Comitetul Local pentru Situații de Urgență Câmpina a doptat vineri seară o serie de măsuri având în vedere situația din municipiu legată de descoperirea unei bacterii în apa potabilă. Sâmbătă au fost puse în practică unele dintre măsurile stabilite. De asemenea, la solicitarea primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, DSP a venit cu precizări suplimentare foarte importante, asumate printr-un document scris.
Astfel, mai întâi, încă de la primele ore ale dimineții, așa cum s-a stabilit în Comitetul Local pentru Situații de Urgență, HidroPrahova a adus containere de 1.000 litri cu apă potabilă la Spitalul de Psihiatrie Voila, la Spitalul Municipal Câmpina, la centrele sociale din localitate, precum și la Piața Centrală. De asemenea, un container cu apă a fost amplasat și în pasajul de la ceas, din centrul Câmpinei. Este doar o măsură provizorie, urmând ca în funcție de evoluția situației, de rezultatele noilor analize, să se ia o decizie.
De asemenea, la solicitarea primarului Alin Moldoveanu în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență, DSP Prahova a transmis sâmbătă un document oficial Primăriei Câmpina, în care anunță situația existentă: ”proba de apă recoltată în ziua de 10 august 2021 din sistemul centralizat de distribuție apă potabilă din municipiul Câmpina nu se încadrează în parametrii de potabilitate pentru punctul de recoltare ieșire stație apă Muscel - Spitalul Voila”.
DSP Prahova cere HidroPrahova și Primăriei municipiului Câmpina luarea următoarelor măsuri:
- avertizarea consumatorilor afectați asupra neconformităților constatate pentru a nu folosi apa pentru băut, gătit, spălat, spălat pe dinți;
- furnizarea de apă cosnsumatorilor afectați din surse alternative autorizate sanitar;
- retestarea calității apei în punctul neconform, dar și în amonte și aval de acesta, precum și la intrarea și la capătul rețelei de distribuție din zona afectată;
- ținând cont că apa este neconformă numai din punct de vedere microbiologic și în lipsa unei surse alternative de apă potabilă, se va emite o recomandare / ordin de fierbere a apei minimum 10 minute și răcire înainte de a fi consumată sau folosită în gospodărie.
Recomandarea privind fierberea apei va fi valabilă până la sosirea rezultatelor la două probe de apă, prelevate la interval de 24 de ore, care să ateste conformitatea din punct de vedere bacteriologic a apei verificate.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.