”Avem dotări de nivel internațional”, este afirmația coordonatorului Compartimentului de Neonatologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Cristina Popa. Este un compartiment important, în care s-a investit foarte mult în ultimii ani, iar rezultatele încep să se vadă.
Atât Secția de Obstetrică-Ginecologie, cât și Compartimentul de Neonatologie, din cadrul Spitalului Municipal Câmpina, sunt printre cele mai bine dotate spații ale acestei unități medicale.
Secția de Obstetrică-Ginecologie este coordonată de dr. Cristina Radu, are o capacitate de 35 paturi, patru medici și o dotare de invidiat pentru alte spitale de același calibru cu cel câmpinean. ”Secția noastră este complet reabilitată, igienizată și modernizată. În cadrul secției asigurăm o mulțime de servicii - ecografie de sarcină, colposcopie, laparoscopie, histeroscopie, precum și medicină materno-fetală, iar condițiile de cazare sunt la standarde dintre cele mai înalte”, ne-a declarat dr. Cristina Radu, șeful Secției Obstetrică-Ginecologie.
În cadrul Compartimentului de Neonatologie. dr. Cristina Popa, coordonatorul acestui compartiment, ne-a prezentat dotările de nivel internațional de aici: ”De curând am primit sponsorizări și donații de la Organizația Salvați Copiii - un ventilator neonatal, pe care îl putem fololsi pentru nou-născuții prematuri, dar și pentru cei care au probleme de respirație, asigurând și posibilitatea respirației nonivazive. Mai avem un aparat de analiză a gazelor sanguine, avem o masă radiantă, unde nou-născutul este monitorizat, precum și mai multe incubatoare. Nivelul maternității noastre este 1B, dar avem dotări peste acest nivel, pentru că avem toate aceste aparate, dar și salon de terapie intensivă dotat la standarde internaționale, inclusiv cu sisteme de monitorizare. Pe viitor, ne propunem și o să înființăm sistemul prin care mămicile să poată să aibă nou născuții direct în salon și personalul nostru să ajute la îngrijirile de rutină”.
De asemenea, dincolo de dotări, spațiile sunt vopsite în culori vii, atrăgătoare, cu diverse personaje sau peisaje, menite să asigure un cadru cât mai propice desfășurării unui act medical de înaltă calitate.
Primăvara tocmai s-a încheiat, însă câteva boli specifice sezonului, printre care gripa, laringita, sinuzita, continuă să mai pună la încercare o parte a populației.
La 16 aprilie 2015, la Poiana Câmpina se deschidea Spitalul SanConfind. A fost inaugurată atunci Baza de Tratament și Recuperare Medicală, prima structură funcțională a acestei unități care a devenit ulterior cel mai mare spital privat din județul Prahova.
Conferențiar universitar doctor Sebastian Grădinaru, un medic strălucit și profund devotat meseriei sale, a reușit o nouă premieră pentru chirurgia de la Spitalul SanConfind - rezecția unei tumori de rinichi. Operația reprezintă un succes deplin.
Despre Spitalul Municipal Câmpina se discută mult... E foarte simplu să stai pe margine și să vorbești, să-ți manifești nemulțumirea. Sigur, sunt multe probleme, sunt puncte nevralgice, sunt așteptări... Am încercat o radiografie a activității acestei unități medicale așa cum s-a văzut din postura șefilor mai multor secții, a asistentului șef, precum și a directorului medical Călin Tiu.