Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, apariție surpriză în plenul CL Câmpina, dar utilă primarului Horia Tiseanu

Actualitate (Categoria articolului)

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, și-a făcut apariția, joi seară, la ședința Consiliului Local Câmpina, spre uimirea celor prezenți. Doar primarul Horia Tiseanu nu a părut deloc surprins de venirea lui Bogdan Toader, în condițiile în care este pentru prima dată când președintele CJ participă la o ședință a consilierilor câmpineni. De altfel, din 2004, de când Mircea Cosma a venit să convingă administrația câmpineană să intre în HidroPrahova, Consiliul Local Câmpina nu s-a mai... bucurat de prezența unui președinte de la CJ.

Apariția lui Bogdan Toader chiar a fost o surpriză, lucru care se citea clar pe fețele celor prezenți, inclusiv ale consilierilor PSD, partid al cărui lider este Toader la nivel județean. După cum spuneam, singurul extrem de liniștit la venirea lui Toader a fost primarul Horia Tiseanu, care părea chiar să știe și motivul pentru care președintele CJ se află la Câmpina. După cum au decurs lucrurile în plenul CL, este foarte posibil ca primarul să-l fi și chemat pe Bogdan Toader la ședință. Să detaliem.
Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina s-a aflat o rectificare bugetară pe care consilierii PSD nu intenționau să o voteze, pentru că nu au votat nici bugetul și nici alte rectificări, susținând întotdeauna că nu au fost consultați și că propunerile lor nu au fost luate niciodată în considerare. Fără votul PSD, proiectul ar fi picat, iar fără aprobarea rectificării ar fi devenit inutil un alt proiect, cu fonduri europene, privind "Soluțiile informatice integrate pentru simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației la nivelul Primăriei Câmpina". Pentru acest proiect se impunea aprobarea sumelor necesare, inclusiv a co-finanțării de la bugetul local. Iar Bogdan Toader a venit pentru a se asigura că proiectele menționate trec cu votul... consilierilor PSD, că altfel nu ar fi fost posibil. Cu alte cuvinte, se poate spune că a venit pentru a-l susține pe primarul PNL, Horia Tiseanu, chiar și cu riscul de a-i pune într-o postură proastă pe colegii săi de partid, care nu s-au simțit prea confortabil în această situație. Cu excepția lui Ion Dragomir și a lui Constantin Cândea, ceilalți consilieri PSD au votat rectificarea bugetară, așa cum a făcut-o și consilierul ALDE, Mihail Cojocaru. Precizăm că Livia Lupu (PSD) și Daniel Ioniță (ALDE) nu au participat la vot pentru a nu fi în conflict de interese.

Așadar, primarul Horia Tiseanu și-a trecut bugetul rectificat cu ajutorul președintele CJ Prahova. Bogdan Toader ne-a declarat că, de fapt, participă la mai multe ședinte ale consiliilor locale din diferite localități ale județului, pentru a vedea cum merge treaba, iar aici, la Câmpina, era vorba despre un proiect cu fonduri europene și "este important să avem o absorbție bună a fondurilor europene atât la nivel local, cât și județean și național". Cuvinte frumoase și corecte, dar Câmpina are multe astfel de proiecte, unele mult mai importante decât cel aprobat aseară, iar rectificări sunt dese. Doar că primarul Horia Tiseanu reușea să-și asigure singur majoritatea, ceea ce nu mai poate, de la o vreme și apelează la... prieteni.
Oricum, Bogdan Toader a venit și cu o veste bună: Consiliul Județean va asfalta Șoseaua Paltinu, inclusiv porțiunea aflată pe teritoriul administrativ al municipiului Câmpina, începând de la intersecția cu Strada Voila. "Ca în fiecare an, derulăm la nivelul Consiliului Județean un program de covoare asfaltice. Anii trecuți, am asfaltat o poțiune importantă a drumului spre Valea Doftanei, iar anul acesta am decis să venim în ajutorul locuitorilor din Șotrile, Câmpina și Valea Doftanei prin asfaltarea a încă aproape 5 km, din care 1,7 km de la ieșirea din Câmpina. Plombarea nu a fost o soluție eficientă, de aceea acum vom turna covor asfaltic, mai ales că se apropie și Festivalul Cașcavelei, de la Valea Doftanei, unde vin mii de oameni, iar drumul va deveni din ce în ce mai circulat", a afirmat Bogdan Toader. (video)

3827 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

495 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2212 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

328 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

424 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.