Copiii de la Poiana Câmpina știu că începutul unui nou an școlar vine cu... o excursie. De șapte ani se întâmplă acest lucru, de șapte ani, în septembrie se merge în excursie cu școala. În anii precedenți s-a mers la București, la Sinaia și Bușteni, la Târgoviște, la Brașov, Poiana Brașov și la Castelul Bran, la Dino Parc și Cetatea Râșnov, iar anul acesta, pe 21 septembrie, din nou la București, de această dată în Parcul Crângași, la o expoziție cu tehnică din dotarea MAI și MApN și un show aeronautic, la Muzeul Antipa și la Muzeul Național al Satului. Excursia este organizată de primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu.
"Mă bucur că am reușit și în acest an să organizăm excursia pe care copiii o așteaptă cu nerăbdare. Vom merge din nou la București, dar de aceată dată vom vizita alte obiective decât cele de la vizita precedentă, iar destinația a fost stabilită împreună cu cadrele didactice și conducerea școlii. Bineînțeles că merg și eu în excursie, alături de copii, ca de fiecare dată. Acesta este un dar pentru copii, pe care îl fac cu sprijinul unor oameni de bine din comuna noastră și fără a cheltui vreun ban de la bugetul local", ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu. (video)
"Este ziua mult așteptată de copii și noi ne bucurăm alături de ei. Avem pe listă obiective foarte interesante de vizitat și suntem convinși că vor fi pe placul copiilor, vor avea ce să vadă, ce să învețe, se vor distra și, așa cum am spus-o și cu altă ocazie, aceste excursii reprezintă o alternativă la procesul educațional clasic", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Înv. Ion Mateescu", prof. Elena Nițu. (video)
Au mers în excursie aproximativ 200 de copii, împreună cu cadrele didactice, elevii de la clasa pregătitoare și clasa I fiind însoțiți și de mai mulți părinți sau bunici. Pentru copii, aceste excursii vor rămâne amintiri de neuitat. Au mers în locuri unde unii dintre ei, poate, n-ar fi ajuns niciodată pentru că nu toată lumea își permite să viziteze unele obiective unde prețurile sunt destul de mari. Vor avea ce povesti multă vreme de acum înainte, iar bucuria copiilor e tot ce contează.
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.