Compartimentul de Neonatologie de la Spitalul Municipal Câmpina este de nivel internațional

Sănătate (Categoria articolului)

”Avem dotări de nivel internațional”, este afirmația coordonatorului Compartimentului de Neonatologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Cristina Popa. Este un compartiment important, în care s-a investit foarte mult în ultimii ani, iar rezultatele încep să se vadă.

Atât Secția de Obstetrică-Ginecologie, cât și Compartimentul de Neonatologie, din cadrul Spitalului Municipal Câmpina, sunt printre cele mai bine dotate spații ale acestei unități medicale.
Secția de Obstetrică-Ginecologie este coordonată de dr. Cristina Radu, are o capacitate de 35 paturi, patru medici și o dotare de invidiat pentru alte spitale de același calibru cu cel câmpinean. ”Secția noastră este complet reabilitată, igienizată și modernizată. În cadrul secției asigurăm o mulțime de servicii - ecografie de sarcină, colposcopie, laparoscopie, histeroscopie, precum și medicină materno-fetală, iar condițiile de cazare sunt la standarde dintre cele mai înalte”, ne-a declarat dr. Cristina Radu, șeful Secției Obstetrică-Ginecologie.
În cadrul Compartimentului de Neonatologie. dr. Cristina Popa, coordonatorul acestui compartiment, ne-a prezentat dotările de nivel internațional de aici: ”De curând am primit sponsorizări și donații de la Organizația Salvați Copiii - un ventilator neonatal, pe care îl putem fololsi pentru nou-născuții prematuri, dar și pentru cei care au probleme de respirație, asigurând și posibilitatea respirației nonivazive. Mai avem un aparat de analiză a gazelor sanguine, avem o masă radiantă, unde nou-născutul este monitorizat, precum și mai multe incubatoare. Nivelul maternității noastre este 1B, dar avem dotări peste acest nivel, pentru că avem toate aceste aparate, dar și salon de terapie intensivă dotat la standarde internaționale, inclusiv cu sisteme de monitorizare. Pe viitor, ne propunem și o să înființăm sistemul prin care mămicile să poată să aibă nou născuții direct în salon și personalul nostru să ajute la îngrijirile de rutină”.
De asemenea, dincolo de dotări, spațiile sunt vopsite în culori vii, atrăgătoare, cu diverse personaje sau peisaje, menite să asigure un cadru cât mai propice desfășurării unui act medical de înaltă calitate.

5549 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • EvoBeton 13.11.2022 19:18 Felicitari!!
  • Mihai Nicolae 14.11.2022 20:20 Ați făcut un lucru minunat pentru comunitate. Felicitări!
  • DomnuRoz 26.11.2022 01:19 bun asa

Sănătate

3442 vizualizari
18 ian. 2023 17:35

Centrul Medical SanConfind, tot mai aproape de finalizare

Centrul Medical SanConfind  fost mereu aproape de pacienții săi. Astăzi, însă, a ajuns aproape și de finalul tuturor amenajărilor sale. Dintre cele 90 de paturi cu care a fost proiectat, sunt disponibile în prezent 66. Aici ar mai fi de lucrat, la realizarea saloanelor de la ultimul nivel, cu diferența de paturi amintită.

2288 vizualizari
29 dec. 2022 06:51

Baza de Tratament Balneologic și Recuperare Medicală a SanConfind, după șapte ani și jumătate de funcționare

Secția de Recuperare (cum i se spune pe scurt) a Centrului Medical SanConfind din Poiana Câmpina a devenit tot mai solicitată și mai apreciată de prahoveni, dar nu numai de ei, deoarece sunt din ce în ce mai mulți pacienți din București care vin aici. Prima structură funcțională a spitalului, inaugurată în urmă cu șapte ani și jumătate, și-a câștigat un bine meritat renume.

Alte stiri recente

429 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.

706 vizualizari
30 ian. 2023 22:36

În bugetul Câmpinei pentru anul 2023 este inclusă și amenajarea unui traseu de motocros

Joi, 2 februarie 2023, de la ora 17.00, este programată ședința extraordinară de îndată pentru aprobarea bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. Sunt multe lucruri interesante în proiectul bugetului local, despre unele dintre ele chiar am scris în ultimele săptămâni, dar în rândurile de față vom detalia un alt punct din buget - realizarea unui studiu de oportunitate pentru amenajarea unui teren pentru motocros.