Elevii din Poiana Câmpina, în tradiționala excursie de la început de an școlar. Destinația - București

Social (Categoria articolului)

Copiii de la Poiana Câmpina știu că începutul unui nou an școlar vine cu... o excursie. De șapte ani se întâmplă acest lucru, de șapte ani, în septembrie se merge în excursie cu școala. În anii precedenți s-a mers la București, la Sinaia și Bușteni, la Târgoviște, la Brașov, Poiana Brașov și la Castelul Bran, la Dino Parc și Cetatea Râșnov, iar anul acesta, pe 21 septembrie, din nou la București, de această dată în Parcul Crângași, la o expoziție cu tehnică din dotarea MAI și MApN și un show aeronautic, la Muzeul Antipa și la Muzeul Național al Satului. Excursia este organizată de primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu.

"Mă bucur că am reușit și în acest an să organizăm excursia pe care copiii o așteaptă cu nerăbdare. Vom merge din nou la București, dar de aceată dată vom vizita alte obiective decât cele de la vizita precedentă, iar destinația a fost stabilită împreună cu cadrele didactice și conducerea școlii. Bineînțeles că merg și eu în excursie, alături de copii, ca de fiecare dată. Acesta este un dar pentru copii, pe care îl fac cu sprijinul unor oameni de bine din comuna noastră și fără a cheltui vreun ban de la bugetul local", ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu. (video)
"Este ziua mult așteptată de copii și noi ne bucurăm alături de ei. Avem pe listă obiective foarte interesante de vizitat și suntem convinși că vor fi pe placul copiilor, vor avea ce să vadă, ce să învețe, se vor distra și, așa cum am spus-o și cu altă ocazie, aceste excursii reprezintă o alternativă la procesul educațional clasic", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Înv. Ion Mateescu", prof. Elena Nițu. (video)
Au mers în excursie aproximativ 200 de copii, împreună cu cadrele didactice, elevii de la clasa pregătitoare și clasa I fiind însoțiți și de mai mulți părinți sau bunici. Pentru copii, aceste excursii vor rămâne amintiri de neuitat. Au mers în locuri unde unii dintre ei, poate, n-ar fi ajuns niciodată pentru că nu toată lumea își permite să viziteze unele obiective unde prețurile sunt destul de mari. Vor avea ce povesti multă vreme de acum înainte, iar bucuria copiilor e tot ce contează.

2303 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Octavian Toma 29.09.2019 19:12 Minunată inițiativă.Am fost elev al acestei școli.Director era dl.Mateescu..Prin anii 1953-1960...Actualmente pensionar-prof.ftanceză Ploiești.

Social

1702 vizualizari
14 oct. 2019 22:06

Scrisoarea impresionantă a unei femei ai cărei părinți au fost uciși, către parlamentarii care au votat Legea recursului compensatoriu

Maria Dumitru este o femeie din Constanța, ai cărei părinți au fost uciși cu bestialitate, în vara acestui an, de un individ eliberat din penitenciar în baza Legii privind recursul compensatoriu. Pe 9 octombrie 2019, ea le-a trimis o scrisoare parlamentarilor care au aprobat această lege controversată, cerându-le să o abroge cât mai repede. ”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, scrie Maria Dumitru în scrisoarea adresată parlamentarilor.

769 vizualizari
14 oct. 2019 21:30

”Un pas către tine”, un proiect important destinat copiilor de la Centrul "Glasul Autismului" din Câmpina

Proiectul „Un pas către tine” se derulează pe parcursul a trei luni la Centrul ”Glasul Autismului” din Câmpina și își propune să valorifice potențialul copiilor cu tulburări din spectrul autist, beneficiari ai centrului menționat, prin implicarea în activități de coordonare, mișcare și sport. Acesta este cel de-al doilea proiect al Asociației "Glasul Autismului" finanțat de Kaufland în cadrul Programului START ONG, implementat de Act for Tomorrow.

Alte stiri recente

1605 vizualizari
14 oct. 2019 20:16

Trafic deviat și stații desființate temporar în Câmpina, pe Bd. Carol I, pentru executarea lucrărilor de canalizare. Marți se asfaltează și Strada Golești

După cum vă informam la sfârșitul săptămânii trecute, de astăzi, 14 octombrie 2019, Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este închis circulației pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Fibec și Biserica de la Brazi, pentru executarea lucrărilor de canalizare derulate cu fonduri europene prin HidroPrahova. Avizul de închidere a circulației este valabil până pe 8 noiembrie 2019, iar în toată această perioadă traficul rutier va fi deviat pe străzile Frații Golești și B.P. Hasdeu.

1551 vizualizari
14 oct. 2019 16:46

Sâmbătă, 19 octombrie, la Câmpina au loc Cupa Speranțelor Olimpice și Memorialul ”Luca Henegar”, la aruncări

Cele mai importante competiții de atletism găzduite de Câmpina au loc în mod tradițional în luna octombrie, atunci când în organziarea CSS ”Constantin IstratI” și a Casei Tineretului se desfășoară Cupa Speranțelor Olimpice, ajunsă la a treia ediție, și Memorialul ”Luca Henegar”, la aruncări. Organizarea simultană a celor două competiții care aduc la Câmpina, în fiecare an, cei mai buni aruncători din România, este singurul prilej de omagiere a unei mari personalități a Câmpinei, un om de mare valoare și de o modestie rară - profesorul Luca Henegar.