Peste 250.000 lei cheltuiți anual de la bugetul Câmpinei pentru întreținerea rampei de la Bănești, închisă de zece ani

Social (Categoria articolului)

Rampa ecologică de la Bănești a fost închisă în urmă cu zece ani, când alveola existentă era deja plină. De atunci, din 2011, Consiliul Județean Prahova, Consiliul Local Câmpina și Consiliul Local Bănești (cei trei acționari ai rampei) plătesc anual sume importante pentru întreținerea rampei. Consiliul Județean asigură 52,6% din totalul cheltuielilor, Câmpina plătește 44,9%, iar administrația din Bănești - 2,5%. În total, anual, suma alocată pentru întreținerea rampei de la Bănești este 561.612 lei, adică aproximativ 115.000 euro. La ședința din 31 martie 2021, Consiliul Local Câmpina a aprobat suma aferentă acestui an, de la bugetul local, pentru întreținerea rampei - 252.163,80 lei.

Suma pentru întreținerea și paza rampei a fost prezentată în detaliu consilierilor locali:
- energie electrică - 1.000 lei;
- apă - 550 lei;
- telefonie mobilă - 85 lei;
- consumabile, papetărie - 165 lei;
- consumabile articole curățenie - 300 lei;
- dezinfecție, dezinsecție, deratizare - 850 lei;
- deplasări - 400 lei;
- analize ape uzate - 1.000 lei;
- clor, tratare ape uzate - 1.450 lei;
- servicii protecția muncii, PSI și SSM - 900 lei;
- echipament lucru/ protecție - 800 lei;
- salarii - 35.000 lei;
- întreținere rampă, scule și unelte - 4.301 lei;
TOTAL - 46.801 lei/lunar

Proiectul privind rampa de la Bănești a fost propus de primarul Alin Moldoveanu, care a explicat în fața consilierilor locali: ”Rampa de la Bănești este o altă mare problemă pe care Câmpina o are. Am avut multe discuții pentru ecologizarea rampei. Este o mare problemă pentru că trebuiau făcute deja demersuri pentru ecologizare, după atâția ani de la închiderea rampei. Ecologizarea rampei s-ar fi putut face pe tot felul de programe finanțate din afara bugetelor locale, iar acum singura soluție o reprezintă fondurile europene. Sunt convins că, la un moment dat, cineva va întreba de ce nu s-au făcut aceste demersuri. Vă aștept să discutăm, pentru a lua acest munte legat de piciorul Consiliului Local Câmpina. Este un punct foarte fierbinte, lăsat efectiv în derivă până acum, una dintre multele probleme moștenite, pe care va trebui să le rezolvăm”. (video)
Ecologizarea rampei, care presupune închiderea ei definitivă, este estimată undeva la 700.000 euro, potrivit unui studiu realizat anii trecuți de Consiliul Județean Prahova.

4383 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

5791 vizualizari
16 apr. 2021 08:04

Un simbol al Câmpinei culturale de altădată, ”Casa Cărții” a devenit ”Centru shop”. Un magazin cu de toate, dar nu și cu carte

”Casa Cărții” din centrul municipiului Câmpina reprezintă un exemplu negativ de gestionare a unei situații. Un edificiu reprezentativ pentru cultura unui oraș care s-a mândrit mult timp cu numărul cel mai mare de intelectuali la mia de locuitori a ajuns acum un magazin cu... chinezării. Nu este nimic desuet într-un astfel de magazin, dar parcă este limita cea mai de jos a comerțului, mai ales într-un spațiu aproape sacru, unde, cu niște ani în urmă, își lansau cărți Fănuș Neagu, Ana Blandiana, Adrian Păunescu, Romulus Rusan și mulți, mulți alții.

3352 vizualizari
14 apr. 2021 23:25

Agenții economici, asociațiile de proprietari și romii din localitate, invitați să se alăture proiectului "Câmpina curată"

2 comentarii

Proiectul #9ne pasă Împreună pentru ”Câmpina curată”, inițiat de mai multe organizații neguvernamentale și instituții de învățământ din municipiu, se apropie de prima sa acțiune din calendarul de ecologizare a mai multor zone din localitate, acțiune programată sâmbătă, 24 aprilie 2021. Primăria susține demersul societății civile, fiind partener al inițiatorilor acestui proiect, alături de Floricon Salub, Ocolul Silvic și Protoieria Câmpina. 

Alte stiri recente

2201 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3525 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.