Cerere aprobată pentru finanțarea prin PNRR a digitalizării transportului public din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Ministerul Dezvoltării a anunțat aprobarea a încă 123 de cereri pentru finanțarea prin PNRR a unor proiecte de investiții depuse de administrațiile locale. Printre acestea se numără și proiectul privind digitalizarea sistemului de transport public urban la nivelul municipiului Câmpina, etapa a II-a, în valoare de aproximativ 3 milioane lei cu tot cu TVA.

Pentru modernizarea transportului public din Câmpina, administrația locală a depus trei proiecte pentru obținerea finanțării prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Primele două au fost deja aprobate pentru finanțare, iar acum a fost aprobat și cel de-al treilea proiect. Le vom menționa pe rând.
Primul proiect depus și aprobat la finanțare este cel privind achiziționarea, în parteneriat cu comuna Poiana Câmpina, a opt autobuze electrice și a unui microbuz electric (pentru Poiana), amenajarea a 12 stații pentru încărcarea acestor vehicule (nouă în autobază și trei pe trasee), precum și amenajarea a 10 stații de încărcat pentru mașinile electrice ale populației. Valoarea totală a proiectului este de 22,77 milioane lei (TVA inclus), din care 21,64 milioane lei reprezintă fondurile nerambursabile, iar diferența o constituie contribuția de la bugetul local.
Al doilea și al treilea proiect vizează digitalizarea sistemului de transport public urban din Câmpina, (etapa I și etapa a II-a), valoarea totală a celor două proiecte fiind de aproape 6 milioane de lei. Prin primul proiect, vor fi achiziționate mai multe echipamente software și hardware; un automat de trafic inteligent; patru stații de îmbarcare/debarcare călători, dotate cu totemuri digitale și sistem fotovoltaic de iluminat; automate de emitere a tichetelor; sisteme de supraveghere video pentru autobuzele electrice; computere de bord; sisteme de informare etc.
Prin cel de-al doilea proiect vor fi extinse sistemele de monitorizare a timpilor de călătorie și vitezei, mai exact vor fi instalate și interconectate sistemele de monitorizare video a intersecțiilor cu camerele de monitorizare a traficului pe timp de zi și timp de noapte.
Evident că implementarea acestor două proiecte privind digitalizarea va fi posibilă după achiziționarea și intrarea pe trasee a autobuzelor electrice.

2708 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

279 vizualizari
09 dec. 2023 11:47

Scandal cu iz politic în Consiliul Local Câmpina pe tema prelungirii finalizării mai multor proiecte cu fonduri europene

1 comentarii

La începutul acestei săptămâni, luni, 4 decembrie, a avut loc o ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Câmpina, una foarte importantă având în vedere subiectul - prelungirea finalizării mai multor proiecte cu fonduri europene.

2226 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

Alte stiri recente

134 vizualizari
09 dec. 2023 13:08

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - CSO Mizil 35-22 (12-8)

La ultimul meci oficial pe teren propriu în anul 2023, fetele de la CS Câmpina, pregătite de Daniel Vasile, au obținut o nouă victorie categorică, impunându-se în fața formației CSO Mizil la o diferență de 13 goluri.

161 vizualizari
09 dec. 2023 12:28

La Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina s-a sărbătorit Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun

Pe 9 decembrie este Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun. Momentul a fost sărbătorit în avans, vineri, 8 decembrie, la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina, sub îndrumarea colectivului didactic de la această instituție.