Poate părea o problemă minoră, dar, uneori, și lucrurile de mică însemnătate au importanța lor în viața unei comunități. Este o practică în locurile publice din Câmpina, fie că este vorba de locurile de joacă sau de parcuri ori spații verzi, ca unele persoane care stau de vorbă pe bănci să mănânce semințe.
Că mănâncă semințe e treaba lor, dar problema este că aproape de fiecare dată mormane de coji de semințe rămân în urmă...
O astfel de situație a fost semnalată Poliției Locale Câmpina pe Strada Victoriei. Agenții sosiți la fața locului i-au identificat pe autori, niște copii, i-au sancționat. În plus, în încercarea de a-i determina ca astfel de gesturi să nu se mai repete, agenții Poliției Locale i-au pus pe autori să curețe în urma lor. Nu au fost foarte încântați, dar... nu au avut încotro, astfel că a trebuit să se conformeze.
De asemenea, Poliția Locală Câmpina face încă o dată un apel public la cetățeni să semnaleze orice situație care contravine normelor de bună conviețuire socială la Dispeceratul Poliției Locale - 0244.332.420 sau pe Whatsapp la numărul de telefon 0749.263.001.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.