Lovitură de teatru! Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul privind înființarea Centrului Cultural a fost aprobat

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Această știre a fost o păcăleală de 1 aprilie. Celor care ne-au felicitat sau ne-au criticat, celor care s-au amuzat alături de noi sau... nu, tuturor le mulțumim pentru că ne citesc!

La câteva zile după ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, în care - printre altele - a fost respins, pentru a treia oară în acest mandat, proiectul de înființare a unui Centru Cultural, a venit lovitura de teatru: Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul de înființare a Centrului Cultural a fost aprobat!

Din informațiile noastre, juriștii Primăriei Câmpina au considerat că încadrarea inițială a proiectului în rândul celor care ar avea nevoie de două treimi din numărul consilierilor locali în funcție pentru a fi aprobat a fost greșită, astfel că, proiectul întrunind 11 voturi ”pentru”, a fost considerat adoptat. Pentru proiectele unde se impun două treimi, este nevoie de 13 voturi ”pentru”, pentru proiectele unde este necesară majoritatea simplă a consilierilor în funcție, este nevoie de 10 voturi ”pentru”.
Vă reamintim că nu este prima dată când se întâmplă o astfel de situație - în urmă cu aproape doi ani, un proiect anunțat ca respins în plenul Consiliul Local, ulterior, a fost considerat de juriștii Primăriei Câmpina ca fiind adoptat, transmis ca atare Prefecturii, care l-a și validat. Atunci, s-a ajuns în instanță, aceasta anulând hotărârea respectivă. Probabil, la fel se va întâmpla și acum, pentru că dacă va trece de validarea Prefecturii, hotărârea va fi atacată în instanța de contencios administrativ. 
Un subiect de urmărit și asupra căruia vom reveni.

2523 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ha ha 01.04.2023 10:01 1 Aprilie
  • Duta Niculae 01.04.2023 15:16 In loc ca banii cheltuiți pe procese să fie folosiți în interesul popolației,oamenii aleși(de fapt o parte au fost aleși,o parte i-au desemnat partidele)se războiesc între ei,arătăndu-și”mușchii politici”! Este deplorabil,un litigiu inutil și ineficace! Nu faceți decât să vă bateți joc de oamenii acestei urbe!! Apropos,de 3 săptămâni pe șoseaua din fața muzeului Nicolae Grigorescu este un semn de semnalizare că acolo este descoperită canalizarea! Oare asta nu văd “domnii consilieri”? Oare oamenii din primărie nu trec pe acolo? Sau……..nu dă nimeni șpagă că-i pe domeniul public,sau se așteaptă asocierea cu o lucrare care-i trebuie vreunui”bine pus sus”?

Actualitate

7 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

956 vizualizari
05 iun. 2023 18:48

Primim de la cititori. Din nou despre copacii măcelăriți din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis aceste imagini și un scurt comentariu, subiectul fiind unul care s-a mai discutat la nivelul Câmpinei fără a se ajunge vreodată la o soluție unanim acceptată - toaletarea copacilor.

Alte stiri recente

1147 vizualizari
05 iun. 2023 15:20

Programul handbalistelor de la CS Câmpina la turneul final de la Suceava

Turneul final al Campionatul Național de Handbal Feminin pentru Juniori IV se desfășoară în perioada 7-11 iunie, la Suceava. La turneul final la care participă cele mai bune 16 echipe din țară se află și CS Câmpina, antrenor Daniel Vasile.

1461 vizualizari
05 iun. 2023 14:03

Fotbal în Prahova. La mijlocul săptămânii au loc semifinalele Cupei și o restanță

La mijlocul acestei săptămâni, în fotbalul prahovean sunt programate mai multe partide. Este vorba de semifinalele fazei județene a Cupei României, dar și o restanță din campionat. Iată programul complet al acestor meciuri și delegările: