Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
25 aprilie...
1905 – În casa din Câmpina a Mariei Aricescu, situată pe actuala strada Castanilor, avea loc ședința de constituire a cercului socialist ”România muncitoare” și se alegea comitetul de conducere al sindicatului lucrătorilor petroliști din Câmpina.
2001 – O delegație a Poliției Naționale din Spania, condusă de comisarul Valentin Solano, vizita Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” de la Câmpina.
2009 - Scriitorul Ștefan Alexandru Saşa participa la Concursul Naţional de Satiră şi Umor „Zâmbete în... Prier“, de la Vişeul de Sus, din Maramureş, obţinând premiul pentru volum de parodie, cu cartea „Parodii“.
2016 – Dublă lansare de carte la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina – ”Regalitatea, astăzi”, de Principele Radu și ”Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal”, de Sandra Gătejeanu Gheorghe. Principele Radu era prezent la eveniment și oferea autografe. După evenimentul de la Casa de Cultură, Principele Radu a poposit la sediul Primăriei, unde s-a întâlnit cu primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Ion Dragomir și alți reprezentanți ai administrației locale, iar la final a plantat un scoruș în curtea Primăriei Câmpina. (foto)
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
Magazinele Pretty și Just Pretty din Câmpina au un numitor comun - calitatea incontestabilă a produselor.
E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de modalități de petrecere a timpului liber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.