GAL Câmpina are la dispoziţie 6 milioane euro pentru dezvoltarea zonelor marginalizate, din care 2,3 milioane euro pentru locuinţe sociale

Social (Categoria articolului)

Grupul de Acţiune Locală (GAL) Câmpina, care funcţionează sub titulatura Community Led Local Development (CLLD), este gata să-şi înceapă activitatea propriu-zisă după finalizarea a tot ceea ce a ținut de documente și aprobări. De acum şi până în luna iunie a anului viitor, oricine poate depune un proiect care vizează dezvoltarea infrastructurii sau un proiect social, care să contribuie la dezvoltarea zonelor urbane marginalizate ale Câmpinei.

Joi după-amiază, la Casa Tineretului din Câmpina a avut loc prima acțiune oficială a noului GAL, la care au fost prezenți primarul Horia Tiseanu, conducerea grupului de acțiune locală, precum și membri ai acestuia - persoane fizice, juridice, ONG-uri. Întâlnirea a reprezentat, practic, lansarea oficială a CLLD Câmpina ca urmare a semnării contractului de finanțare pentru funcționarea acestui GAL al cărui principal scop este reducerea numărului de comunități marginalizate aflate în risc de sărăcie și excluziune socială. La dispoziția GAL se pun fonduri europene de 6 milioane euro pentru proiecte de infrastructură și proiecte sociale. 
"CLLD Câmpina este un grup de acţiune locală, format din autoritatea locală, parteneri sociali şi parteneri persoane fizice, căruia i-a fost alocat un buget de şase milioane euro pentru dezvoltarea zonelor urbane marginalizate. În Câmpina, am identificat o serie de astfel de zone care urmează să primească o inserţie de finanţare în infrastructură, dar şi în proiecte sociale. Sunt aproximativ patru milioane euro pentru infrastructură, din care 2,3 milioane euro pentru construcţia de locuinţe sociale, iar pentru partea de proiecte sociale sunt alocați aproximativ două milioane euro. A fost realizată o Strategie, iar proiectele ar trebui să se regăsească între priorităţile acestui document", a precizat Valentin Dimon, din partea CLLD Câmpina.
De asemenea, la rândul său, primarul Horia Tiseanu a declarat: "Este un proiect deosebit pentru comunitatea câmpineană. Persoanele din zonele defavorizate sunt cumva la marginea societăţii şi spun acest lucru cu mâhnire, pentru că nu au posibilitatea de a merge la şcoli avansate şi, de multe ori, nu au nici măcar posibilitatea unui trai decent. Noi vrem ca toţi oamenii să aibă o şansă la o viaţă mai bună şi cred că acest proiect vine în sprijinul acestui deziderat". (video)

3238 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Politicieni Mincinosi 12.10.2018 13:00 De parca ti-ar pasa tie. Mai bine ai asfalta Calea Doftanei si Bobalna.

Social

1604 vizualizari
14 dec. 2018 09:00

Elevii unei clase de la Liceul Energetic din Câmpina au scris și lansat o carte despre relația cu părinții

Biblioteca Liceului Tehnologic Energetic din Câmpina a fost, zilele trecute, gazda unei lansări de carte. O carte scrisă chiar de elevii liceului. Elevii clasei a XII-a T (dirigintă Denisa Stoicescu) au finalizat un proiect deosebit, care a durat șase luni: scrierea și lansarea cărții "De vorbă cu părinții mei - mic tratat de educație și familie".

2844 vizualizari
13 dec. 2018 13:15

Cei patru foști angajați ai Institutului din Câmpina, premiați cu "Medalia Centenarului", invitați să viziteze fostul lor loc de muncă

3 comentarii

Conducerea Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina, din cadrul OMV Petrom, i-a invitat pe cei patru foști angajați, premiați de administrația locală cu ocazia Zilei Naționale a României cu "Medalia Centenarului", să viziteze instituția în care au lucrat mulți ani și pe care au reprezentat-o întotdeauna cu cinste.

Alte stiri recente

406 vizualizari
14 dec. 2018 20:16

Primarul Câmpinei vrea un nou împrumut bancar, în valoare de 25 milioane lei, pentru investiții

Pe ordinea de zi a ședinței de marți, 18 decembrie 2018, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Horia Tiseanu, care prevede aprobarea unei finanțări rambursabile interne, adică a unui credit bancar în valoare de 25 milioane lei, cu o maturitate de zece ani, din care trei ani perioadă de grație și șapte ani perioadă de rambursare. Dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul Local, Câmpina va accesa cel mai mare credit bancar din câte a luat vreodată, iar gradul de îndatorare al municipiului va ajunge la 30%.

1808 vizualizari
13 dec. 2018 19:15

Încă o amânare în procesul în care primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție. A treia amânare în mai puțin de 30 de zile

4 comentarii

Al treilea termen al procesului în care primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție a adus o nouă amânare. Termenul următor a fost fixat pentru 10 ianuarie 2019.