Magistrații Secției Penale de la Înalta Curte de Casație și Justiție au pronunțat ieri sentința în dosarul în care, printre inculpați, se află și fostul primar al comunei Bănești, Ion Petre Costache. Acesta a fost condamnat la 2 ani și 10 luni închisoare, sentința fiind definitivă. Practic, nu mai există nici o cale de atac. Aseară târziu, fostul primar a fost dus în arest la Penitenciarul Mărgineni din județul Dâmbovița.
După cum reiese din soluția completului de judecată, Ion Petre Costache este condamnat la două pedepse a câte un an închisoare fiecare pentru conflict de interese, șase luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt cu consecințe deosebit de grave și doi ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență. "În baza articolului 39, al.1, lit.b din Codul Penal, instanța contopește pedepsele aplicate inculpatului Ion Costache Petre, urmând ca acesta să execute pedeapsa rezultantă de doi ani și zece luni închisoare. De asemenea, inculpatului i se interzice ocuparea unei funcții publice pe o perioadă de cinci ani", se arată în soluția dată de Înalta Curte.
Totuși, din pedeapsa finală de doi ani și zece luni, va fi scăzută perioada în care Ion Petre Costache a fost reținut și arestat preventiv, asta însemnând șase luni. Vă reamintim că fostul primar al comunei Bănești a fost reținut și apoi arestat preventiv în martie 2012. Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, "în calitate de primar, Ion Petre Costache a înlesnit sustragerea, de către mai multe persoane, a unei conducte de alimentare aparținând societății OMV și a primit în mod repetat sume de bani pentru a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu. De asemenea, a participat la luarea unor decizii cu privire la atribuirea unor contracte de prestări servicii unei societăți care aparține unei rude apropiate".
În mai 2012, Costache a fost trimis în judecată, iar în februarie 2015 s-a pronunțat sentința la Curtea de Apel Ploiești - trei ani cu suspendare și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică timp de zece ani. Ion Petre Costache a făcut apel la Înalta Curte, iar procesul s-a finalizat ieri cu o pedeapsă cu executare.
În același dosar, a fost condamnat la doi ani și șase luni închisoare inculpatul Călin Constantin Marian, iar toți cei șase inculpați din dosar trebuie să plătească în solidar suma de 250.510 lei reprezentând despăgubiri civile către OMV Petrom.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit semnale că mai mulți cetățeni au fost apelați telefonic de persoane care s-au prezentat drept angajați ai caselor de asigurări de sănătate.
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.