Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
8 iulie...
1988 - Forumul Național al Pionierilor avea loc timp de trei zile la Câmpina, printre invitații de onoare aflându-se și Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu, cea care conducea din anul 1985 Organizația Națională a Pionierilor, organizatorul evenimentului. 8 iulie 1988 a fost o zi de vineri, iar programul a fost deosebit de complex. Majoritatea evenimentelor principale au avut loc la Casa Tineretului, în fața căreia pentru deschidere a fost pregătit un porumbel imens format din corpurile unor copii din Câmpina. De atunci datează și ultima modernizare a Căminului Petrol, locul unde au fost cazați mare parte a oaspeților, o alte parte însemnată fiind cazați la Satul de Vacanță Voila și Tabăra de la Telega. (foto - sursa Facebook.com/Câmpineanul - coperta revistei ”Cutezătorii”, din luna iulie a acelui an, în care erau alocate spații ample evenimentului de anvergură națională de la Câmpina)
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.