Oaspeți dragi au trecut din nou pragul Școlii Gimnaziale "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Un spectacol frumos și emoționant, dedicat unirii Basarabiei cu România, dar și marelui poet Alexei Mateevici, autorul poeziei "Limba noastră", a avut loc la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina, pe 27 martie. A fost un eveniment desfășurat în cadrul proiectului educațional "Oaspeți dragi sosesc în prag", derulat de mai mulți ani de școala din Poiana Câmpina în parteneriat cu Școala Gimnazială "Toma T. Socolescu" din comuna Păulești și Școala Gimnazială "Vlad Mușatescu" din satul Găgeni, comuna Păulești.

Copiii din Păulești și Poiana Câmpina au prezentat un program artistic foarte frumos, în care au pus mult suflet. De altfel, nu este prima dată când elevii celor trei instituții de învățământ și dascălii lor, bineînțeles, pregătesc astfel de evenimente și de fiecare dată ei reușesc să transmită o stare extraordinară de bucurie, de încântare, de bine. La spectacol au fost prezenți și oaspeți de la Zaim, din Basarabia, primarul Ion Veste, Tatiana Tonu - secretarul Consiliului Local, consilierii Viorel Tocan și Veaceslav Scoarță, dar și profesorul Ion Găină, directorul Muzeului Memorial "Alexei Mateevici". De asemenea, au fost prezenți primarii din Poiana Câmpina și Păulești, Alin Moldoveanu, respectiv Sandu Tudor, consilieri locali și reprezentanți ai Primăriei din Poiana și, ca de obicei la astfel de evenimente, a onorat invitația școlii gazdă inspectorul școlar pentru management educațional din cadrul ISJ Prahova, Florea Mincu.
Directorul Școlii Gimnaziale "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina, profesor Elena Nițu, a deschis evenimentul, salutându-i pe oaspeți și spunând câteva cuvinte despre scopul acestor acțiuni atât de bine pregătite în cadrul parteneriatului cu școlile din Păulești: "Ne-am propus să valorizăm aceste inestimabile comori ale neamului nostru tocmai pentru a le sădi în suflet copiilor dragoste și respect față de autentic și frumos, pentru a promova o adevărată relație de colaborare între oameni și, nu în ultimul rând, pentru a aduce în inimile dvs., celor care îi priviți și ascultați pe acești copii, emoție, bucurie și dorința de a ne revedea." (video)
Profesorul Ion Găină de la Zaim, din Basarabia, a spus câteva cuvinte despre părintele-poet Alexei Mateevici, cel care a scris cea mai frumoasă odă închinată limbii române, apoi i-a dăruit directorului școlii, Elena Nițu, "o tolbă a faptelor bune", iar la final cu toții au rostit "Jurământul limbii române", un moment deosebit de emoționant. (video)
A urmat programul artistic susținut mai întâi de copiii de la Păulești, apoi de cei din Poiana Câmpina, iar la final a cântat interpreta de muzică populară Adriana Deaș (învățător la școala din Poiana), iar toți cei prezenți au dansat o horă tradițională românească. Trebuie precizat faptul că în cadrul acestui eveniment a avut loc și un atelier de creație. Copiii au realizat "arborele limbii române" și o poieniță (simbolică) a limbii române, iar profesorul Ion Găină, scriitor și muzeograf, a lansat cartea "Altarele limbii noastre" prin care aduce un omagiu lui Alexei Mateevici, părintele "Limbii noastre", unul dintre marii luptători pentru deșteptarea conștiinței naționale și unirea Basarabiei cu Țara Mamă.

Citiți și: Bustul lui Alexei Mateevici, darul comunei Zaim, din Basarabia, pentru frații de la Poiana Câmpina

4586 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2304 vizualizari
21 apr. 2019 11:23

Credincioșii romano-catolici sărbătoresc astăzi Sfintele Paște

Un milion de creștini catolici din România sărbătoresc astăzi, 21 aprilie 2019, Învierea Domnului, printre ei numărându-se și comunitatea romano-catolică din Câmpina. Credincioşii romano-catolici au celebrat, în noapte de sâmbătă spre duminică, Vigilia Pascală care include ritualul binecuvântării focului și venirea Luminii Sfinte prin care credincioșii sunt luminați de Cristos. Vigilia Pascală simbolizează trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă în Isus Cristos Înviat. 

3443 vizualizari
19 apr. 2019 21:42

Sunteți invitați să intrați în lumea "Pony Show", pe Domeniul Cantacuzino, de ziua tuturor copiilor

În perioada 31 mai - 2 iunie 2019, pe Domeniul Cantacuzino de la Florești va avea loc cea de-a treia ediție a Karpatia Pony Show, un spectacol ecvestru destinat în special familiilor cu copii, dar și tuturor iubitorilor de natură și de frumos. Karpatia Pony Show 2019 va duce mai departe succesul edițiilor anterioare pe perioada a trei zile de concursuri și show-uri desfășurate pe două arene.

Alte stiri recente

510 vizualizari
22 apr. 2019 09:13

Școala Centrală Câmpina, locul I la faza naționala a concursului "Made for Europa", un fel de olimpiadă a proiectelor finanțate prin programe europene

Am scris despre proiectul Școlii Centrale Câmpina atunci când echipa de proiect a câștigat faza județeană a concursului național "Made for Europa" și s-a calificat la faza națională. Ei bine, avem bucuria să vă anunțăm că la etapa națională, desfășurată la Cluj-Napoca, în perioada 18-21 aprilie 2019, Școala Centrală a obținut locul I. 

554 vizualizari
22 apr. 2019 08:12

La Câmpina, întotdeauna altul e de vină. Primarul, niciodată...

1 comentarii

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a demonstrat și la dezbaterea publică pe tema bugetului local că este adeptul politicii "întotdeauna, altul e de vină". Persoana care ocupă cea mai înaltă funcție din administrația locală câmpineană de 15 ani încoace a folosit dezbaterea pe tema bugetului local ca pe un nou prilej de a arunca în toate direcțiile cu acuze, mai fine sau mai brutale, dar toate demonstrând același principiu al politicii sale - "întotdeauna, dar întotdeauna, altul e de vină".