Ziua Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati", prilejul perfect pentru a-i premia pe scriitori și cititori

Eveniment (Categoria articolului)

Puține persoane au fost prezente, astăzi, la Ziua Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati" din Câmpina. Este drept că și spaţiul din bibliotecă nu e tocmai potrivit pentru astfel de manifestări, dar parcă totuși așteptam ceva mai mult la sărbătorirea bibliotecii din oraşul care se mândrea cândva cu cel mai mare număr de intelectuali raportat la mia de locuitori.

Evenimentul, fără a avea anvergura pe care Biblioteca Municipală ar fi meritat-o, a cuprins premierea celor mai fideli 10 cititori ai anului trecut, acordarea premiilor "Cartea Anului 2017" şi lansarea volumelor "Bună dimineaţă, patria mea!" - o antologie de poezie de Romeo Aurelian Ilie, "Peleşul, simbolul regalităţii" - de Alin Ciupală şi "Tragedia turcă" - de Cleopatra Lorinţiu şi Cristina Eksioglu. De asemenea, au fost prezentate numerele proaspăt tipărite ale revistelor "Urmuz", "Revista Nouă" şi "Detectiv cultural".
Premiile "Cartea Anului 2017" au fost câştigate de "Năvala norilor" (volumul II), de Iulian Moreanu - pentru proză; "Fiecare vede altceva", de Mircea Teculescu - pentru poezie; "Pe urmele celţilor", de Codruţ Constantinescu - pentru eseistică, memorialistică. Au fost 13 cărţi publicate de autorii câmpineni în anul 2017 şi nu vrem nici să criticăm juriul, nici să sugerăm altceva, dar o carte de genul "Amurgul demiurgului. Ultimii ani din viața lui B.P. Hasdeu", publicată de Jenica Tabacu, o carte extrem de valoroasă şi excelent documentată, apreciată la nivel internaţional, să nu-şi găsească locul printre cele premiate la Câmpina, poate că ar trebui să dea de gândit în primul rând organizatorilor şi juriului. Și, categoric, cititorilor. Au fost deosebite momentele muzicale la chitară ale Lianei Cosma şi rondelul dedicat de Ştefan Alexandru Saşa acestui eveniment - "Rondelul ogorului de cuvinte".
În mod cert, Ziua Bibliotecii Municipale Câmpina ar merita mai multă atenție și o sărbătoare pe măsura numelui pe care îl poartă. Cu toate străduințele Lilianei Ene Șușu, directorul instituției, parcă a lipsit ceva evenimentului de astăzi, mai ales că vorbim despre o triplă sărbătoare: 69 de ani de la înființarea Bibliotecii Municipale; 112 ani de la înființarea, de către academicianul Constantin I. Istrati, a primei biblioteci publice din Câmpina; împlinirea a 25 de ani de când Biblioteca Municipală poartă numele lui C.I. Istrati.

6283 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1203 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1278 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

1195 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

842 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.