Ministerul Dezvoltării a anunțat aprobarea a încă 123 de cereri pentru finanțarea prin PNRR a unor proiecte de investiții depuse de administrațiile locale. Printre acestea se numără și proiectul privind digitalizarea sistemului de transport public urban la nivelul municipiului Câmpina, etapa a II-a, în valoare de aproximativ 3 milioane lei cu tot cu TVA.
Pentru modernizarea transportului public din Câmpina, administrația locală a depus trei proiecte pentru obținerea finanțării prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Primele două au fost deja aprobate pentru finanțare, iar acum a fost aprobat și cel de-al treilea proiect. Le vom menționa pe rând.
Primul proiect depus și aprobat la finanțare este cel privind achiziționarea, în parteneriat cu comuna Poiana Câmpina, a opt autobuze electrice și a unui microbuz electric (pentru Poiana), amenajarea a 12 stații pentru încărcarea acestor vehicule (nouă în autobază și trei pe trasee), precum și amenajarea a 10 stații de încărcat pentru mașinile electrice ale populației. Valoarea totală a proiectului este de 22,77 milioane lei (TVA inclus), din care 21,64 milioane lei reprezintă fondurile nerambursabile, iar diferența o constituie contribuția de la bugetul local.
Al doilea și al treilea proiect vizează digitalizarea sistemului de transport public urban din Câmpina, (etapa I și etapa a II-a), valoarea totală a celor două proiecte fiind de aproape 6 milioane de lei. Prin primul proiect, vor fi achiziționate mai multe echipamente software și hardware; un automat de trafic inteligent; patru stații de îmbarcare/debarcare călători, dotate cu totemuri digitale și sistem fotovoltaic de iluminat; automate de emitere a tichetelor; sisteme de supraveghere video pentru autobuzele electrice; computere de bord; sisteme de informare etc.
Prin cel de-al doilea proiect vor fi extinse sistemele de monitorizare a timpilor de călătorie și vitezei, mai exact vor fi instalate și interconectate sistemele de monitorizare video a intersecțiilor cu camerele de monitorizare a traficului pe timp de zi și timp de noapte.
Evident că implementarea acestor două proiecte privind digitalizarea va fi posibilă după achiziționarea și intrarea pe trasee a autobuzelor electrice.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.