”Dăm Click pe România” ajunge din nou la Câmpina. 25 de calculatoare vor fi donate Asociației ”Fluturi albi”

Social (Categoria articolului)

Asociația Ateliere Fără Frontiere a anunțat lista laureaților pentru ediția 2021 a proiectului ”Dăm Click pe România” și adaugă astfel 110 școli, organizații non-guvernamentale și instituții sociale la numărul de structuri beneficiare de calculatoare recondiționate în atelierul educlick.

Proiectul este implementat cu sprijinul partenerilor de la Kaufland România și OMV Petrom și vine în continuarea ediției de anul trecut, ajungând astfel la un total de 232 de structurile educaționale ce au beneficiat de echipamente în perioada 2020-2021 prin programul ”Dăm Click pe România”.
Cele 110 structuri vor beneficia în total de 2000 de calculatoare ce vor sprijini elevii și profesorii la crearea, adaptarea sau îmbunătățirea traseului lor educațional prin digitalizarea modului de învățare și comunicare. Peste 20.000 de beneficiari direcți vor avea parte de o școală mai atractivă, adaptată nevoilor și stilului lor de viață, mai eficientă în a dezvolta competențe.
Printre laureați se numără patru școli și două asociații din județul Prahova: Școala Gimnazială ”Radu și Severa Novian” din Adunați, Școala Gimnazială din Ciupelnița, Școala Gimnazială ”Andrei Mureșanu” din Ploiești, Asociația ”Fluturi Albi” din Câmpina, Școala Gimnazială din Vadu Săpat și Asociația pentru Autism ”Luca Rhod” din Florești.

Viorel Nedelcu, președintele Asociației ”Fluturi albi” din Câmpina, ne-a declarat despre această reușită a asociației pe care o conduce: ”Ne bucurăm nespus pentru acest nou succes, mai ales că vine după ce și anul trecut, în cadrul aceluiași proiect, am beneficiat de 25 de calculatoare pe care le-am donat mai departe Liceului Tehnologic Mecanic și Școlii nr. 6, care aparține, de asemenea, de Liceul Tehnologic Mecanic. Acum, aceste noi 25 de calculatoare vor fi donate către Școala nr. 3 din Cartierul Voila, precum și către Școala Gimnazială din comuna Șotrile. Ne bucură acest nou succes pentru că astfel putem contribui la o mai bună educație a copiilor din mediile defavorizate și, din păcate, în Câmpina încă mai există astfel de categorii de copii, în ciuda tuturor eforturilor făcute de administrația locală și societatea civilă”.

2167 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2424 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3155 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

2086 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

1859 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.