Un câmpinean, plătitor de taxe și impozite, așteaptă de peste cinci luni răspuns la o adresă transmisă primarului

Social (Categoria articolului)

La începutul lunii decembrie a anului trecut, un cetățean exasperat de problemele create de HidroPrahova pe strada lui a trimis o adresă primarului municipiului. Îi explică situația și îi solicită să ia o serie de măsuri. Au trecut mai bine de cinci luni de atunci, iar câmpineanul nostru încă nu a primit răspuns, fie el pozitiv sau negativ, de la Primărie. Asta, deși termenul legal în care ar fi trebuit să primească acest răspuns este de 30 de zile.

Cetățenul care i-a scris primarului se numește Dorian Roșca și locuiește pe Aleea Salcia. În adresa respectivă (pe care o puteți citi integral) îi aduce la cunoștință primarului ce probleme au locuitorii de pe strada respectivă din cauza sistării lucrărilor de canalizare, din cauza introducerii doar pe jumătate a noii conducte de apă (cumpărată din banii oamenilor), din cauza neaducerii carosabilului la starea inițială pe porțiunea unde s-a lucrat etc. Sunt niște probleme reale, pe care le au mulți câmpineni și știm bine cu toții cum arată orașul din cauza lucrărilor de canalizare (și nu numai). Este adevărat că situația e delicată, că problemele generate de Hidro se sparg în capul administrației locale. Pe de altă parte, însă, un primar care se respectă ca demnitar public, un primar care respectă legea și îi respectă pe cetățeni, răspunde la adresele lor indiferent de problema ridicată. Și răspunde cu bunăvoință, explică problema, eventual își cere și scuze că (poate) e depășit de situație.
În cazul nostru, însă, nu s-a întâmplat așa ceva. Și Dorian Roșca nu e singurul câmpinean căruia Primăria nu i-a răspuns la adresa trimisă. A devenit un obicei pentru "cea dintâi instituție publică a urbei" să ignore problemele ridicate de cetățeni, să nu comunice cu aceștia așa cum prevede legea și cum ar fi normal. O instituție plătită din bani publici și plătită bine, că doar știți ce salarii sunt acum în Primărie și știți ce indemnizație are primarul Horia Tiseanu. Dacă nu știți, mai spunem o dată - 12.350 lei brut.

Noi am încercat să luăm urma adresei trimise de dl. Roșca Primăriei Câmpina. Și am descoperit că nu a fost chiar pierdută, stătea bine pe undeva, într-o mapă. Și am cerut un punct de vedere referitor la această situație, pe care l-am primit de la purtătorul de cuvânt al instituției: "Primăria Câmpina a așteptat un răspuns clar de la HidroPrahova cu privire la lucrările de canalizare. În răspunsul primit pe data de 10 mai 2018, HidroPrahova dă asigurări că lucrările începute și nefinalizate vor fi reluate în luna septembrie a acestui an. Urmează să-i trimitem un răspuns în acest sens și domnului de pe Aleea Salcia".
Deci, domnule Dorian Roșca, zilele viitoare veți primi răspuns de la Primărie, care a primit răspuns de la HidroPrahova și se apucă acum de scris...

Citiți și Câmpinenii de pe Aleea Salcia au cumpărat din banii lor conductă nouă de apă. HidroPrahova a montat-o pe jumătate de stradă și... gata

3718 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ciprian D. 17.05.2018 14:00 Pai e logic ca primaria nu putea sa dea raspunsul pana nu primeste la randul ei de la nesimtitii de la Hidroprahova..si cum bine stim ca Hidro la comanda PSD tergiverseaza lucrarile in Campina..ce sa mai zicem...
  • Nini 19.05.2018 08:47 Este adevarat ca Primarul are o mare parte din vina, dar vrem sa il vedem si pe dl viceprimar, Pitigoi ce are de spus pt ca dansul a responsabil cu starea drumurilor, cu tot ce tine de domenlui public. De ce il menajati? Se batea cu pumnul in piept in campanie... ce face, ca drege... vrem si punctul dumnealui de vedere

Social

1609 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

823 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

37 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

60 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.