Prima ediție a Turului Ciclist al României a avut loc în anul 1934, dar înainte de asta, în perioada 1910-1913 a existat "Circuitul Munteniei" (Circuit Wallachia). Era o competiție care se bucura de o mare popularitate și al cărei traseu a inclus, în primii doi ani, și Câmpina. Se pleca de la București, se trecea prin Ploiești, Câmpina, Sinaia, Târgoviște, Câmpulung, Curtea de Argeș și înapoi la București. Acesta a fost traseul inițial, modificat ulterior și extins pentru ca un număr cât mai mare de români să se bucure de această competiție.
Ulterior au fost organizate și alte concursuri de ciclism, un sport care a prins tot mai mult teren în perioada interbelică. Trebuie să știți că primele biciclete au apărut în România în anul 1886, iar în 1891 s-a consemnat debutul ciclismului ca sport în țara noastră. La Câmpina, atât înaintea primului razboi mondial, cât și în perioada interbelică, aveau loc astfel de competiții pentru amatori, inclusiv între bresle. Astăzi ne putem lăuda cu o singură competiție importantă - Câmpina Open MTB, organizată anual pe platoul Muscel și pe dealurile din jurul localității.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.