PNL este marele câștigător al alegerilor locale în Prahova. A obținut Consiliul Județean și 57 de primării

Politică (Categoria articolului)

Biroul Electoral Județean Prahova a făcut publice datele finale ale alegerilor locale din 27 septembrie 2020. 

- La alegerile locale de duminică, pe listele electorale din circumscripțiile din județul Prahova au fost înscriși 660.972 de alegători, dintre care: 650.963 pe listele electorale permanente, 968 pe listele electorale complementare, 6.061 pe listele electorale suplimentare, iar 2.980 persoane au solicitat urna specială.
- Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 314.967, dintre care: 305.895 înscriși pe listele electorale permanente, 45 înscriși pe listele electorale complementare (persoane din UE, cu reședința în Prahova), 6.057 înscriși pe listele electorale suplimentare, 2.970 de alegători au votat prin intermendiul urnei mobile.
- Numărul total al voturilor valabil exprimate: 304.507. Voturi nule: 9.616. Buletine de vor neîntrebuințate și anulate: 405.806.
- Pentru funcția de PRIMAR, s-au înscris candidați din partea a 47 de partide politice, organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțe politice, alianțe electorale, precum și candidați independeți. Cele mai multe voturi au mers către: PNL – 131.146, PSD – 53.039, Alianța USR-PLUS – 13.232, Alianța pentru Prahova – 12.461, PMP – 11.458. 
Dintre cele 104 mandate de PRIMAR din județul Prahova, 57 au revenit PNL, 30 – PSD, 3 – candidați independenți, 2 – USR și câte un mandat pentru Partidul Pro România, Alianța pentru Fântânele, Alianța pentru Ceptura, Alianța pentru Talea, Alianța pentru Ștefești, Alianța pentru Starchiojd, Alianța pentru Râfov, Alianța pentru Podenii Noi, Alianța pentru Vălenii de Munte, Alianța pentru Măgureni, Alianța pentru Băicoi, Alianța pentru Boldești Scăeni.

Pentru alegerea consiliilor locale, se mențin datele prezentate mai sus, referitor la prezența la urne, însă în ceea ce privește numărul total al voturilor valabil exprimate, în acest caz au fost înregistrate: 299.153. Voturi nule: 14.935. Numărul de vot al buletinelor neîntrebuințate și anulate: 405.791. Pentru mandate în consiliile locale din Prahova, s-au înscris candidați din partea a 48 de partide politice, organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțe politice, alianțe electorale, precum și candidați independenți.
Numărul total al mandatelor de consilier local, atribuite la nivelul județului Prahova, este de 1.396. Dintre acestea, PNL a obținut 604, PSD – 376, PMP – 59, Partidul Pro România – 53, Alianța USR Plus – 28, Partidul Prahova în Acțiune – 27, ALDE – 26, Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) – 22. 14 mandate au fost obținute de către USR și Alianța PNL USR PLUS, 13 de Partidul Ecologist Român, 12 de Partidul Verde și Alianța pentru Băicoi, 9 de către Alianța pentru Prahova, Alianța pentru Vălenii de Munte și Alianța pentru Râfov, 8 de către Alianța pentru Podenii Noi, 7 pentru Alianța pentru Ceptura și Alianța pentru Boldești Scăeni, 6 de către Alianța pentru Starchiojd, 5 de către Alianța pentru Florești, Alianța pentru Fântânele, Alianța PRO Urlați, Alianța pentru Gura Vitioarei, Alianța pentru Talea, Alianța pentru Ștefești, Alianța pentru Măgureni, Alianța pentru Scorțeni, 4 mandate pentru Alianța pentru Predeal Sărari, Alianța pentru Baba Ana, Alianța pentru Plopeni. 4 mandate vor merge și către candidați independenți. Câte 3 mandate de consilier local au fost obținute de Alianța pentru Filipeștii de Pădure, Alianța pentru Bucov, Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, Partidul România Mare, 2 mandate vor fi pentru Alianța pentru Ariceștii Rahtivani, Alianța pentru Cocorăștii Mislii și Partidul Oamenilor Liberi, iar câte un mandat au obținut Alianța pentru Unirea Românilor, Alianța pentru Apostolache, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat și Asociația Partida Romilor „Pro-Europa“.

3198 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

3133 vizualizari
25 ian. 2021 18:35

AUR se va opune în Parlament trecererii în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată nefolosită de ani buni

3 comentarii

Articolul nostru privind proiectul legislativ inițiat de senatorul PSD, Laura Moagher, la solicitarea administrației locale, pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul localității, a creat mai multe reacții. După ce PSD Câmpina s-a grăbit să-și asume proiectul, acum, un parlamentar AUR și președintele Organizației Județene a acestei formațiuni politice au anunțat că nu vor susține acest proiect.

2292 vizualizari
22 ian. 2021 20:51

Comunicat PSD Câmpina cu privire la preluarea terenurilor pe care se află calea ferată în interiorul municipiului

1 comentarii

Organizația Câmpina a Partidului Social Democrat ne-a transmis următorul comunicat de presă, pe care îl redăm integral.

Alte stiri recente

2323 vizualizari
26 ian. 2021 20:33

Câmpinenii au golit farmaciile veterinare de Ivermectină, după ce au auzit la televizor că previne infectarea cu SARS-CoV-2

Isteria "Ivermectinei" a cuprins și Câmpina. Farmaciile veterinare și-au epuizat, efectiv, stocurile, iar solicitări sunt în continuare din partea câmpinenilor. Se întâmplă acest lucru după ce un medic american de origine română a vorbit la un post național de televiziune despre faptul că își tratează cu Ivermectină pacienții bolnavi de COVID-19, iar altora le administrează acest medicament pentru a preveni îmbolnăvirea. De asemenea, pe internet au apărut numeroase informații legate de acest tratament aplicat în unele clinici din SUA, dar, atenție, Ivermectina de la americani are substanțe aprobate pentru consumul uman, nu este Ivermectina veterinară care se găsește în România.

2121 vizualizari
26 ian. 2021 19:31

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 26 ianuarie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.