Elevii din Poiana Câmpina, în tradiționala excursie de la început de an școlar. Destinația - București

Social (Categoria articolului)

Copiii de la Poiana Câmpina știu că începutul unui nou an școlar vine cu... o excursie. De șapte ani se întâmplă acest lucru, de șapte ani, în septembrie se merge în excursie cu școala. În anii precedenți s-a mers la București, la Sinaia și Bușteni, la Târgoviște, la Brașov, Poiana Brașov și la Castelul Bran, la Dino Parc și Cetatea Râșnov, iar anul acesta, pe 21 septembrie, din nou la București, de această dată în Parcul Crângași, la o expoziție cu tehnică din dotarea MAI și MApN și un show aeronautic, la Muzeul Antipa și la Muzeul Național al Satului. Excursia este organizată de primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu.

"Mă bucur că am reușit și în acest an să organizăm excursia pe care copiii o așteaptă cu nerăbdare. Vom merge din nou la București, dar de aceată dată vom vizita alte obiective decât cele de la vizita precedentă, iar destinația a fost stabilită împreună cu cadrele didactice și conducerea școlii. Bineînțeles că merg și eu în excursie, alături de copii, ca de fiecare dată. Acesta este un dar pentru copii, pe care îl fac cu sprijinul unor oameni de bine din comuna noastră și fără a cheltui vreun ban de la bugetul local", ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu. (video)
"Este ziua mult așteptată de copii și noi ne bucurăm alături de ei. Avem pe listă obiective foarte interesante de vizitat și suntem convinși că vor fi pe placul copiilor, vor avea ce să vadă, ce să învețe, se vor distra și, așa cum am spus-o și cu altă ocazie, aceste excursii reprezintă o alternativă la procesul educațional clasic", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Înv. Ion Mateescu", prof. Elena Nițu. (video)
Au mers în excursie aproximativ 200 de copii, împreună cu cadrele didactice, elevii de la clasa pregătitoare și clasa I fiind însoțiți și de mai mulți părinți sau bunici. Pentru copii, aceste excursii vor rămâne amintiri de neuitat. Au mers în locuri unde unii dintre ei, poate, n-ar fi ajuns niciodată pentru că nu toată lumea își permite să viziteze unele obiective unde prețurile sunt destul de mari. Vor avea ce povesti multă vreme de acum înainte, iar bucuria copiilor e tot ce contează.

2969 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Octavian Toma 29.09.2019 19:12 Minunată inițiativă.Am fost elev al acestei școli.Director era dl.Mateescu..Prin anii 1953-1960...Actualmente pensionar-prof.ftanceză Ploiești.

Social

1121 vizualizari
20 feb. 2020 06:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2388 vizualizari
19 feb. 2020 13:57

În 2019, Ambulanța a intervenit în zona Câmpina la peste 15.000 de solicitări

Serviciul de Ambulanță Prahova a prezentat o evaluare a activității pentru anul 2019, o analiză la toate capitolele, cele mai interesante informații legate de zona Câmpina rezumându-le în rândurile următoare.

Alte stiri recente

286 vizualizari
20 feb. 2020 11:04

Avarie majoră, în centrul Câmpinei, la rețeaua de alimentare cu apă. Traficul este restricționat

O avarie s-a produs în această joi dimineață la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a blocului 12E din centrul municipiului Câmpina, în apropierea pasajului de la ceas. HidroPrahova intervine pentru remedierea avariei, dar în acest moment nu se știe cu exactitate cât va dura intervenția. 

571 vizualizari
20 feb. 2020 09:26

Transportul public local, tot pe mâna Eliro. Primăria Câmpina va prelungi prin act adițional contractul care expiră în această primăvară

Transportul public local este un subiect de care s-a tot scris și vorbit în Câmpina în ultimii ani, mai ales după ce a apărut oportunitatea ca administrația locală să acceseze fonduri europene pentru un serviciu de transport public modern, european, ecologic, cu autobază proprie, cu multe facilități legate de infrastructură, inclusiv fonduri de modernizarea unor străzi incluse pe traseele locale de transport public. Despre această șansă a modernizării transportului public noi am scris de nenumărate ori, încă de la lansarea axei de finanțare europeană, în septembrie 2017, dar, din păcate, Primăria Câmpina a reacționat mult prea târziu și a ratat primul... tren. S-a trezit în vara lui 2019, când UE a prelungit termenul pentru depunerea cererilor de finanțare pe axa respectivă și s-a apucat de treabă.