După jumătate de an de ”chibzuire”, Consiliul Local a aprobat studiul de oportunitate pentru concesionarea hotelului de la Casa Tineretului

Actualitate (Categoria articolului)

De-a lungul anului trecut, doi consilieri care nu mai fac parte din Consiliul Local Câmpina - Monica Clinciu, care și-a dat demisia pentru a ocupa o funcție într-o agenție guvernamentală, și Florin Frățilă, demis prin ordin al prefectului, după ce a pierdut procesul cu ANI - au inițiat o serie de întâlniri, în calitatea lor de președinți ai comisiilor de Urbanism, respectiv, de Cultură. În cadrul acestor întâlniri, una dintre discuții s-a referit la necesitatea concesionării hotelului de la Casa Tineretului și chiar au fost demarate procedurile pentru elaborarea documentației necesare scoaterii la licitație pentru concesionare a acestuia.

Acum, pe masa consilierilor locali, la ședința de joi, 25 iunie, s-a aflat și un proiect prin care s-a aprobat studiul de oportunitate în vederea concesionării prin licitație publică a imobilului compus din hotelul, pe trei etaje, dar și foaierul mic, adică parterul situat sub hotel. Studiul respectiv s-a mai aflat pe masa consilierilor locali - spre analiză - și în decembrie 2019, dar iată că a fost nevoie de o jumătate de an pentru a se trece la aprobarea acelui studiu și pentru a se mai face - foarte, foarte greu - încă un pas spre o ipotetică rezolvare a situației. Urmează "apartamentarea" și apoi va putea fi demarată procedura de licitație.
Din documentele care au fost aprobate de consilieri rezultă că valoarea minimă a redevenței anuale pe care viitorul concesionar va trebui să o plătească este de 61.200 lei, durata concesiunii este de 25 de ani, iar suma minimă pe care trebuie să o investească este de 300.000 euro. Investiția trebuie să fie finalizată în maximum doi ani de la data obținerii autorizației de construire, care va fi obținută în maximum un an de la semnarea contractului de concesiune. În tot acest timp, pe lângă investiție, firma respectivă va trebui să plătească și redevența de aproape 13.000 euro/anual. Apoi, în cei 22 de ani rămași din concesiune, cele 27 de spații de cazare, cu 54 de locuri, vor trebui să producă astfel încât să acopere atât redevența de 13.000 euro/anual, cât și amortizarea investiției de minimum 300.000 euro, fără să mai punem la socoteală salariile angajaților, impozitele aferente, la care, teoretic, ar trebui să se mai adauge și un profit. Un calcul simplu ne face să credem că administrația câmpineană va găsi foarte greu un investitor în aceste vremuri, care să accepte astfel de condiții. Bineînțeles, dacă într-adevăr administrația locală vrea cu adevărat concesionarea hotelului sau, ca și în alte cazuri, face doar exerciții de imagine, cu caracter electoral.

3773 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2238 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2240 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

1 comentarii

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

52 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

1092 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.