Haideți să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim cum ar putea arăta localitatea peste 10 ani. Câmpina ar trebui să fie centrul unei arii metropolitane care să cuprindă și localitățile din jur. Poate și ar trebui să fie un exemplu de dezvoltare, o localitate în care să se investească zeci de milioane de euro din ultimul val de finanțare europeană, un oraș prosper, cochet, cu o infrastructură aproape perfectă și, implicit, cu oameni mai zâmbitori și mai puțin apăsați de grija zilei de mâine.
Peste 10 ani, problema batalelor ar fi doar o amintire, pe locul acestora aflându-se spații verzi, iar în locul fostei clădiri administrative a Rafinăriei, înconjurată de foarte multă verdeaţă, s-ar afla Muzeul Oraşului, în care o parte importantă ar fi dedicată tocmai istoriei exploatării petrolului pe aceste meleaguri. Din punct de vedere economic, zona metropolitană Câmpina s-ar putea bucura de existenţa unor parcuri industriale, poate la Băneşti, Poiana Câmpina sau Breaza, toate acestea asigurând un număr important de locuri de muncă şi oferind o sursă de venituri considerabilă pentru bugetul local.
Peste 10 ani, în Câmpina vom avea un mall cu un cinematograf, cu cafenele moderne, cu magazine de bun gust. Și vom mai avea o parcare supraetajată în zona pieței; cu toții vom colecta selectiv gunoiul menajer, pentru că vom avea condițiile necesare; toate locuințele vor fi reabilitate termic; Fântâna cu Cireși va fi un loc de agrement de vis; tabăra Voila va fi plină de copii în perioada vacanțelor; vom avea stații moderne și un transport public impecabil; un parc unde vom amplasa statuile tuturor oamenilor de cultură a căror viață și opera au fost legate de Câmpina.
Din punct de vedere sportiv, Câmpina ar putea deveni un important centru de pregătire pentru loturile naţionale, printr-o colaborare cu Comitetul Olimpic Român şi accesându-se fonduri europene. În zona Căminului Petrol şi a stadionului Rafinăriei am putea realiza un complex sportiv din care să nu lipsească un stadion principal, mai multe terenuri secundare, o sală de sport multifuncţională, bazinul de înot, spaţii de cazare şi masă, zona de recuperare şi refacere. Putem face și o pasarelă peste Bulevardul Bălcescu, pentru a lega toate componentele bazei sportive. De asemenea, Câmpina ar putea avea echipă de fotbal la nivelul ligii secunde, pe un teren cochet, modern, cu nocturnă, o bijuterie care să atragă şi loturile naţionale de juniori, tineret şi feminin.
Exercițiul nostru de imaginație ar putea continua la nesfârșit. Sunt atât de multe idei, nevoi, posibilități. Sigur, unele dintre ele puteau fi puse în practică până acum... Totuși, pentru ca toate cele scrise mai sus să devină realitate, trebuie să începem acum. În acest moment, în acest an. Cu încredere, cu voință, cu o administrație puternică, ambițioasă, implicată. Altfel, doar vom visa în continuare la lucruri posibile și frumoase.
În multe țări, mai puțin în România, există un adevărat cult pentru cinstirea memoriei înaintașilor.
Se spune despre simțul umorului că este apanajul oamenilor inteligenți... În aceste condiții, este și mai îngrijorător că, de o vreme încoace, simțul umorului pare să dispară.
Să compari Câmpina cu Parisul este aproape o impietate... Și, totuși, păstrând proporțiile, măcar la nivel de principiu, de ce nu?!
Au trecut și alegerile locale din 9 iunie 2024... La Câmpina, mulți au considerat o surpriză victoria Irinei Nistor (PSD) în fața lui Alin Moldoveanu (PNL). Poate că da, poate că nu, dar în rândurile următoare vom prezenta argumentele pentru care credem că, după acest scrutin, câmpinenii au așteptări mai mari de la Irina Nistor decât au avut de la Alin Moldoveanu în 2020.