Ion Petre Costache, condamnat definitiv la 2 ani și 10 luni cu executare

Social (Categoria articolului)

Magistrații Secției Penale de la Înalta Curte de Casație și Justiție au pronunțat ieri sentința în dosarul în care, printre inculpați, se află și fostul primar al comunei Bănești, Ion Petre Costache. Acesta a fost condamnat la 2 ani și 10 luni închisoare, sentința fiind definitivă. Practic, nu mai există nici o cale de atac. Aseară târziu, fostul primar a fost dus în arest la Penitenciarul Mărgineni din județul Dâmbovița.

După cum reiese din soluția completului de judecată, Ion Petre Costache este condamnat la două pedepse a câte un an închisoare fiecare pentru conflict de interese, șase luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt cu consecințe deosebit de grave și doi ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență. "În baza articolului 39, al.1, lit.b din Codul Penal, instanța contopește pedepsele aplicate inculpatului Ion Costache Petre, urmând ca acesta să execute pedeapsa rezultantă de doi ani și zece luni închisoare. De asemenea, inculpatului i se interzice ocuparea unei funcții publice pe o perioadă de cinci ani", se arată în soluția dată de Înalta Curte. 

Totuși, din pedeapsa finală de doi ani și zece luni, va fi scăzută perioada în care Ion Petre Costache a fost reținut și arestat preventiv, asta însemnând șase luni. Vă reamintim că fostul primar al comunei Bănești a fost reținut și apoi arestat preventiv în martie 2012. Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, "în calitate de primar, Ion Petre Costache a înlesnit sustragerea, de către mai multe persoane, a unei conducte de alimentare aparținând societății OMV și a primit în mod repetat sume de bani pentru a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu. De asemenea, a participat la luarea unor decizii cu privire la atribuirea unor contracte de prestări servicii unei societăți care aparține unei rude apropiate".
În mai 2012, Costache a fost trimis în judecată, iar în februarie 2015 s-a pronunțat sentința la Curtea de Apel Ploiești - trei ani cu suspendare și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică timp de zece ani. Ion Petre Costache a făcut apel la Înalta Curte, iar procesul s-a finalizat ieri cu o pedeapsă cu executare.

În același dosar, a fost condamnat la doi ani și șase luni închisoare inculpatul Călin Constantin Marian, iar toți cei șase inculpați din dosar trebuie să plătească în solidar suma de 250.510 lei reprezentând despăgubiri civile către OMV Petrom.

5265 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2367 vizualizari
14 feb. 2019 10:00

Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica vor fi aduse, în pelerinaj, la mai multe biserici din Câmpina

Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica va fi adusă în pelerinaj la mai multe biserici din municipiul Câmpina, în perioada 17-24 februarie 2019. Sfântul Calinic a trăit între anii 1787-1868, iar printre numeroasele așezăminte ctitorite de el se numără și Biserica "Sfânta Treime" (de la piața) din Câmpina, lângă biserică ridicând și un cămin pentru bătrâni, apoi o școală primară. Este cel care s-a îngrijit de refacerea Bisericii de la Brazi (de la han) după cumplitul cutremur de la 1838. Sfântul Ierarh Calinic, stareț al Mănăstirii Cernica, a avut o mare influență asupra Câmpinei, căreia i-a impulsionat viața social-religioasă.

2908 vizualizari
13 feb. 2019 10:43

Incendiu la o casă din Băicoi. O bătrână a suferit arsuri la picioare și a fost transportată la spital

Un nou incendiu a avut loc în orașul Băicoi, de această dată la o casă de pe Strada Mihai Eminescu. Pompierii militari au intervenit într-un timp foarte scurt și au reușit să stingă focul înainte ca acesta să se extindă la întreaga casă. Au ars mai multe bunuri dintr-o cameră, iar o bătrână de 88 de ani a suferit arsuri de gradul 2 pe picioare și a fost transportată la UPU Ploiești de un echipaj Smurd.

Alte stiri recente

2065 vizualizari
15 feb. 2019 11:50

Inițiativă la nivelul administrației câmpinene: parteneriate cu investitori privați pentru punerea în valoare a unor spații publice

Se anunță vremuri complicate din punct de vedere al investițiilor publice. Bugetul local se duce, în cea mai mare parte, pe salarii și cheltuieli cu funcționarea instituțiilor publice, veniturile stau pe loc, iar accesarea unor credite bancare reprezintă o soluție pe termen scurt, cu îndatorare pe termen lung. În acest context, la nivelul administrației locale a fost organizată o întâlnire pentru găsirea unor soluții privind încheierea unor parteneriate cu investitori privați în vederea punerii în valoare a unor spații publice din Câmpina, pe care Primăria nu are bani să le modernizeze și să le găsească apoi o utilitate publică. Întâlnirea a fost organizată la inițiativa consilierilor locali Monica Clinciu - președintele Comisiei de Urbanism și Florin Frățilă - președintele Comisiei de Cultură, Sănătate și Sport.

2730 vizualizari
14 feb. 2019 21:44

A început administrarea de probe în procesul în care primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție

A fost nevoie de cinci termene pentru ca, la Secția Penală a Tribunalului Prahova, în procesul primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, să înceapă administrarea efectivă de probe. Până acum au fost doar amânări. La termenul de astăzi se poate spune că a început și judecarea propriu-zisă, chiar dacă dosarul a intrat pe rol la 15 noiembrie 2018. Următorul termen a fost fixat peste două săptămâni, pe 28 februarie.