Ion Petre Costache, condamnat definitiv la 2 ani și 10 luni cu executare

Social (Categoria articolului)

Magistrații Secției Penale de la Înalta Curte de Casație și Justiție au pronunțat ieri sentința în dosarul în care, printre inculpați, se află și fostul primar al comunei Bănești, Ion Petre Costache. Acesta a fost condamnat la 2 ani și 10 luni închisoare, sentința fiind definitivă. Practic, nu mai există nici o cale de atac. Aseară târziu, fostul primar a fost dus în arest la Penitenciarul Mărgineni din județul Dâmbovița.

După cum reiese din soluția completului de judecată, Ion Petre Costache este condamnat la două pedepse a câte un an închisoare fiecare pentru conflict de interese, șase luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt cu consecințe deosebit de grave și doi ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență. "În baza articolului 39, al.1, lit.b din Codul Penal, instanța contopește pedepsele aplicate inculpatului Ion Costache Petre, urmând ca acesta să execute pedeapsa rezultantă de doi ani și zece luni închisoare. De asemenea, inculpatului i se interzice ocuparea unei funcții publice pe o perioadă de cinci ani", se arată în soluția dată de Înalta Curte. 

Totuși, din pedeapsa finală de doi ani și zece luni, va fi scăzută perioada în care Ion Petre Costache a fost reținut și arestat preventiv, asta însemnând șase luni. Vă reamintim că fostul primar al comunei Bănești a fost reținut și apoi arestat preventiv în martie 2012. Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, "în calitate de primar, Ion Petre Costache a înlesnit sustragerea, de către mai multe persoane, a unei conducte de alimentare aparținând societății OMV și a primit în mod repetat sume de bani pentru a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu. De asemenea, a participat la luarea unor decizii cu privire la atribuirea unor contracte de prestări servicii unei societăți care aparține unei rude apropiate".
În mai 2012, Costache a fost trimis în judecată, iar în februarie 2015 s-a pronunțat sentința la Curtea de Apel Ploiești - trei ani cu suspendare și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică timp de zece ani. Ion Petre Costache a făcut apel la Înalta Curte, iar procesul s-a finalizat ieri cu o pedeapsă cu executare.

În același dosar, a fost condamnat la doi ani și șase luni închisoare inculpatul Călin Constantin Marian, iar toți cei șase inculpați din dosar trebuie să plătească în solidar suma de 250.510 lei reprezentând despăgubiri civile către OMV Petrom.

6674 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2130 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

1 comentarii

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2431 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.

Alte stiri recente

5 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

527 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.