Cum ar putea arăta Câmpina peste 10 ani...

Editorial (Categoria articolului)

Haideți să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim cum ar putea arăta localitatea peste 10 ani. Câmpina ar trebui să fie centrul unei arii metropolitane care să cuprindă și localitățile din jur. Poate și ar trebui să fie un exemplu de dezvoltare, o localitate în care să se investească zeci de milioane de euro din ultimul val de finanțare europeană, un oraș prosper, cochet, cu o infrastructură aproape perfectă și, implicit, cu oameni mai zâmbitori și mai puțin apăsați de grija zilei de mâine.

Peste 10 ani, problema batalelor ar fi doar o amintire, pe locul acestora aflându-se spații verzi, iar în locul fostei clădiri administrative a Rafinăriei, înconjurată de foarte multă verdeaţă, s-ar afla Muzeul Oraşului, în care o parte importantă ar fi dedicată tocmai istoriei exploatării petrolului pe aceste meleaguri. Din punct de vedere economic, zona metropolitană Câmpina s-ar putea bucura de existenţa unor parcuri industriale, poate la Băneşti, Poiana Câmpina sau Breaza, toate acestea asigurând un număr important de locuri de muncă şi oferind o sursă de venituri considerabilă pentru bugetul local. 
Peste 10 ani, în Câmpina vom avea un mall cu un cinematograf, cu cafenele moderne, cu magazine de bun gust. Și vom mai avea o parcare supraetajată în zona pieței; cu toții vom colecta selectiv gunoiul menajer, pentru că vom avea condițiile necesare; toate locuințele vor fi reabilitate termic; Fântâna cu Cireși va fi un loc de agrement de vis; tabăra Voila va fi plină de copii în perioada vacanțelor; vom avea stații moderne și un transport public impecabil; un parc unde vom amplasa statuile tuturor oamenilor de cultură a căror viață și opera au fost legate de Câmpina. 
Din punct de vedere sportiv, Câmpina ar putea deveni un important centru de pregătire pentru loturile naţionale, printr-o colaborare cu Comitetul Olimpic Român şi accesându-se fonduri europene. În zona Căminului Petrol şi a stadionului Rafinăriei am putea realiza un complex sportiv din care să nu lipsească un stadion principal, mai multe terenuri secundare, o sală de sport multifuncţională, bazinul de înot, spaţii de cazare şi masă, zona de recuperare şi refacere. Putem face și o pasarelă peste Bulevardul Bălcescu, pentru a lega toate componentele bazei sportive. De asemenea, Câmpina ar putea avea echipă de fotbal la nivelul ligii secunde, pe un teren cochet, modern, cu nocturnă, o bijuterie care să atragă şi loturile naţionale de juniori, tineret şi feminin. 
Exercițiul nostru de imaginație ar putea continua la nesfârșit. Sunt atât de multe idei, nevoi, posibilități. Sigur, unele dintre ele puteau fi puse în practică până acum... Totuși, pentru ca toate cele scrise mai sus să devină realitate, trebuie să începem acum. În acest moment, în acest an. Cu încredere, cu voință, cu o administrație puternică, ambițioasă, implicată. Altfel, doar vom visa în continuare la lucruri posibile și frumoase.

12970 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 07.03.2016 09:59 Cu un astfel de program, poți să candidezi la primărie, iar votul meu îl ai garantat.
  • barbu alin 07.03.2016 11:13 Sport...dragii nostrii consilieri-ex PDL nu au vrut asta,transport public in comun(jaf pe bani publici) si miliarde fara numar pt patroni.Cum au pus stimabilii pe concesiune mana pe cele 2 autogari(Ave si Cord)???Voila tabara.Ar fi un vis frumos.Primaria si CL da bani pe procese cu turnul din Pisa si pe chioscu ala,mai vine Hidro si Distrigaz iar unde Tiseanu sau cine o mai fi da ordin sa fie asfalt fac ei a 2 zi cratere.Cultura...carti fara numar care ajung la unii(in special prieteni),sunt mai importante sponsorizari si diplome si alte maruntisuri decat Muzeul Orasului in aer liber la Rafinarie sau fosta tipografie a Institutului Pe zi ce trece un sat fara caini.Avem de toate: banci,farmacii,jocuri de noroc,camatari si pompe funebre.Cu asta ramanem
  • Maria 07.03.2016 11:20 Ar trebui sa faceți un material si despre cum va arată Campina peste 10ani dacă rămâne Tiseanu!
  • toma 07.03.2016 14:34 Vise... Cu actualii conducători, NICIODATĂ!
  • Misu Iordache 07.03.2016 16:16 Eu as vrea ca peste 10 ani sa vad Campina asa cum era in copilaria mea, in sensul ca in statiile de la Racitor, la Autogara sau pe Bobalna era aproape imposibil sa inaintezi la 7, la 15 si la 23 pentru ca erau sute, mii de oameni care mergeau la serviciu. Asta as vrea sa vad eu in Campina peste 10 ani! Si de aici ar decurge multe, multe avantaje!
  • Ioana 08.03.2016 08:20 Da, chiar am putea avea un oras frumos, dar pentru asta este nevoie inca din acest an de un alt primar. Un primar mai tanar, cu viziune si deschidere catre nou, un primar care sa inteleaga ca fondurile europene nu sunt o sursa de spagi pentru el si partidul lui! Un primar care sa gandeasca si pe termen mediu si lung, dar si un Consiliu local care sa fie in stare sa adopte masuri pe termen lung, care sa nu fie schimbate din 4 in 4 ani! Si, fara suparare, trebuie sa dispara consilierii locali care intra in Consiliu doar pentru a-si rotunji veniturile, pentru a mai face un ciubuc sau a se bucura la o excursie!
  • Cezar 08.03.2016 13:27 Inca un mandat cu Tiseanu si intregul oras va arata ca statiile de autobuz, apropo de un alt material foarte inspirat al vostru! Adica, orasul va arata jalnic, fara nici o perspectiva, furat la orice contract derulat prin Primarie!

Editorial

1290 vizualizari
15 feb. 2024 07:09

În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

3 comentarii

Se apropie alegerile locale. Pentru a progresa noi, ca și comunitate, probabil că este necesar ca de la un ciclu electoral la altul să schimbăm câte ceva, mai ales acolo unde sunt identificate unele probleme. Iar dacă în rândurile candidaților pare mai greu, măcar electoratul ar trebui să devină mai pretențios și să le ceară celor care le bat la ușă în precampanie și campanie mai multă responsabilitate.

2148 vizualizari
05 ian. 2024 11:33

Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

3 comentarii

V-am prezentat zilele trecute o parte dintre schimbările care au intervenit în transportul public județean de persoane, odată cu intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2024, a noului program și noilor tarife aprobate de Consiliul Județean Prahova.

Alte stiri recente

92 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

430 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: