Ceea ce se întâmplă acum la nivelul administrației locale câmpinene este o luptă a orgoliilor. Nu buget, nu Câmpina, nu câmpineni! Doar orgolii! Pe de o parte, orgoliul primarului Alin Moldoveanu de a nu discuta decât cu aleșii locali ai partidelor, nu cu liderii acestora, iar pe de altă parte, orgoliile partidelor care s-au poziționat frecvent împotriva primarului: PSD, ProRomânia, PMP și, bineînțeles, consilierul Cezar Grama. Și astfel s-a ajuns ca bugetul Câmpinei să fie respins din nou la ședința extraordinară de luni, 14 februarie 2022. Ce se va întâmpla mai departe? Câmpina nu va avea buget pe 2022 până când una dintre părți nu va ceda. Care va fi aceea, rămâne de văzut.
La ședința extraordinară din această seară au participat toți consilierii câmpineni, 11 fizic, în sala de ședințe, iar 8 online. S-a început tare din primul moment, când primarul Alin Moldoveanu le spus consilierilor pe un ton tăios: "Primarul nu votează. Primarul propune bugetul. Motiv pentru care vreau să vă spun că nu mă las intimidat de hărțuire! Vreau să vă aduc la cunoștință, legat de buget, următorul lucru. Pe 23 decembrie 2021, ați votat procesul-verbal în care scrie clar că v-am invitat după sărbători la Primărie, să discutăm pe proiectul de buget pentru 2022. Invitație oficială! Deci, ați spuns minciuni că nu v-am invitat! Al doilea lucru, ați spus că reprezentați 65% din electorat. Păi dacă reprezentați 65% și veniți în Consiliul Local și nu vă votați propriile amendamente, e de vină primarul?!"
În numele PSD, ProRomânia, PMP și al consilierului Cezar Grama a vorbit consilierul local Andrei Duran: "Ați indus oamenii în eroare când ați spus că noi am lăsat Câmpina fără buget! Există Legea finanțelor publice locale care spune că, până la votarea bugetului, Primăria și instituțiile publice locale funcționează cu 1/12 din bugetul anului anterior. Deci drepturile salariale sunt plătite și instituțiile publice au bani de funcționare. Ne-au sunat și pe noi oameni de la școli, directori, profesori, asistenți, persoane cu dizabilități, oamenii sunt panicați și nu este în regulă ca de la nivelul funcției pe care o dețineți să panicați lumea! Ați spus că suma de 1,6 milioane lei este aferentă unui acord cadru care va fi licitat după aprobarea bugetului, valabil pentru trei ani, iar prin contractele subsecvente se vor realiza documentațiile proiectelor când se vor deschide axele de finanțare. Domnule primar, avantajul unui acord cadru este că el nu angajează cheltuieli. Deci nu avem nevoie de 1,6 milioane lei blocați acolo, când puteam folosi acești bani pentru alte investiții necesare în oraș. Banii îi putem aproba prin rectificări pe măsură ce trebuie încheiat fiecare contract subsecvent. Legat de consultările asupra bugetului, acestea ar fi trebuit să se facă instituțional, cu invitație trimisă pe mail președinților de partide, cu ora, data, locul. Ne sfidați pe față, nu ați considerat că trebuie să țineți cont de amendamentele noastre de bun simț și să le includeți în buget. Prin urmare, noi ne vom abține la votul asupra bugetului în această seară. Dacă la următoarea ședință veți veni cu un buget în care sunt incluse și amendamentele noastre, votul asupra bugetului va dura trei minute."
Din nou, primarul Alin Moldoveanu: "Manipulați opinia publică! Nu am spus niciodată că blocăm acei bani pentru trei ani! În același timp, cum să introduc amendamentele dvs. în buget, când nici dvs. nu vi le-ați votat între dvs.?! Și acesta este un șantaj? Știți că această întârziere în adoptarea bugetului înseamnă că municipiul pierde bani din cotele defalcate?"
Cam așa s-au desfășurat discuțiile pe care noi le-am transmis live pe facebook - AICI și AICI. Președintele de ședință, Liviu Briciu, le-a propus consilierilor să se discute din nou asupra amendamentelor, dar, după o pauză de consultări, s-a revenit în sală și Andrei Duran a spus că PSD, ProRomânia, PMP și Cezar Grama nu doresc discutarea amendamentelor. Și s-a trecut la vot: 9 voturi pentru - consilierii de la USR (Liviu Dumitrache, Adina Gârbăcică, Viorica Vane și Valentin Crețu), POL (Liviu Briciu și Cosmin Raț), Partidul Verde (Noemi Ionescu și Roxana Gheorghe) și independentul Costel Filip și 6 abțineri - consilierii de la PSD (Andrei Duran), ProRomânia (Liviu Davidescu), PMP (Marius Anghelescu, Bogdan Ene, Aron Sabo) și Cezar Grama. Pentru a trece, bugetul avea nevoie de 10 voturi.
Noul an școlar a început, la Poiana Câmpina, sub semnul emoțiilor, în special pentru cei mai mici elevi, bobocii de la clasa pregătitoare, dar și pentru cei de la clasa a V-a, care au pășit spre gimnaziu, evident, fără doamna învățătoare.
Prezență extrem de discretă în viața publică a Câmpinei, comisarul șef Vasile Alexandru a fost prezent luni, 9 septembrie, la deschiderea anului școlar.
Este evident că drumul pe care se află Câmpina în acest moment este unul total greșit... Cum altfel am putea explica evenimentul de sâmbătă, 7 septembrie, atunci când ziua în amiaza mare, chiar pe Bulevardul Carol I, o bătrână a fost agresată și deposedată de geantă?!
HidroPrahova a anunțat luni autoritățile locale că marți, 10 septembrie, între orele 10.00 și 14.00, apa va fi oprită în mai multe zone ale localității.