Cerere aprobată pentru finanțarea prin PNRR a digitalizării transportului public din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Ministerul Dezvoltării a anunțat aprobarea a încă 123 de cereri pentru finanțarea prin PNRR a unor proiecte de investiții depuse de administrațiile locale. Printre acestea se numără și proiectul privind digitalizarea sistemului de transport public urban la nivelul municipiului Câmpina, etapa a II-a, în valoare de aproximativ 3 milioane lei cu tot cu TVA.

Pentru modernizarea transportului public din Câmpina, administrația locală a depus trei proiecte pentru obținerea finanțării prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Primele două au fost deja aprobate pentru finanțare, iar acum a fost aprobat și cel de-al treilea proiect. Le vom menționa pe rând.
Primul proiect depus și aprobat la finanțare este cel privind achiziționarea, în parteneriat cu comuna Poiana Câmpina, a opt autobuze electrice și a unui microbuz electric (pentru Poiana), amenajarea a 12 stații pentru încărcarea acestor vehicule (nouă în autobază și trei pe trasee), precum și amenajarea a 10 stații de încărcat pentru mașinile electrice ale populației. Valoarea totală a proiectului este de 22,77 milioane lei (TVA inclus), din care 21,64 milioane lei reprezintă fondurile nerambursabile, iar diferența o constituie contribuția de la bugetul local.
Al doilea și al treilea proiect vizează digitalizarea sistemului de transport public urban din Câmpina, (etapa I și etapa a II-a), valoarea totală a celor două proiecte fiind de aproape 6 milioane de lei. Prin primul proiect, vor fi achiziționate mai multe echipamente software și hardware; un automat de trafic inteligent; patru stații de îmbarcare/debarcare călători, dotate cu totemuri digitale și sistem fotovoltaic de iluminat; automate de emitere a tichetelor; sisteme de supraveghere video pentru autobuzele electrice; computere de bord; sisteme de informare etc.
Prin cel de-al doilea proiect vor fi extinse sistemele de monitorizare a timpilor de călătorie și vitezei, mai exact vor fi instalate și interconectate sistemele de monitorizare video a intersecțiilor cu camerele de monitorizare a traficului pe timp de zi și timp de noapte.
Evident că implementarea acestor două proiecte privind digitalizarea va fi posibilă după achiziționarea și intrarea pe trasee a autobuzelor electrice.

2534 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1917 vizualizari
01 apr. 2023 12:35

Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina are un elev calificat la Olimpiada Națională la analiza produselor alimentare

În acest an școlar au fost foarte multe rezultate foarte bune la olimpiadele școlare la nivel județean, mulți elevi ai unităților de învățământ câmpinene calificându-se la olimpiadele naționale.

1699 vizualizari
01 apr. 2023 09:05

Lovitură de teatru! Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul privind înființarea Centrului Cultural a fost aprobat

2 comentarii

UPDATE - Această știre a fost o păcăleală de 1 aprilie. Celor care ne-au felicitat sau ne-au criticat, celor care s-au amuzat alături de noi, tuturor le mulțumim pentru că ne citesc!
La câteva zile după ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, în care - printre altele - a fost respins, pentru a treia oară în acest mandat, proiectul de înființare a unui Centru Cultural, a venit lovitura de teatru: Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul de înființare a Centrului Cultural a fost aprobat!

Alte stiri recente

1532 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

700 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.