PNL este marele câștigător al alegerilor locale în Prahova. A obținut Consiliul Județean și 57 de primării

Politică (Categoria articolului)

Biroul Electoral Județean Prahova a făcut publice datele finale ale alegerilor locale din 27 septembrie 2020. 

- La alegerile locale de duminică, pe listele electorale din circumscripțiile din județul Prahova au fost înscriși 660.972 de alegători, dintre care: 650.963 pe listele electorale permanente, 968 pe listele electorale complementare, 6.061 pe listele electorale suplimentare, iar 2.980 persoane au solicitat urna specială.
- Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 314.967, dintre care: 305.895 înscriși pe listele electorale permanente, 45 înscriși pe listele electorale complementare (persoane din UE, cu reședința în Prahova), 6.057 înscriși pe listele electorale suplimentare, 2.970 de alegători au votat prin intermendiul urnei mobile.
- Numărul total al voturilor valabil exprimate: 304.507. Voturi nule: 9.616. Buletine de vor neîntrebuințate și anulate: 405.806.
- Pentru funcția de PRIMAR, s-au înscris candidați din partea a 47 de partide politice, organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțe politice, alianțe electorale, precum și candidați independeți. Cele mai multe voturi au mers către: PNL – 131.146, PSD – 53.039, Alianța USR-PLUS – 13.232, Alianța pentru Prahova – 12.461, PMP – 11.458. 
Dintre cele 104 mandate de PRIMAR din județul Prahova, 57 au revenit PNL, 30 – PSD, 3 – candidați independenți, 2 – USR și câte un mandat pentru Partidul Pro România, Alianța pentru Fântânele, Alianța pentru Ceptura, Alianța pentru Talea, Alianța pentru Ștefești, Alianța pentru Starchiojd, Alianța pentru Râfov, Alianța pentru Podenii Noi, Alianța pentru Vălenii de Munte, Alianța pentru Măgureni, Alianța pentru Băicoi, Alianța pentru Boldești Scăeni.

Pentru alegerea consiliilor locale, se mențin datele prezentate mai sus, referitor la prezența la urne, însă în ceea ce privește numărul total al voturilor valabil exprimate, în acest caz au fost înregistrate: 299.153. Voturi nule: 14.935. Numărul de vot al buletinelor neîntrebuințate și anulate: 405.791. Pentru mandate în consiliile locale din Prahova, s-au înscris candidați din partea a 48 de partide politice, organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțe politice, alianțe electorale, precum și candidați independenți.
Numărul total al mandatelor de consilier local, atribuite la nivelul județului Prahova, este de 1.396. Dintre acestea, PNL a obținut 604, PSD – 376, PMP – 59, Partidul Pro România – 53, Alianța USR Plus – 28, Partidul Prahova în Acțiune – 27, ALDE – 26, Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) – 22. 14 mandate au fost obținute de către USR și Alianța PNL USR PLUS, 13 de Partidul Ecologist Român, 12 de Partidul Verde și Alianța pentru Băicoi, 9 de către Alianța pentru Prahova, Alianța pentru Vălenii de Munte și Alianța pentru Râfov, 8 de către Alianța pentru Podenii Noi, 7 pentru Alianța pentru Ceptura și Alianța pentru Boldești Scăeni, 6 de către Alianța pentru Starchiojd, 5 de către Alianța pentru Florești, Alianța pentru Fântânele, Alianța PRO Urlați, Alianța pentru Gura Vitioarei, Alianța pentru Talea, Alianța pentru Ștefești, Alianța pentru Măgureni, Alianța pentru Scorțeni, 4 mandate pentru Alianța pentru Predeal Sărari, Alianța pentru Baba Ana, Alianța pentru Plopeni. 4 mandate vor merge și către candidați independenți. Câte 3 mandate de consilier local au fost obținute de Alianța pentru Filipeștii de Pădure, Alianța pentru Bucov, Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, Partidul România Mare, 2 mandate vor fi pentru Alianța pentru Ariceștii Rahtivani, Alianța pentru Cocorăștii Mislii și Partidul Oamenilor Liberi, iar câte un mandat au obținut Alianța pentru Unirea Românilor, Alianța pentru Apostolache, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat și Asociația Partida Romilor „Pro-Europa“.

3759 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

2489 vizualizari
23 sept. 2021 22:16

Un an de la alegerile locale. USR PLUS: "Vom vota în Consiliul Local doar ce e bun pentru Câmpina, nu și ce servește altor interese!"

Pe 27 septembrie se împlinește un an de la alegerile locale care au schimbat radical reprezentativitatea politică în administrația publică. Câmpinatv.ro realizează o serie de emisiuni cu reprezentanții partidelor care fac parte din Consiliul Local și încercăm să aflăm ce a fost bine și ce nu a fost bine în acest prim an din noul mandat, cum se văd lucrurile din interiorul partidelor și, bineînțeles, din interiorul administrației locale. Invitații acestei emisiuni - consilierii locali Adina Gârbăcică și Valentin Crețu de la USR PLUS.

6697 vizualizari
16 sept. 2021 20:14

Un an de la alegerile locale. PSD Câmpina își asumă unele greșeli, are și laude și critici la adresa primarului și susține că va apăra mereu interesul comunității

2 comentarii

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au adus schimbări semnificative în administrația locală. CâmpinaTV.ro va realiza o serie de emisiuni cu reprezentanți ai partidelor care fac parte din Consiliul Local. Și deschidem seria acestor emisiuni cu Partidul Social Democrat, invitați fiind președintele PSD Câmpina - Dan Mușat și consilierul local Andrei Duran.

Alte stiri recente

1246 vizualizari
24 sept. 2021 21:06

Rata incidenței COVID-19 pentru localitățile din Prahova. La Gura Vadului, Brebu și Slănic, se revine la restricții privind circulația pe timpul nopții, în week-end

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi, 24 septembrie 2021, rata incidenței COVID-19 pentru fiecare localitate din Prahova. 17 localități din județ, printre care și municipiul Câmpina, au rata incidenței mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Din păcate, există și cinci localități unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 5 la mia de locuitori. (foto)

1587 vizualizari
24 sept. 2021 19:53

La Comarnic, un bărbat de 45 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs

UPDATE - Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Prahova a făcut o serie de precizări privind diagnosticul bărbatului - traumatism cranio-facial cu lipsă scalp fronto parietal drept, multiple plăgi delabrante faciale, gât și ambele urechi, multiple plăgi torace anterior; abdomen și antebraț drept transportat la Spitalul Județean Ploiești de un echipaj cu medic. Bărbatul a fost preluat conștient, dar pronosticul este rezervat. 
Un bărbat de 45 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs în această după-amiază, la Comarnic, undeva la ieșirea spre Secăria. Bărbatul a fost preluat de echipaje medicale și transportat la spital.