La începutul lunii decembrie a anului trecut, un cetățean exasperat de problemele create de HidroPrahova pe strada lui a trimis o adresă primarului municipiului. Îi explică situația și îi solicită să ia o serie de măsuri. Au trecut mai bine de cinci luni de atunci, iar câmpineanul nostru încă nu a primit răspuns, fie el pozitiv sau negativ, de la Primărie. Asta, deși termenul legal în care ar fi trebuit să primească acest răspuns este de 30 de zile.
Cetățenul care i-a scris primarului se numește Dorian Roșca și locuiește pe Aleea Salcia. În adresa respectivă (pe care o puteți citi integral) îi aduce la cunoștință primarului ce probleme au locuitorii de pe strada respectivă din cauza sistării lucrărilor de canalizare, din cauza introducerii doar pe jumătate a noii conducte de apă (cumpărată din banii oamenilor), din cauza neaducerii carosabilului la starea inițială pe porțiunea unde s-a lucrat etc. Sunt niște probleme reale, pe care le au mulți câmpineni și știm bine cu toții cum arată orașul din cauza lucrărilor de canalizare (și nu numai). Este adevărat că situația e delicată, că problemele generate de Hidro se sparg în capul administrației locale. Pe de altă parte, însă, un primar care se respectă ca demnitar public, un primar care respectă legea și îi respectă pe cetățeni, răspunde la adresele lor indiferent de problema ridicată. Și răspunde cu bunăvoință, explică problema, eventual își cere și scuze că (poate) e depășit de situație.
În cazul nostru, însă, nu s-a întâmplat așa ceva. Și Dorian Roșca nu e singurul câmpinean căruia Primăria nu i-a răspuns la adresa trimisă. A devenit un obicei pentru "cea dintâi instituție publică a urbei" să ignore problemele ridicate de cetățeni, să nu comunice cu aceștia așa cum prevede legea și cum ar fi normal. O instituție plătită din bani publici și plătită bine, că doar știți ce salarii sunt acum în Primărie și știți ce indemnizație are primarul Horia Tiseanu. Dacă nu știți, mai spunem o dată - 12.350 lei brut.
Noi am încercat să luăm urma adresei trimise de dl. Roșca Primăriei Câmpina. Și am descoperit că nu a fost chiar pierdută, stătea bine pe undeva, într-o mapă. Și am cerut un punct de vedere referitor la această situație, pe care l-am primit de la purtătorul de cuvânt al instituției: "Primăria Câmpina a așteptat un răspuns clar de la HidroPrahova cu privire la lucrările de canalizare. În răspunsul primit pe data de 10 mai 2018, HidroPrahova dă asigurări că lucrările începute și nefinalizate vor fi reluate în luna septembrie a acestui an. Urmează să-i trimitem un răspuns în acest sens și domnului de pe Aleea Salcia".
Deci, domnule Dorian Roșca, zilele viitoare veți primi răspuns de la Primărie, care a primit răspuns de la HidroPrahova și se apucă acum de scris...
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.