Strada Buciumului, din Cartierul Voila, nu a fost asfaltată niciodată. Aleea Cerbului, situată în apropierea Lacului Bisericii, a fost asfaltată înainte de ultima vizită făcută de Nicolae Ceaușescu la Câmpina, în urmă cu mai bine de 30 de ani. Acum, Cerbului este o alee care... poate conține urme de asfalt.
În urma publicării articolelor noastre despre asfaltarea impecabilă a Arinului, aleea cu patru case și în rest doar grădini, oamenii și-au dat seama că Primăria Câmpina poate face treabă bună atunci când se dorește acest lucru. Și dacă pe Arinului, acolo unde nu locuiește nimeni, a fost posibilă o asemenea lucrare, atunci în mod cert este posibilă peste tot, dacă se vrea.
Câmpineni din diferite zone ale localității ne-au invitat și pe străzile lor, să vedem cum arată. Umblând așa, de colo-colo, am înțeles mai bine și de ce Planul de Mobilitate Urbană Durabilă arată că doar 65% din rețeaua stradală a Câmpinei este asfaltată. Iar în cei 65% sunt și străzi aproape distruse, măcinate, găurite.
Am ales să vă prezentăm astăzi Buciumului și Cerbului, două străzi despre care să nu poată nimeni spune că nu au fost asfaltate din cauza lucrărilor de canalizare. Strada Buciumului nu a fost asfaltată niciodată, este o stradă de pământ peste care s-a mai pus uneori niște pietriș. Și este o stradă destul de mare, cu multe case. În fiecare campanie electorală, locuitorilor de aici li s-a promis asfalt, iar oamenii încă mai așteaptă ca primarul Horia Tiseanu (aflat la al patrulea mandat) să le facă o vizită între campanii. Pentru că au multe să-i spună și să-i reamintească.
Aleea Cerbului este mai aproape, mai spre centru. Pornește din Strada Bobâlna și merge spre Lacul Bisericii. Pe ici pe colo mai sunt mici urme de asfalt rămas de acum mai bine de 30 de ani. Pentru că, după cum ne-au spus câțiva locuitori de aici, Aleea Cerbului a fost asfaltată înainte de ultima oprire a lui Nicolae Ceaușescu la Câmpina, când acesta a vizitat societățile de pe Bobâlna. De atunci nu s-a mai intervenit cu nimic pe această alee, deși este locuită, sunt case aici, sunt oameni, sunt câmpineni plătitori de impozite. Nu doar grădini, ca pe Arinului.
Citiți și Pentru cine se modernizează Strada Arinului, într-o zonă în care nu locuiește nimeni?
Aleea dintre grădini este gata. Arinului - asfaltată și marcată
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.