Intrare liberă la Muzeul "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, de Ziua Culturii Naționale

Eveniment (Categoria articolului)

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, vineri, 15 ianuarie 2021, la Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu" intrarea este liberă. Astfel, între orele 9.00-17.00, puteți vizita casa memorială a marelui pictor care a ales să trăiască la Câmpina din 1890 și până la sfârșitul vieții sale.

În muzeul de la Câmpina se află obiecte personale, fotografii, scrisori, picturi și desene (peste 100 de lucrări) ale lui Nicolae Grigorescu. Puteți vizita camera de zi (sufrageria) unde maestrul își primea prietenii, pe Ion Luca Caragiale, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Alexandru Vlahuță, George Coșbuc, Octavian Goga, dr. C. I. Istrati și alții. Puteți vizita biblioteca, în a cărei colecție de carte s-au păstrat volume cumpărate de pictor de-a lungul întregii vieți, cu un conținut foarte divers: artă, literatură, geografie, istorie, incluzând și exemplare rare, începând de la 1673. Și, bineînțeles, puteți vizita atelierul maestrului, impresionant, în simplitatea lui.
Casa originală, în care a trăit și pictat Nicolae Grigorescu, a ars complet în 1918, în timpul ocupației germane din primul război mondial, dar a fost 
reconstruită în perioada 1954 - 1955 după planurile inițiale, după fotografii și mărturii, sub îndrumarea fiului marelui pictor, Gheorghe Grigorescu, iar din 1957 a fost deschisă publicului. Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu" vă așteaptă pentru a vă introduce în universul marelui artist.

3080 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2894 vizualizari
12 ian. 2021 20:02

Expoziție de suflet la Muzeul Grigorescu din Câmpina. Daniela Rîndașu și "Magia copilăriei"

Din 12 ianuarie 2021, la Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu" din municipiul Câmpina este deschisă expoziția "Mirajul copilăriei" a artistului plastic Daniela Rîndașu. O expoziție deosebită, care merită văzută și o puteți face până în luna februarie.

Alte stiri recente

579 vizualizari
23 ian. 2021 18:11

Ștefan Gagiu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina), locul al doilea la săritura în lungime în a doua etapă a Campionatului Național

La București au continuat sâmbătă întrecerile de atletism din cadrul celei de-a doua etape a Campionatului Național. După ce vineri, Marius Vasile a câștigat fără emoții proba de aruncarea greutății la categoria sub 20 ani (detalii - aici), sâmbătă la start s-au aliniat alți doi sportivi de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina (club coordonat de Mihaela Marin), ambii concurând în proba de săritura în lungime.

1434 vizualizari
23 ian. 2021 13:20

Casa familiei Triță, din Provița de Sus, distrusă de incendiu, este refăcută cu sprijinul unor oameni extraordinari

Pe 2 ianuarie 2021, un incendiu puternic mistuia casa familiei Triță, din comuna Provița de Sus, și odată cu ea actele, îmbrăcămintea și toate bunurile agonisite. Oana și Nicolae Triță, alături de cei trei copii ai lor, de 9 ani, 14 ani și 17 ani, au rămas efectiv pe drumuri. Oamenii din Provița de Sus, din alte localități, dar și membrii unei asociații de motocicliști, într-o mobilizare extraordinară, un adevărat exemplu de spirit civic, au realizat ceva la care cei cinci membri ai familiei Triță nici nu mai sperau...