Ceremonie impresionantă la Câmpina, de Ziua Drapelului Național
Eveniment (Categoria articolului)
În Anul Centenarului Marii Uniri, autoritățile câmpinene au decis să iasă din tipar și să marcheze Ziua Drapelului Național într-un mod aparte. Astăzi, la împlinirea a 170 de ani de când Guvernul revoluționar de la 1848 a decis ca tricolorul - roșu, galben și albastru - să fie steagul național al tuturor românilor, un drapel uriaș, de 100 de metri, a fost purtat pe bulevardul central al municipiului de 100 de elevi de la liceele câmpinene, lor alăturându-li-se membri ai Asociației "Cultul Eroilor", dar și simpli cetățeni, veniți să asiste la eveniment.
Manifestările dedicate Zilei Drapelului Național au debutat cu sfințirea drapelului la Biserica "Sfânta Treime", apoi ridicarea lui pe catargul din centrul localității în prezența primarului Horia Tiseanu, a viceprimarului Adrian Pițigoi, a altor oficialități locale, a multor câmpineni de toate vârstele. Garda de Onoare a fost formată din pompieri militari și un detașament de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr". Despre semnificația zilei de 26 iunie a vorbit col (r) Marian Dulă, președintele Asociației "Cultul Eroilor". Au urmat câteva momente artistice (cântece patriotice și dansuri populare) susținute de elevi din municipiu. (video)
În Parcul Milia au fost lansate spre cer 100 de baloane roșii, galbene și albastre, iar apoi a început defilarea pe Bulevardul Carol I, coloana fiind deschisă de cele două detașamente de pompieri și elevi ai Școlii de Poliție, în urma cărora a fost purtat drapelul fluviu, lung de 100 de metri și lat de 4,5 metri, realizat special pentru această zi de sărbătoare. Indiferent de dimensiunile sale, Tricolorul este un simbol național mai vechi decât România Mare și care i-a însuflețit pe români în momentele de cumpănă ale istoriei. Este un simbol al unității și identității românești, care trebuie respectat și onorat de fiecare dintre noi.
Comentarii
- 26.06.2018 20:47 Astazi am fost mandra ca sunt campineanca! Un eveniment intr-adevar deosebit. Am fost acolo, mi-a placut foarte mult ideea steagului acela urias si de cand am ajuns acasa caut imagini cu evenimentul! Felicitari! Ca de obicei, sunteti cei mai buni! Aveti imagini mai bune ca ProTV! Felicitari CampinaTV! Felicitari cui a avut ideea organizarii acestui eveniment!
- 26.06.2018 20:55 Foarte frumos! Deci, se poate!
- 27.06.2018 08:17 Superbe imagini! Mandra de Campina mea de care imi e tare dor!
Eveniment

Hora Unirii, dansată în centrul Câmpinei, la împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române
Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Câmpina printr-un eveniment desfășurat în Parcul ”Regele Mihai I” din centrul municipiului. Publicul nu a fost foarte numeros, poate din cauza frigului și umezelii pătrunzătoare, poate din alte motive, dar cei prezenți au apreciat momentele artistice frumoase oferite de copiii și tinerii Câmpinei.

Câmpinenii sunt invitați pe 24 Ianuarie la ”Hora Unirii”, în Parcul ”Regele Mihai I”
Marți, 24 Ianuarie 2023, Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Câmpina printr-o acțiune care va avea loc în Parcul ”Regele Mihai I”, de la ora 11.00.
Alte stiri recente

Podul feroviar de la Bobolia (Poiana Câmpina) intră în a doua etapă de consolidare
Sucursala Regională București a CFR SA a desemnat oferta câștigătoare la licitația pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de realizare a unui baraj mic în albia râului Prahova, în zona podului feroviar de la km 89+140 al căii ferate București - Ploiești Vest - Câmpina (pe raza satului Bobolia, aparținând de comuna Poiana Câmpina).

Joi dimineață, acțiune a Poliției Rutiere pe DN1, la Nistorești
În cursul dimineții de joi, 2 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova desfășoară o acțiune pe Drumul Național 1, zona Nistorești, pentru verificarea respectării restricțiilor de circulație pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, precum și verificarea dotării lor cu anvelope de iarnă sau lanțuri, având în vedere condițiile meteo-rutiere din zona montană spre care se îndreaptă.