Grupul de Acţiune Locală (GAL) Câmpina, care funcţionează sub titulatura Community Led Local Development (CLLD), este gata să-şi înceapă activitatea propriu-zisă după finalizarea a tot ceea ce a ținut de documente și aprobări. De acum şi până în luna iunie a anului viitor, oricine poate depune un proiect care vizează dezvoltarea infrastructurii sau un proiect social, care să contribuie la dezvoltarea zonelor urbane marginalizate ale Câmpinei.
Joi după-amiază, la Casa Tineretului din Câmpina a avut loc prima acțiune oficială a noului GAL, la care au fost prezenți primarul Horia Tiseanu, conducerea grupului de acțiune locală, precum și membri ai acestuia - persoane fizice, juridice, ONG-uri. Întâlnirea a reprezentat, practic, lansarea oficială a CLLD Câmpina ca urmare a semnării contractului de finanțare pentru funcționarea acestui GAL al cărui principal scop este reducerea numărului de comunități marginalizate aflate în risc de sărăcie și excluziune socială. La dispoziția GAL se pun fonduri europene de 6 milioane euro pentru proiecte de infrastructură și proiecte sociale.
"CLLD Câmpina este un grup de acţiune locală, format din autoritatea locală, parteneri sociali şi parteneri persoane fizice, căruia i-a fost alocat un buget de şase milioane euro pentru dezvoltarea zonelor urbane marginalizate. În Câmpina, am identificat o serie de astfel de zone care urmează să primească o inserţie de finanţare în infrastructură, dar şi în proiecte sociale. Sunt aproximativ patru milioane euro pentru infrastructură, din care 2,3 milioane euro pentru construcţia de locuinţe sociale, iar pentru partea de proiecte sociale sunt alocați aproximativ două milioane euro. A fost realizată o Strategie, iar proiectele ar trebui să se regăsească între priorităţile acestui document", a precizat Valentin Dimon, din partea CLLD Câmpina.
De asemenea, la rândul său, primarul Horia Tiseanu a declarat: "Este un proiect deosebit pentru comunitatea câmpineană. Persoanele din zonele defavorizate sunt cumva la marginea societăţii şi spun acest lucru cu mâhnire, pentru că nu au posibilitatea de a merge la şcoli avansate şi, de multe ori, nu au nici măcar posibilitatea unui trai decent. Noi vrem ca toţi oamenii să aibă o şansă la o viaţă mai bună şi cred că acest proiect vine în sprijinul acestui deziderat". (video)
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.