De-a lungul anului trecut, doi consilieri care nu mai fac parte din Consiliul Local Câmpina - Monica Clinciu, care și-a dat demisia pentru a ocupa o funcție într-o agenție guvernamentală, și Florin Frățilă, demis prin ordin al prefectului, după ce a pierdut procesul cu ANI - au inițiat o serie de întâlniri, în calitatea lor de președinți ai comisiilor de Urbanism, respectiv, de Cultură. În cadrul acestor întâlniri, una dintre discuții s-a referit la necesitatea concesionării hotelului de la Casa Tineretului și chiar au fost demarate procedurile pentru elaborarea documentației necesare scoaterii la licitație pentru concesionare a acestuia.
Acum, pe masa consilierilor locali, la ședința de joi, 25 iunie, s-a aflat și un proiect prin care s-a aprobat studiul de oportunitate în vederea concesionării prin licitație publică a imobilului compus din hotelul, pe trei etaje, dar și foaierul mic, adică parterul situat sub hotel. Studiul respectiv s-a mai aflat pe masa consilierilor locali - spre analiză - și în decembrie 2019, dar iată că a fost nevoie de o jumătate de an pentru a se trece la aprobarea acelui studiu și pentru a se mai face - foarte, foarte greu - încă un pas spre o ipotetică rezolvare a situației. Urmează "apartamentarea" și apoi va putea fi demarată procedura de licitație.
Din documentele care au fost aprobate de consilieri rezultă că valoarea minimă a redevenței anuale pe care viitorul concesionar va trebui să o plătească este de 61.200 lei, durata concesiunii este de 25 de ani, iar suma minimă pe care trebuie să o investească este de 300.000 euro. Investiția trebuie să fie finalizată în maximum doi ani de la data obținerii autorizației de construire, care va fi obținută în maximum un an de la semnarea contractului de concesiune. În tot acest timp, pe lângă investiție, firma respectivă va trebui să plătească și redevența de aproape 13.000 euro/anual. Apoi, în cei 22 de ani rămași din concesiune, cele 27 de spații de cazare, cu 54 de locuri, vor trebui să producă astfel încât să acopere atât redevența de 13.000 euro/anual, cât și amortizarea investiției de minimum 300.000 euro, fără să mai punem la socoteală salariile angajaților, impozitele aferente, la care, teoretic, ar trebui să se mai adauge și un profit. Un calcul simplu ne face să credem că administrația câmpineană va găsi foarte greu un investitor în aceste vremuri, care să accepte astfel de condiții. Bineînțeles, dacă într-adevăr administrația locală vrea cu adevărat concesionarea hotelului sau, ca și în alte cazuri, face doar exerciții de imagine, cu caracter electoral.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine surprinsă sâmbătă după-amiaza în zona magazinelor din apropierea Kaufland.
CâmpinaTV.ro a semnalat în mai multe rânduri situații de pe domeniul public în care vegetația părea să pună stăpânire pe trotuare ori alte căi de acces, ba chiar tindea spre carosabil. De asemenea, mulți câmpineni scriu pe rețele de socializare despre situații similare.
Un câmpinean a postat pe rețelele de socializare o serie de imagini suprinse zilele trecute pe Strada Milcovului, la intrarea dinspre Strada B.P. Hasdeu, pe lângă fostul complex alimentar.
”Ghinion” ar putea zice bărbatul de 37 ani, care avea permisul suspendat și a fost prins de... radar. Alții ar putea spune, pe drept cuvânt, teribilism, prostie, inconștiență...