Bugetul Câmpinei pentru 2022, respins din nou în ședința Consiliului Local

Actualitate (Categoria articolului)

Ceea ce se întâmplă acum la nivelul administrației locale câmpinene este o luptă a orgoliilor. Nu buget, nu Câmpina, nu câmpineni! Doar orgolii! Pe de o parte, orgoliul primarului Alin Moldoveanu de a nu discuta decât cu aleșii locali ai partidelor, nu cu liderii acestora, iar pe de altă parte, orgoliile partidelor care s-au poziționat frecvent împotriva primarului: PSD, ProRomânia, PMP și, bineînțeles, consilierul Cezar Grama. Și astfel s-a ajuns ca bugetul Câmpinei să fie respins din nou la ședința extraordinară de luni, 14 februarie 2022. Ce se va întâmpla mai departe? Câmpina nu va avea buget pe 2022 până când una dintre părți nu va ceda. Care va fi aceea, rămâne de văzut.

La ședința extraordinară din această seară au participat toți consilierii câmpineni, 11 fizic, în sala de ședințe, iar 8 online. S-a început tare din primul moment, când primarul Alin Moldoveanu le spus consilierilor pe un ton tăios: "Primarul nu votează. Primarul propune bugetul. Motiv pentru care vreau să vă spun că nu mă las intimidat de hărțuire! Vreau să vă aduc la cunoștință, legat de buget, următorul lucru. Pe 23 decembrie 2021, ați votat procesul-verbal în care scrie clar că v-am invitat după sărbători la Primărie, să discutăm pe proiectul de buget pentru 2022. Invitație oficială! Deci, ați spuns minciuni că nu v-am invitat! Al doilea lucru, ați spus că reprezentați 65% din electorat. Păi dacă reprezentați 65% și veniți în Consiliul Local și nu vă votați propriile amendamente, e de vină primarul?!"
În numele PSD, ProRomânia, PMP și al consilierului Cezar Grama a vorbit consilierul local Andrei Duran: "Ați indus oamenii în eroare când ați spus că noi am lăsat Câmpina fără buget! Există Legea finanțelor publice locale care spune că, până la votarea bugetului, Primăria și instituțiile publice locale funcționează cu 1/12 din bugetul anului anterior. Deci drepturile salariale sunt plătite și instituțiile publice au bani de funcționare. Ne-au sunat și pe noi oameni de la școli, directori, profesori, asistenți, persoane cu dizabilități, oamenii sunt panicați și nu este în regulă ca de la nivelul funcției pe care o dețineți să panicați lumea! Ați spus că suma de 1,6 milioane lei este aferentă unui acord cadru care va fi licitat după aprobarea bugetului, valabil pentru trei ani, iar prin contractele subsecvente se vor realiza documentațiile proiectelor când se vor deschide axele de finanțare. Domnule primar, avantajul unui acord cadru este că el nu angajează cheltuieli. Deci nu avem nevoie de 1,6 milioane lei blocați acolo, când puteam folosi acești bani pentru alte investiții necesare în oraș. Banii îi putem aproba prin rectificări pe măsură ce trebuie încheiat fiecare contract subsecvent. Legat de consultările asupra bugetului, acestea ar fi trebuit să se facă instituțional, cu invitație trimisă pe mail președinților de partide, cu ora, data, locul. Ne sfidați pe față, nu ați considerat că trebuie să țineți cont de amendamentele noastre de bun simț și să le includeți în buget. Prin urmare, noi ne vom abține la votul asupra bugetului în această seară. Dacă la următoarea ședință veți veni cu un buget în care sunt incluse și amendamentele noastre, votul asupra bugetului va dura trei minute."
Din nou, primarul Alin Moldoveanu: "Manipulați opinia publică! Nu am spus niciodată că blocăm acei bani pentru trei ani! În același timp, cum să introduc amendamentele dvs. în buget, când nici dvs. nu vi le-ați votat între dvs.?! Și acesta este un șantaj? Știți că această întârziere în adoptarea bugetului înseamnă că municipiul pierde bani din cotele defalcate?"

Cam așa s-au desfășurat discuțiile pe care noi le-am transmis live pe facebook - AICI și AICI. Președintele de ședință, Liviu Briciu, le-a propus consilierilor să se discute din nou asupra amendamentelor, dar, după o pauză de consultări, s-a revenit în sală și Andrei Duran a spus că PSD, ProRomânia, PMP și Cezar Grama nu doresc discutarea amendamentelor. Și s-a trecut la vot: 9 voturi pentru - consilierii de la USR (Liviu Dumitrache, Adina Gârbăcică, Viorica Vane și Valentin Crețu), POL (Liviu Briciu și Cosmin Raț), Partidul Verde (Noemi Ionescu și Roxana Gheorghe) și independentul Costel Filip și 6 abțineri - consilierii de la PSD (Andrei Duran), ProRomânia (Liviu Davidescu), PMP (Marius Anghelescu, Bogdan Ene, Aron Sabo) și Cezar Grama. Pentru a trece, bugetul avea nevoie de 10 voturi.

Citiți și: Bugetul Câmpinei pentru 2022, respins la vot, în Consiliul Local, după două ședințe desfășurate în aceeași seară

2536 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ciprian 14.02.2022 21:38 Eu nu prea înțeleg. Se votează acelasi buget de două ori pe zi pana când iese la vot? Sau se modifica pe ici pe colo prin punctele esențiale dar care sa nu schimbe nimic?
  • Ion 15.02.2022 07:30 De vină este legea partidelor. Procentul de întrare în parlament , consili județene, locale, etc, este foarte mare. Trebuie să fie cel puțin 20%. Avem foarte multe partide, partidulete, formațiunii, grupări, asociații și organizații! Să luăm exemplul din SUA, Anglia...
  • Diss 15.02.2022 12:30 După ce că orășelul e vai mama lui a mai încăput, după 16 ani de administrație foarte slabă, pe măna unor neica-nimeni, manevrați din spatele sforilor de niște oameni de afaceri fără scrupule! Pun pariu că acest comentariu nu va fi publicat...prietenii știu de ce!🤔

Actualitate

160 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

179 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

563 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

667 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.