După jumătate de an de ”chibzuire”, Consiliul Local a aprobat studiul de oportunitate pentru concesionarea hotelului de la Casa Tineretului

Actualitate (Categoria articolului)

De-a lungul anului trecut, doi consilieri care nu mai fac parte din Consiliul Local Câmpina - Monica Clinciu, care și-a dat demisia pentru a ocupa o funcție într-o agenție guvernamentală, și Florin Frățilă, demis prin ordin al prefectului, după ce a pierdut procesul cu ANI - au inițiat o serie de întâlniri, în calitatea lor de președinți ai comisiilor de Urbanism, respectiv, de Cultură. În cadrul acestor întâlniri, una dintre discuții s-a referit la necesitatea concesionării hotelului de la Casa Tineretului și chiar au fost demarate procedurile pentru elaborarea documentației necesare scoaterii la licitație pentru concesionare a acestuia.

Acum, pe masa consilierilor locali, la ședința de joi, 25 iunie, s-a aflat și un proiect prin care s-a aprobat studiul de oportunitate în vederea concesionării prin licitație publică a imobilului compus din hotelul, pe trei etaje, dar și foaierul mic, adică parterul situat sub hotel. Studiul respectiv s-a mai aflat pe masa consilierilor locali - spre analiză - și în decembrie 2019, dar iată că a fost nevoie de o jumătate de an pentru a se trece la aprobarea acelui studiu și pentru a se mai face - foarte, foarte greu - încă un pas spre o ipotetică rezolvare a situației. Urmează "apartamentarea" și apoi va putea fi demarată procedura de licitație.
Din documentele care au fost aprobate de consilieri rezultă că valoarea minimă a redevenței anuale pe care viitorul concesionar va trebui să o plătească este de 61.200 lei, durata concesiunii este de 25 de ani, iar suma minimă pe care trebuie să o investească este de 300.000 euro. Investiția trebuie să fie finalizată în maximum doi ani de la data obținerii autorizației de construire, care va fi obținută în maximum un an de la semnarea contractului de concesiune. În tot acest timp, pe lângă investiție, firma respectivă va trebui să plătească și redevența de aproape 13.000 euro/anual. Apoi, în cei 22 de ani rămași din concesiune, cele 27 de spații de cazare, cu 54 de locuri, vor trebui să producă astfel încât să acopere atât redevența de 13.000 euro/anual, cât și amortizarea investiției de minimum 300.000 euro, fără să mai punem la socoteală salariile angajaților, impozitele aferente, la care, teoretic, ar trebui să se mai adauge și un profit. Un calcul simplu ne face să credem că administrația câmpineană va găsi foarte greu un investitor în aceste vremuri, care să accepte astfel de condiții. Bineînțeles, dacă într-adevăr administrația locală vrea cu adevărat concesionarea hotelului sau, ca și în alte cazuri, face doar exerciții de imagine, cu caracter electoral.

2842 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

22 vizualizari
09 iul. 2020 11:57

Multe semne de întrebare în jurul deciziei pe care CCR o va lua pe 14 iulie privind impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituțională a României va discuta marți, 14 iulie, sesizările Avocatului Poporului și Înaltei Curți de Casație și Justiție în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor speciale, care poate ajunge până la 85% conform legii votate în Parlamentul României.

2698 vizualizari
08 iul. 2020 10:44

Două accidente în decurs de numai câteva ore pe DN1, zona Băicoi. Trei persoane au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Băicoi, în decurs de numai câteva ore au avut loc două accidente rutiere, în urma cărora trei persoane au ajuns spital.

Alte stiri recente

369 vizualizari
09 iul. 2020 10:18

Poiana Câmpina a obținut grantul de 15.000 euro pentru instalarea de internet gratuit în spații publice

Administrația locală din comuna Poiana Câmpina s-a înscris încă din toamna anului 2018 în cursa pentru obținerea grantului de 15.000 euro pentru instalaea de internet gratuit în spațiile publice, în cadrul proiectului european intitulat WIFI4EU.

786 vizualizari
09 iul. 2020 08:03

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 9 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.