Lucrările arheologice din Parcul Trandafirilor, de la notariate, au descoperit vestigii care datează de cel puțin două secole. Sunt construcții ale Vămii Câmpina, pe care administrația locală dorește să le pună în valoare prin realizarea unei galerii de sticlă. Dar până atunci, vestigiile ar trebui conservate pentru a nu fi distruse de ploi și ninsori.
Zilele acestea, în parcul de la notariate au loc lucrări pentru protejarea acestor vestigii și, după cum a anunțat viceprimarul municipiului Câmpina, Adrian Pițigoi, aceste lucrări nu vor dura mai mult de zece zile, urmând să fie finalizate între Crăciun și Anul Nou. Apoi, în primăvara anului viitor ar trebui să fie pus în practică proiectul realizat de administrația locală pentru punerea în valoare a acestor vestigii prin construcția unor galerii. Este un proiect frumos, dar și foarte costisitor, ridicându-se undeva la aproximativ 1,6 milioane lei, după cum a rezultat din studiul de fezabilitate. Încă se mai discută pe marginea acestui proiect, dacă este sau nu cazul să fie refăcut astfel încât să rezulte costuri ceva mai mici.
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.