Ion Petre Costache, condamnat definitiv la 2 ani și 10 luni cu executare

Social (Categoria articolului)

Magistrații Secției Penale de la Înalta Curte de Casație și Justiție au pronunțat ieri sentința în dosarul în care, printre inculpați, se află și fostul primar al comunei Bănești, Ion Petre Costache. Acesta a fost condamnat la 2 ani și 10 luni închisoare, sentința fiind definitivă. Practic, nu mai există nici o cale de atac. Aseară târziu, fostul primar a fost dus în arest la Penitenciarul Mărgineni din județul Dâmbovița.

După cum reiese din soluția completului de judecată, Ion Petre Costache este condamnat la două pedepse a câte un an închisoare fiecare pentru conflict de interese, șase luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt cu consecințe deosebit de grave și doi ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență. "În baza articolului 39, al.1, lit.b din Codul Penal, instanța contopește pedepsele aplicate inculpatului Ion Costache Petre, urmând ca acesta să execute pedeapsa rezultantă de doi ani și zece luni închisoare. De asemenea, inculpatului i se interzice ocuparea unei funcții publice pe o perioadă de cinci ani", se arată în soluția dată de Înalta Curte. 

Totuși, din pedeapsa finală de doi ani și zece luni, va fi scăzută perioada în care Ion Petre Costache a fost reținut și arestat preventiv, asta însemnând șase luni. Vă reamintim că fostul primar al comunei Bănești a fost reținut și apoi arestat preventiv în martie 2012. Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, "în calitate de primar, Ion Petre Costache a înlesnit sustragerea, de către mai multe persoane, a unei conducte de alimentare aparținând societății OMV și a primit în mod repetat sume de bani pentru a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu. De asemenea, a participat la luarea unor decizii cu privire la atribuirea unor contracte de prestări servicii unei societăți care aparține unei rude apropiate".
În mai 2012, Costache a fost trimis în judecată, iar în februarie 2015 s-a pronunțat sentința la Curtea de Apel Ploiești - trei ani cu suspendare și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică timp de zece ani. Ion Petre Costache a făcut apel la Înalta Curte, iar procesul s-a finalizat ieri cu o pedeapsă cu executare.

În același dosar, a fost condamnat la doi ani și șase luni închisoare inculpatul Călin Constantin Marian, iar toți cei șase inculpați din dosar trebuie să plătească în solidar suma de 250.510 lei reprezentând despăgubiri civile către OMV Petrom.

6068 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2302 vizualizari
25 ian. 2021 12:12

Examenul auto suspendat, în Prahova, din cauza unor probleme tehnice. Candidații vor fi reprogramați

2 comentarii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Prahova anunță că, din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25 ianuarie 2021, proba scrisă și proba practică a examenului pentru obținerea permisului au fost suspendate. Candidații vor fi reprogramați.

4371 vizualizari
24 ian. 2021 19:00

Consiliul Local Câmpina îi va acorda lui Paolo Gozzo, post-mortem, titlul de "Cetățean de onoare al municipiului"

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de joi, 28 ianuarie 2021, a Consiliului Local Câmpina se va afla și un proiect privind acordarea titlului de "Cetățean de onoare post-mortem al municipiului Câmpina" lui Paolo Gozzo, italianul care a înființat și condus, la Câmpina, Asociația "Inima Sfântă a lui Isus" pentru sprijinirea copiilor proveniți din familiile defavorizate.

Alte stiri recente

1282 vizualizari
25 ian. 2021 18:35

AUR se va opune în Parlament trecererii în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată nefolosită de ani buni

Articolul nostru privind proiectul legislativ inițiat de senatorul PSD, Laura Moagher, la solicitarea administrației locale, pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul localității, a creat mai multe reacții. După ce PSD Câmpina s-a grăbit să-și asume proiectul, acum, un parlamentar AUR și președintele Organizației Județene a acestei formațiuni politice au anunțat că nu vor susține acest proiect.

2552 vizualizari
24 ian. 2021 12:11

Mesajul prefectului județului Prahova cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

24 Ianuarie semnifică Ziua Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Din păcate, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, acțiuni de marcare a acestui eveniment nu sunt permise decât în orașele reședință de județ și fără tradiționala Horă a Unirii.