Alături de Liceul Tehnologic Agromontan ”Romeo Constantinescu” Vălenii de Munte și Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” Bălți - Republica Moldova, Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza” Câmpina a fost parte a unui proiect transfrontalier de schimb de bune practici ”Integrarea elevilor cu cerințe speciale: provocări și soluții”, tema fiind învățarea bunelor maniere.
În alegerea temei s-a plecat de la premiza că bunele maniere trebuie să facă parte din programul de educație al oricărui copil și că acestea îl ajută pe copil să-și dezvolte simțul respectului de sine și încrederea în propria persoană. Cadrele didactice implicate în derularea acestui proiect sunt de părere că elevii trebuie să descopere singuri faptul că stăpânesc deja o parte din bunele maniere și să se convingă că restul nu sunt greu de învățat.
Proiectul s-a adresat tuturor elevilor școlilor implicate, inclusiv elevilor cu cerințe educaționale speciale, dar și cadrelor didactice și părinților. Întâlnirile dintre elevii și cadrele didactice din cele trei instituții de învățământ s-au desfășurat online.
Proiectul s-a derulat în perioada septembrie - octombrie 2022 și a cuprins inclusiv o serie de activități specifice - ”Hai să ne cunoaștem”, ”Învățăm din povești” și proiectul de grup ”Sunt politicos”.
Din partea școlii câmpinene, coordonatorii acestui proiect au fost profesor învățământ primar Cristina Badea, profesor Florina Cristinela Gherghel, profesor învățământ primar Tanța Cucu, profesor învățământ primar Georgeta Filip, proefsor învățământ primar Raluca Mihalache, profesor învățământ primar Liliana Apostol, cadru didactic de sprijin Daniela Cernei, profesor Manuela Coman.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați un cadou deosebit pe care să-l oferiți unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis, din centrul municipiului Câmpina, cea mai mare parte a problemei este rezolvată.