 paturi), pediatrie (35 paturi), obstetrică-ginecologie (35 paturi), terapie intensivă și primiri urgențe.


02 Apr 2023 15:18 3576 vizualizari


Comentarii






137 vizualizari 16 May 2024 21:43 Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina a derulat la Școala Centrală un proiect de educație pentru sănătate

Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina a derulat la Școala Centrală un proiect de educație pentru sănătate

Amfiteatrul Școlii Gimnaziale Centrale a fost gazda unui proiect de educație pentru sănătate ”Fă totul pentru viață! Acordă primul ajutor!”, proiect derulat de Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina.

citeste mai mult
1174 vizualizari 15 May 2024 21:49 Cel mai performant simulator de vopsitorie din România a fost adus la Câmpina, în Săptămâna Meseriilor

Cel mai performant simulator de vopsitorie din România a fost adus la Câmpina, în Săptămâna Meseriilor

Săptămâna aceasta este Săptămâna Meseriilor, iar cu această ocazie, la Liceul Tehnologic Mecanic din Câmpina a fost adus cel mai performant simulator de vopsitorie din România.

citeste mai mult
1958 vizualizari 13 May 2024 19:48 Elevii de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au creat un robot de reciclare a hârtiei, într-un proiect ecologic

Elevii de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au creat un robot de reciclare a hârtiei, într-un proiect ecologic

Elevii clasei a XI-a A, coordonați de profesor Alina Mihaela Colcer, de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, au finalizat proiectul ”Eco-nomie pentru comunitatea ta”, organizat de Junior Achievement Romania.

citeste mai mult
1282 vizualizari 12 May 2024 10:42 Școala Centrală a câștigat etapa locală a concursului ”Educație rutieră - Educație pentru viață”

Școala Centrală a câștigat etapa locală a concursului ”Educație rutieră - Educație pentru viață”

Lucrătorii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpina, în colaborare cu mai multe cadre didactice de la Școala Gimnazială Centrală, au desfășurat sâmbătă, 11 mai, între orele 9.00 - 11.00, faza locală a concursului ”Educație rutieră - Educație pentru viață”.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV