Spitalul Municipal Câmpina va avea linie de gardă în specialitatea neonatologie

Social (Categoria articolului)

Un pas important pentru înființarea liniei de gardă în specialitatea neonatologie în cadrul Spitalului Municipal Câmpina a fost făcut miercuri, 29 martie 2023, atunci când Consiliul Local și-a dat acordul de principiu pentru realizarea acestui lucru, considerat de specialiști atât de necesar.

Demersurile sunt începute încă din toamna anului trecut, atunci când medicul specialist în neonatologie Cristina Olivia Pop a transmis conducerii Spitalului Municipal, dar și Direcției de Sănătate Publică Prahova și Ministerului Sănătății a solicitare în acest sens. Ulterior, în februarie acest an, conducerea Spitalului Municipal a transmis solicitarea Consiliului Local Câmpina, cel care - conform legii - trebuie să dea un acord de principiu pentru înființarea acestei noi linii de gardă.
Înființarea acestei noi linii de gardă este justificată de cazuistica variată și extrem de solicitantă, din cauza multiplilor factori de risc. De asemenea, situația actuală, cu un program de 7 ore al medicului neonatolog, nu îi permite acestuia să asiste la toate nașterile, medicilor pediatrii fiindu-le imposibil să suplinească medicul neonatolog la nașterile cu probleme. În plus, încadrarea din punct de vedere medical a spitalului prevede și linie de gardă de neonatologie, aceasta putând fi acoperită în momentul de față din punct de vedere al cheltuielilor. Vă reamintim că în noiembrie anul trecut am prezentat dotările și standardale acestei secții - ”de nivel internațional”, după cum ne asigură la momentul respectiv dr. Cristina Olivia Pop.
Linia de gardă de neonatologie, cu 15 paturi, se va alătura celorlalte linii de gardă existente acum la Spitalul Municipal Câmpina - medicină internă și cardiologie (81 paturi), chirurgie, ortopedie, traumatologie, urologie (78 paturi), pediatrie (35 paturi), obstetrică-ginecologie (35 paturi), terapie intensivă și primiri urgențe.

3242 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1293 vizualizari
08 dec. 2023 18:00

Accident la Florești, pe DJ 720. Au fost implicate patru autoturisme

Pe drumul județean 720, care leagă comuna Florești de DN1, înainte de intersecția cu drumul național, s-a produs vineri seară un accident rutier în care au fost implicate patru autoturisme în care se aflau în total șapte ocupanți.

1167 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.

Alte stiri recente

308 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1282 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.