Asociația Ateliere Fără Frontiere a anunțat lista laureaților pentru ediția 2021 a proiectului ”Dăm Click pe România” și adaugă astfel 110 școli, organizații non-guvernamentale și instituții sociale la numărul de structuri beneficiare de calculatoare recondiționate în atelierul educlick.
Proiectul este implementat cu sprijinul partenerilor de la Kaufland România și OMV Petrom și vine în continuarea ediției de anul trecut, ajungând astfel la un total de 232 de structurile educaționale ce au beneficiat de echipamente în perioada 2020-2021 prin programul ”Dăm Click pe România”.
Cele 110 structuri vor beneficia în total de 2000 de calculatoare ce vor sprijini elevii și profesorii la crearea, adaptarea sau îmbunătățirea traseului lor educațional prin digitalizarea modului de învățare și comunicare. Peste 20.000 de beneficiari direcți vor avea parte de o școală mai atractivă, adaptată nevoilor și stilului lor de viață, mai eficientă în a dezvolta competențe.
Printre laureați se numără patru școli și două asociații din județul Prahova: Școala Gimnazială ”Radu și Severa Novian” din Adunați, Școala Gimnazială din Ciupelnița, Școala Gimnazială ”Andrei Mureșanu” din Ploiești, Asociația ”Fluturi Albi” din Câmpina, Școala Gimnazială din Vadu Săpat și Asociația pentru Autism ”Luca Rhod” din Florești.
Viorel Nedelcu, președintele Asociației ”Fluturi albi” din Câmpina, ne-a declarat despre această reușită a asociației pe care o conduce: ”Ne bucurăm nespus pentru acest nou succes, mai ales că vine după ce și anul trecut, în cadrul aceluiași proiect, am beneficiat de 25 de calculatoare pe care le-am donat mai departe Liceului Tehnologic Mecanic și Școlii nr. 6, care aparține, de asemenea, de Liceul Tehnologic Mecanic. Acum, aceste noi 25 de calculatoare vor fi donate către Școala nr. 3 din Cartierul Voila, precum și către Școala Gimnazială din comuna Șotrile. Ne bucură acest nou succes pentru că astfel putem contribui la o mai bună educație a copiilor din mediile defavorizate și, din păcate, în Câmpina încă mai există astfel de categorii de copii, în ciuda tuturor eforturilor făcute de administrația locală și societatea civilă”.
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.