După jumătate de an de ”chibzuire”, Consiliul Local a aprobat studiul de oportunitate pentru concesionarea hotelului de la Casa Tineretului

Actualitate (Categoria articolului)

De-a lungul anului trecut, doi consilieri care nu mai fac parte din Consiliul Local Câmpina - Monica Clinciu, care și-a dat demisia pentru a ocupa o funcție într-o agenție guvernamentală, și Florin Frățilă, demis prin ordin al prefectului, după ce a pierdut procesul cu ANI - au inițiat o serie de întâlniri, în calitatea lor de președinți ai comisiilor de Urbanism, respectiv, de Cultură. În cadrul acestor întâlniri, una dintre discuții s-a referit la necesitatea concesionării hotelului de la Casa Tineretului și chiar au fost demarate procedurile pentru elaborarea documentației necesare scoaterii la licitație pentru concesionare a acestuia.

Acum, pe masa consilierilor locali, la ședința de joi, 25 iunie, s-a aflat și un proiect prin care s-a aprobat studiul de oportunitate în vederea concesionării prin licitație publică a imobilului compus din hotelul, pe trei etaje, dar și foaierul mic, adică parterul situat sub hotel. Studiul respectiv s-a mai aflat pe masa consilierilor locali - spre analiză - și în decembrie 2019, dar iată că a fost nevoie de o jumătate de an pentru a se trece la aprobarea acelui studiu și pentru a se mai face - foarte, foarte greu - încă un pas spre o ipotetică rezolvare a situației. Urmează "apartamentarea" și apoi va putea fi demarată procedura de licitație.
Din documentele care au fost aprobate de consilieri rezultă că valoarea minimă a redevenței anuale pe care viitorul concesionar va trebui să o plătească este de 61.200 lei, durata concesiunii este de 25 de ani, iar suma minimă pe care trebuie să o investească este de 300.000 euro. Investiția trebuie să fie finalizată în maximum doi ani de la data obținerii autorizației de construire, care va fi obținută în maximum un an de la semnarea contractului de concesiune. În tot acest timp, pe lângă investiție, firma respectivă va trebui să plătească și redevența de aproape 13.000 euro/anual. Apoi, în cei 22 de ani rămași din concesiune, cele 27 de spații de cazare, cu 54 de locuri, vor trebui să producă astfel încât să acopere atât redevența de 13.000 euro/anual, cât și amortizarea investiției de minimum 300.000 euro, fără să mai punem la socoteală salariile angajaților, impozitele aferente, la care, teoretic, ar trebui să se mai adauge și un profit. Un calcul simplu ne face să credem că administrația câmpineană va găsi foarte greu un investitor în aceste vremuri, care să accepte astfel de condiții. Bineînțeles, dacă într-adevăr administrația locală vrea cu adevărat concesionarea hotelului sau, ca și în alte cazuri, face doar exerciții de imagine, cu caracter electoral.

3101 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1250 vizualizari
23 sept. 2020 17:11

Grupul de firme Neptun – Soceram va sprijini financiar familiile defavorizate din Câmpina prin intermediul bisericilor

După întâlnirea de marți, cu directorii unităților de învățământ din municipiul Câmpina, reprezentanții grupului de firme Neptun – Soceram s-au întâlnit miercuri cu părintele protoiereu Grigore Melnic, cu preoții parohi de la toate bisericile ortodoxe și cu pastorii celorlalte culte din localitate. A fost o nouă rundă de discuții din seria celor inițiate de grupul de firme Neptun – Soceram pentru găsirea soluțiilor concrete de sprijinire a comunității locale.

2245 vizualizari
23 sept. 2020 11:02

Imagini bombă! Ancheta avansează

Am primit la redacție imagini video în care sunt surprinse cele două persoane care, în noaptea de 16 spre 17 septembrie 2020, au scris pe zidurile unor clădiri din Câmpina mesaje de amenințare cu moartea și de denigrare la adresa primarului Horia Tiseanu și a omului de afaceri Mihai Anastasescu.

Alte stiri recente

2 vizualizari
24 sept. 2020 09:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 septembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

810 vizualizari
23 sept. 2020 22:16

Pizzeria Bella Italia se implică în campania de sprijinire a comunității câmpinene

Cătălin Roman, administratorul companiei Radan Imob SRL Câmpina (Pizzeria Bella Italia și Ballroom Bella), ne-a comunicat faptul că societatea pe care o reprezintă se va implica în campania de sprijinire a comunității locale, campanie inițiată de grupul de firme Neptun - Soceram.