La începutul acestui an, la stația de epurare a Câmpinei, unde se desfășoară lucrări de modernizare, au apărut probleme mari. Apele freatice au ridicat cu mai bine de un metru unul dintre bazinele noi, construite anul trecut cu fonduri europene. Structura de rezistență a fost, practic, compromisă. Bazinul s-a dislocat și fisurat.
'În urma inspecției efectuate pe șantierul unde se construiește stația de epurare, a fost constatată o deplasare pe verticală a bazinului biologic. Pentru remedierea situației, antreprenorul a luat măsuri imediate și, totodată, va întocmi un plan de măsuri pe termen lung, ce va permite eliminarea riscului repetării acestui fenomen. De asemenea, Inspectoratul Județean de Construcții Prahova a fost informat în legătură cu această situație', a fost răspunsul pe care l-am primit de la conducerea HidroPrahova, la începutul lunii februarie a acestui an, atunci când am aflat despre problemele de la stația de epurare.
Au trecut aproape opt luni de atunci. Am vrut să vedem ce se mai întâmplă acum la stația de epurare, dacă problemele au fost rezolvate, dacă lucrările continuă. 'Lucrările sunt în grafic. Dar trebuie să vedem cum rezolvăm cu bazinul afectat de apele freatice. Am comandat o expertiză tehnică pentru găsirea celei mai bune soluții în vederea rezolvării acestei situații. Când expertiza va fi finalizată, vom știi exact ce avem de făcut', ne-a declarat directorul general al HidroPrahova, Adrian Semcu.
Modernizarea stației de epurare de la Câmpina a fost, până la 31 decembrie 2015, o investiție cu fonduri europene în cadrul proiectului 'Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare din județul Prahova'. Acum, probabil că va fi inclusă în noul program european POIM 2014-2020, pentru care se încearcă obținerea finanțării în vederea continuării lucrărilor începute și demarării altora. Valoarea investiției privind stația de epurare este de 8 milioane euro. Lucrările au început în primăvara anului 2015 și sunt executate de asocierea de firme care a câștigat licitația - Passavant Roediger GMbH și SC Griro SA București.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.