Alianța PNL-USR-PLUS, anunțată oficial în Prahova. Cătălin Florescu, candidatul alianței la Primăria Câmpina și listă comună pentru Consiliul Local

Politică (Categoria articolului)

Într-o conferință de presă organizată astăzi la Ploiești și transmisă live pe Facebook, liderii organizațiilor județene ale PNL și USR au anunțat constituirea alianței electorale PNL-USR-PLUS pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020. Au participat la conferință președintele PNL Prahova - Iulian Dumitrescu, președintele USR Prahova - Mihai Polițeanu, vicepreședintele USR Prahova - Cristian Apostol și coordonatorul PLUS Câmpina - Cătălin Florescu.

"Conform protocolului de colaborare pe care l-am încheiat, această alianță are la bază mai multe criterii de integritate, cele mai importante fiind: fără penali în funcții publice, fără candidați aflați în conflicte de interese, fără foști pesediști pe lista pentru Consiliul Județean Prahova", a afirmat președintele USR Prahova, Mihai Polițeanu. Alianța va funcționa la alegerile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, candidatul comun fiind Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova. Va fi listă comună pentru Consiliul Județean, până la poziția a 16-a pe listă paritatea fiind de 1:1, iar de la poziția a 17-a, raportul se va schimba și va fi 3:2. După cum a afirmat Mihai Polițeanu, conform protocolului, una dintre funcțiile de vicepreședinte al Consiliului Județean va reveni USR-PLUS, în condițiile în care Iulian Dumitrescu va câștiga funcția de președinte al CJ Prahova.
Nu se va constitui alianță PNL-USR-PLUS pentru municipiul Ploiești, PNL și USR-PLUS urmând să aibă proprii candidați la funcția de primar și propriile liste pentru Consiliul Local, în schimb, ulterior, se va încerca formarea unei majorități în CL Ploiești, iar în funcție de candidatul care va câștiga fotoliul de primar, unul dintre posturile de viceprimar urmând să revină celorlalți parteneri. De altfel, recomandarea este de a se crea majorități între partidele de dreapta în toate localitățile unde acest lucru este posibil, în funcție de rezultatele alegerilor.
La Câmpina, după cum noi v-am informat zilele trecute, iată că se confirmă și oficial alianța PNL-USR-PLUS, cu Cătălin Florescu candidat la Primărie. Noutatea, față de informațiile inițiale, este aceea că va exista listă comună pentru Consiliul Local Câmpina, paritatea candidaților pe listă fiind 1 la 1, adică, un candidat de la PNL, un candidat de la USR-PLUS și tot așa. Aceasta este încă o decizie care-i va nemulțumi profund pe liberalii câmpineni, după cea legată de eliminarea lui Horia Tiseanu din cursa pentru Primărie. Alte localități în care se va proceda ca la Câmpina sunt Mizil și Blejoi, deocamdată.
"Sunt convins că a fost o decizie grea cea privind constituirea acestea alianțe. Pe de altă parte, în Câmpina exista riscul fărâmițării electoratului de dreapta, ceea ce ar fi avantajat PSD. Este o oportunitate pentru Câmpina de a-și putea forma o majoritate în Consiliul Local asemeni celei care se preconizează pentru Consiliul Județean. În PLUS Câmpina avem o echipă foarte frumoasă, ne înțelegem bine și cu colegii din USR și sunt convins că vom avea o bună colaborare cu PNL", a afirmat Cătălin Florescu, candidatul comun al PNL și USR-PLUS la Primăria Câmpina.
"Este o onoare pentru mine să fiu candidatul dreptei unite la funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova. Scopul nostru, al alianței, este să smulgem Prahova din ghearele PSD. Am format această alianță pentru a reuși împreună depesederizarea județului!", a spus Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova.

2920 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • The Mask 30.07.2020 12:12 Sfarsitul pesedeului in Campina si Prahova.Era normal sa se faca o alianta a dreptei.Catalin Florescu si Liviu Briciu sunt doi candidati cu sanse reale sa castige primaria Campina.Gasca pesedeului din Prahova trebuie sa dispara definitiv.Au stapanit judetul ca o mosie.DRAGI Campineni ,avem in sfarsit doi oameni care merita sa castige.Cel mai bun sa fie invingator.Succes Liviu Briciu si Catalin Florescu!
  • Mihaela 30.07.2020 14:04 Chiar asa, Primaria Campina a fost în ghearele PNL o lungă perioadă de când guvernează Tiseanu. Asa ca ar trebui să păstrați ce ati cucerit ....cu doi candidați .... care sper, ca daca unul va câștiga să se apuce de treabă serios. Succes!
  • Titi 30.07.2020 17:52 Felicitări domnule Florescu! Aștept sa faceți echipa bună cu oameni de calitate din PNL. Acum e momentul ca PNL sa se reformeze. Poate se da la o parte dl Tiseanu...
  • Alex Butuza 30.07.2020 19:16 PSD speram ca se reformează. E normal ca și PNL sa facă la fel. TB toată lumea sa înțeleagă când este necesar sa se dea la o parte. Lăsați i pe tineri Sa vina și ei cu idei noi.
  • IRINA VASIOIU 30.07.2020 20:12 Felicitări! Așteptăm schimbări și la PNL. Oameni noi
  • Andrei 31.07.2020 07:27 Sa va vad ce faceti acum cand și-a anunțat candidatura independent Alin Moldoveanu? Sa vad cine va mai alege cu partidele voastre pline de hoti in goana dupa ciolan. Bafta Alin Moldoveanu!

Politică

917 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

2026 vizualizari
12 aug. 2020 17:30

Membrii Organizației ProRomânia Câmpina susțin candidatura independentului Alin Moldoveanu la funcția de primar

1 comentarii

De-abia ce s-a anunțat semnarea protocolului care a stat la baza înființării Alianței pentru Prahova, între PSD, ProRomânia și PPU (S-L), că lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru stânga politică din Câmpina. Astfel, președintele Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia, Marian Alexandru, a anunțat dizolvarea organizației și susținerea la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Câmpina a independentului Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

1761 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

1607 vizualizari
12 aug. 2020 07:58

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 12 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.