Cei șapte tineri, elevi la liceele din municipiul Câmpina, lansează o adevărată provocare pentru generația lor - comunicarea față în față. De fapt, acesta și este scopul proiectului "Cartea umană", acela de a-i convinge pe adolescenți și tineri că este mult mai importantă comunicarea directă, față în față, decât cea în mediul online.
Alex Bejinariu Stamen, Andrei Dumitrache, Mara Andreea Găgeanu, Cosmin Găman, Sonia Ana-Maria Leoloacă, Denisa Andreea Răducu și Raluca Elena Voineag sunt cei șapte liceeni plini de vise și idei, care vor combată una dintre marile probleme ale generației lor: comunicarea online, unul dintre principalele motive pentru care tinerii își pierd abilitatea de a vorbi deschis cu o persoană, față în față. Cei șapte liceeni sunt cursanți ai programului național "Leaders Explore", iar ideea proiectului "Cartea umană" le aparține în totalitate. Un proiect la care inițiatorii așteaptă să li se alăture cât mai mulți tineri cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, tineri care doresc să se întâlnească, să discute direct, să lege prietenii.
Toți cei care susțin comunicarea directă, care vor să se implice în acest proiect, care accepta provocarea lansată de cei șapte liceeni din Câmpina se pot înscrie în "Cartea umană" pe pagina de Facebook - CARTEA UMANĂ, sau pe WhatsApp, la numărul 0734.728.070.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse marți seară pe Strada I.H. Rădulescu, în apropiere de intersecția cu Aleea Mărului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.