Oaspeți dragi au trecut din nou pragul Școlii Gimnaziale "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Un spectacol frumos și emoționant, dedicat unirii Basarabiei cu România, dar și marelui poet Alexei Mateevici, autorul poeziei "Limba noastră", a avut loc la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina, pe 27 martie. A fost un eveniment desfășurat în cadrul proiectului educațional "Oaspeți dragi sosesc în prag", derulat de mai mulți ani de școala din Poiana Câmpina în parteneriat cu Școala Gimnazială "Toma T. Socolescu" din comuna Păulești și Școala Gimnazială "Vlad Mușatescu" din satul Găgeni, comuna Păulești.

Copiii din Păulești și Poiana Câmpina au prezentat un program artistic foarte frumos, în care au pus mult suflet. De altfel, nu este prima dată când elevii celor trei instituții de învățământ și dascălii lor, bineînțeles, pregătesc astfel de evenimente și de fiecare dată ei reușesc să transmită o stare extraordinară de bucurie, de încântare, de bine. La spectacol au fost prezenți și oaspeți de la Zaim, din Basarabia, primarul Ion Veste, Tatiana Tonu - secretarul Consiliului Local, consilierii Viorel Tocan și Veaceslav Scoarță, dar și profesorul Ion Găină, directorul Muzeului Memorial "Alexei Mateevici". De asemenea, au fost prezenți primarii din Poiana Câmpina și Păulești, Alin Moldoveanu, respectiv Sandu Tudor, consilieri locali și reprezentanți ai Primăriei din Poiana și, ca de obicei la astfel de evenimente, a onorat invitația școlii gazdă inspectorul școlar pentru management educațional din cadrul ISJ Prahova, Florea Mincu.
Directorul Școlii Gimnaziale "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina, profesor Elena Nițu, a deschis evenimentul, salutându-i pe oaspeți și spunând câteva cuvinte despre scopul acestor acțiuni atât de bine pregătite în cadrul parteneriatului cu școlile din Păulești: "Ne-am propus să valorizăm aceste inestimabile comori ale neamului nostru tocmai pentru a le sădi în suflet copiilor dragoste și respect față de autentic și frumos, pentru a promova o adevărată relație de colaborare între oameni și, nu în ultimul rând, pentru a aduce în inimile dvs., celor care îi priviți și ascultați pe acești copii, emoție, bucurie și dorința de a ne revedea." (video)
Profesorul Ion Găină de la Zaim, din Basarabia, a spus câteva cuvinte despre părintele-poet Alexei Mateevici, cel care a scris cea mai frumoasă odă închinată limbii române, apoi i-a dăruit directorului școlii, Elena Nițu, "o tolbă a faptelor bune", iar la final cu toții au rostit "Jurământul limbii române", un moment deosebit de emoționant. (video)
A urmat programul artistic susținut mai întâi de copiii de la Păulești, apoi de cei din Poiana Câmpina, iar la final a cântat interpreta de muzică populară Adriana Deaș (învățător la școala din Poiana), iar toți cei prezenți au dansat o horă tradițională românească. Trebuie precizat faptul că în cadrul acestui eveniment a avut loc și un atelier de creație. Copiii au realizat "arborele limbii române" și o poieniță (simbolică) a limbii române, iar profesorul Ion Găină, scriitor și muzeograf, a lansat cartea "Altarele limbii noastre" prin care aduce un omagiu lui Alexei Mateevici, părintele "Limbii noastre", unul dintre marii luptători pentru deșteptarea conștiinței naționale și unirea Basarabiei cu Țara Mamă.

Citiți și: Bustul lui Alexei Mateevici, darul comunei Zaim, din Basarabia, pentru frații de la Poiana Câmpina

5940 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2483 vizualizari
05 aug. 2020 21:35

A 15-a ediție a Festivalului IDEO IDEIS a ajuns și la Câmpina

Miercuri, 5 august 2020, a început cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, în Câmpina și încă 8 localități din țară – Alexandria, București, Buzău, Baia Mare, Botoșani, Roman, Sibiu și Timișoara. Este pentru prima dată când acest festival de artă și teatru pentru tineret ajunge la Câmpina, chiar dacă este vorba despre un format inedit, impus de restricțiile stabilite la nivel național din cauza pandemiei de coronavirus.

3341 vizualizari
13 iul. 2020 22:07

Emoții la festivitatea de absolvire pentru a VIII-a promoție de asistenți de farmacie de la Școala ”Louis Pasteur” Câmpina

”Generația zâmbetului învingător” este denumirea oficială acordată de Roxana Veliche, dirigintele clasei de farmacie de la Școala Sanitară Postliceală ”Louis Pasteur”, la festivitatea de absolvire, care a avut loc zilele trecute, într-un cadru mai restrâns decât de obicei, cadru impus și de măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. A fost festivitatea de absolvire a celei de-a opta promoții de asistenți de farmacie.

Alte stiri recente

946 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

1844 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.