Fundația pentru SMURD și Groupama au lansat la mijlocul acestui an, la nivel național, un program intitulat ”Salvatorii de vieți”, un scurt curs gratuit de inițiere în acordarea primului ajutor în situații de urgență.
Voluntarii din cadrul Fundației pentru SMURD desfășoară în cadrul acestui program niște ateliere în cadrul căroa participanții sunt instruiți cum să recunoască o situație de urgență și cum să intervină corect și să acorde primul ajutor până la sosirea echipajelor specializate de intervenție.
Acest program național a plecat de la o realitate confirmată de statistici - doar 20% dintre români declară că au noțiuni de bază pentru acordarea primului ajutor, în vreme ce peste 80.000 oameni mor anual pentru că nu primesc la timp ajutor într-o situație de urgență.
Voluntarii Fundației pentru SMURD poposesc în luna septembrie și în Prahova. Atelierele de instruire vor avea loc sâmbătă, 23 septembrie, ora 10.00, la Sala Amsterdam, de la etajul al doilea al Hotelului Central, din Ploiești. Pentru înscrieri, puteți accesa acest link.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Sus.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.