Lovitură de teatru! Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul privind înființarea Centrului Cultural a fost aprobat

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Această știre a fost o păcăleală de 1 aprilie. Celor care ne-au felicitat sau ne-au criticat, celor care s-au amuzat alături de noi sau... nu, tuturor le mulțumim pentru că ne citesc!

La câteva zile după ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, în care - printre altele - a fost respins, pentru a treia oară în acest mandat, proiectul de înființare a unui Centru Cultural, a venit lovitura de teatru: Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul de înființare a Centrului Cultural a fost aprobat!

Din informațiile noastre, juriștii Primăriei Câmpina au considerat că încadrarea inițială a proiectului în rândul celor care ar avea nevoie de două treimi din numărul consilierilor locali în funcție pentru a fi aprobat a fost greșită, astfel că, proiectul întrunind 11 voturi ”pentru”, a fost considerat adoptat. Pentru proiectele unde se impun două treimi, este nevoie de 13 voturi ”pentru”, pentru proiectele unde este necesară majoritatea simplă a consilierilor în funcție, este nevoie de 10 voturi ”pentru”.
Vă reamintim că nu este prima dată când se întâmplă o astfel de situație - în urmă cu aproape doi ani, un proiect anunțat ca respins în plenul Consiliul Local, ulterior, a fost considerat de juriștii Primăriei Câmpina ca fiind adoptat, transmis ca atare Prefecturii, care l-a și validat. Atunci, s-a ajuns în instanță, aceasta anulând hotărârea respectivă. Probabil, la fel se va întâmpla și acum, pentru că dacă va trece de validarea Prefecturii, hotărârea va fi atacată în instanța de contencios administrativ. 
Un subiect de urmărit și asupra căruia vom reveni.

2809 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ha ha 01.04.2023 10:01 1 Aprilie
  • Duta Niculae 01.04.2023 15:16 In loc ca banii cheltuiți pe procese să fie folosiți în interesul popolației,oamenii aleși(de fapt o parte au fost aleși,o parte i-au desemnat partidele)se războiesc între ei,arătăndu-și”mușchii politici”! Este deplorabil,un litigiu inutil și ineficace! Nu faceți decât să vă bateți joc de oamenii acestei urbe!! Apropos,de 3 săptămâni pe șoseaua din fața muzeului Nicolae Grigorescu este un semn de semnalizare că acolo este descoperită canalizarea! Oare asta nu văd “domnii consilieri”? Oare oamenii din primărie nu trec pe acolo? Sau……..nu dă nimeni șpagă că-i pe domeniul public,sau se așteaptă asocierea cu o lucrare care-i trebuie vreunui”bine pus sus”?

Actualitate

314 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

448 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

36 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

779 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.