O primă surpriză în cadrul administrației locale câmpinene, după învestirea primarului ales Alin Moldoveanu, este numirea în funcția de administrator public (city-manager) a lui Adrian Florin Dobre, fost prefect al județului Prahova și fost primar al municipiului Ploiești. Adrian Dobre a fost prezentat astăzi șefilor de direcții și servicii din Primăria Câmpina, mâine va semna contractul de muncă, iar zilele viitoare îi vor fi stabilite atribuțiile de serviciu.
Adrian Dobre are 44 de ani, a absolvit Academia de Studii Economice, este licențiat în analiză bancară și risc financiar, a urmat și cursurile de specializare ale Institutului Național de Administrație Publică, precum și cursurile de specializare în Administrație Publică și Integrare Europeană la Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești. A fost consilier local la Ploiești, apoi, pentru o scurtă perioadă, subprefect al județului, apoi prefect în perioada 2009-2012. În mandatul 2012-2016 a fost consilier județean din partea PNL, apoi primar al municipiului Ploiești din 2016 până în 2020. Mandatul de primar al Ploieștiului a fost unul dificil pentru Adrian Dobre, dar ceea ce este important rămâne faptul că a atras fonduri europene de 160 milioane euro pentru modernizarea infrastructurii, pentru reabilitarea unor unități de învățământ, pentru iluminatul public și achiziționarea de mijloace de transport ecologice. Câmpina poate că nu are problemele Ploieștiului, dar și aici este mult de treabă și nu putem decât să sperăm că experiența lui Adrian Dobre în administrația locală va fi un câștig pentru cel de-al doilea municipiu al județului.
La începutul fiecărui mandat, aleșii locali sunt obligați să-și completeze declarațiile de avere și de interese și să le depună la Primărie pentru a fi postate pe site-ul instituției. Iată cât de bogați (sau nu) sunt noii aleși câmpineni.
Marți seară, în jurul orei 23.00, în Prahova a avut loc un accident rutier terifiant, în urma căruia doi tineri - șoferul de 27 ani și pasagerul de 26 ani - și-au pierdut viața.
La finalul mandatului trecut, Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care se repartizau spațiile locative din blocurile sociale de pe străzile Petrolistului și Năsăud, construite cu fonduri europene, prin Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate.
În rectificarea bugetului local al municipiului Câmpina, care se va afla pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local din 13 decembrie 2024, a fost inclusă suma de 150.000 lei pentru întocmirea DTAD (documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de demolare) și realizarea efectivă a lucrărilor de demolare a fostului cinematograf.