Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
28 mai...
1692 – Marele spătar Mihai Cantacuzino cumpăra un loc din ”Siliștea Câmpinii”, în suprafață de ”30 de stânjeni”.
1896 – Se înființa primul atelier de fotografie din Câmpina, pe strada Municipală, proprietar Anna Schiller. (foto - una dintre foarte puținele fotografii realizate în acest atelier, care s-au păstrat până astăzi; se observă menționarea atelierului pe fotografie)
1916 – Uniunea Evreilor Pământeni organiza la Câmpina, în sala Bulevard, o șezătoare literară, în cadrul căreia conferenția dr. Filderman și citea din propria creație poetul I. Pribeagu (pseudonimul lui I.M. Popescu Băjenaru).
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.
Societatea HidroPrahova SA anunță că, pe fondul temperaturilor ridicate și lipsei prelungite de precipitații, în mai multe localități s-au înregistrat creșteri semnificative ale consumului de apă potabilă.
Asociația "Ateliere Fără Frontiere" a anunțat câștigătorii ediției 2025 a programului "Dăm Click pe România".
O furtună puternică a avut loc miercuri după-amiază la Sinaia. A plouat torențial, iar vântul a bătut în rafale de 70-80 km/h.