Lucrări pentru protejarea temporară a vestigiilor istorice de la vechea vamă a Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Lucrările arheologice din Parcul Trandafirilor, de la notariate, au descoperit vestigii care datează de cel puțin două secole. Sunt construcții ale Vămii Câmpina, pe care administrația locală dorește să le pună în valoare prin realizarea unei galerii de sticlă. Dar până atunci, vestigiile ar trebui conservate pentru a nu fi distruse de ploi și ninsori.

Zilele acestea, în parcul de la notariate au loc lucrări pentru protejarea acestor vestigii și, după cum a anunțat viceprimarul municipiului Câmpina, Adrian Pițigoi, aceste lucrări nu vor dura mai mult de zece zile, urmând să fie finalizate între Crăciun și Anul Nou. Apoi, în primăvara anului viitor ar trebui să fie pus în practică proiectul realizat de administrația locală pentru punerea în valoare a acestor vestigii prin construcția unor galerii. Este un proiect frumos, dar și foarte costisitor, ridicându-se undeva la aproximativ 1,6 milioane lei, după cum a rezultat din studiul de fezabilitate. Încă se mai discută pe marginea acestui proiect, dacă este sau nu cazul să fie refăcut astfel încât să rezulte costuri ceva mai mici.

5131 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • SORIN 23.12.2016 11:07 Eu nu cred ca vama veche este in locația unde se protejează zona.Locația actuala este un beci vechi si atat.Astept punct de vedere.
  • Ovidiu 24.12.2016 07:52 pt Sorin - dar unde credeti ca era vama si, daca se poate, pe ce va bazati?
  • Becali Dumitru 24.12.2016 10:05 Posibil sa faca parte dintr-un lant de obiective turistice de costa asa de mult si daca aolo a fost vreo brutarie sau cuptoare de ars gazul asa cum arde Primaria banii,oricum erau in plus si se stricau in conturi,totul e rezolvat,sanatate,educatie,infrastructura,camere video etc.

Actualitate

355 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

485 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

197 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

59 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.