Proiectul privind transportul ecologic în Câmpina, respins de CL joi seară, a fost aprobat în unanimitate vineri dimineață

Actualitate (Categoria articolului)

După cum v-am informat într-un articol anterior, proiectul privind achiziționarea de autobuze ecologice, cu fonduri europene, a fost respins de Consiliul Local Câmpina în ședința extraordinară de îndată, convocată joi seara. S-a întâmplat asta din cauza abținerii de la vot a doi consilieri PSD și doi de la USR. Vineri dimineață, la o altă ședință extraordinară de îndată, convocată de primarul Alin Moldoveanu, proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi. Dacă nici asta nu mai e bătaie de joc, atunci ce e?!

De joi seară până vineri dimineață nu s-a schimbat nimic la proiectul privind achiziționarea de autobuze ecologice de către Primăria Câmpina, prin PNRR, în parteneriat cu administrația locală din Poiana Câmpina, valoarea totală a proiectului fiind de 24,24 milioane lei cu tot cu TVA. Deși proiectul era același, joi seară a picat la vot, din cauza abținerilor consilierilor PSD - Livia Lupu și Horațiu Zăgan și a consilierilor USR - Adina Gârbăcică și Liviu Dumitrache (viceprimarul). Iar vineri dimineață, același proiect a fost aprobat în unanimitate, inclusiv trei dintre cei patru consilieri care s-au abținut cu o seară înainte votând în favoarea proiectului (Horațiu Zăgan a absentat). (video)
Vă reamintim faptul că s-a venit cu acest proiect în ședință extraordinară de îndată pe 12 mai 2022, deoarece ghidul de finanțare a apărut pe 10 mai 2022, iar în acest ghid se prevede că, în cazul proiectelor de acest tip, se acordă finanțare pentru parteneriate între minim două localități. De aceea primarul a propus Consiliului Local parteneriatul cu Poiana Câmpina. De asemenea, proiectele pot fi depuse de luni, 16 mai 2022, mergându-se pe principiul ”primul venit, primul servit”. Așa a explicat primarul Alin Moldoveanu urgența introducerii proiectului pe ordinea de zi a ședinței de îndată.
Revenind puțin la situația creată în Consiliul Local Câmpina, înțelegem că acesta este un organism politic, format din reprezentanți ai unor partide, iar unele dintre aceste partide sunt în opoziție față de primar. Lucru benefic unei democrații. Numai că și această opoziție trebuie să știi când și cum să ți-o manifești în așa fel încât să nu creezi o situație jenantă pentru tine, consilier local, dar și pentru propriul partid.

4455 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 14.05.2022 15:07 Circul este prezent în CL la fiecare sedință!😣Primarul pleacă din ședință, consilierii își bat joc de orice inițiativă care nu le aparține iar noi suntem obligați să îi plătim pentru această bătaie de joc!😣

Actualitate

24 vizualizari
04 iun. 2023 17:20

În procesul lui Horia Tiseanu, prima instanță a amânat pronunțarea unui verdict de șase ori în patru luni

Procesul de pe rolul Tribunalului Prahova în care Horia Tiseanu, fostul primar al municipiului Câmpina, este acuzat de fapte de corupție, ar putea fi oricând predat în facultățile de specialitate, fiind un foarte bune exemplu de cum... nu trebuie să se deruleze un proces penal.

1241 vizualizari
04 iun. 2023 10:27

Primim de la cititori. Cu vaca prin.... Câmpina anului 2023

1 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe whatsapp la numărul 0733.388.425 aceste imagini surprinse sâmbătă seară, aproape de ora 21.00, în zona Străzii Ecaterina Teodoroiu, din cartierul Turnătoriei, din Câmpina.

Alte stiri recente

1654 vizualizari
04 iun. 2023 13:49

Liga A Prahova, etapa a 33-a, penultima. Rezultate și clasament

Vineri după-amiază a avut loc primul meci al penultimei etape din Liga A Prahova. Runda a continuat sâmbătă și s-a încheiat duminică. Iată rezultatele înregistrate, clasamentul și programul ultimei etape:

581 vizualizari
04 iun. 2023 13:26

Liga A Prahova. Triumf Poiana Câmpina - AFC Brebu 1-4

Meci fără miză, duminică dimineață, pe stadionul din Poiana Câmpina, unde s-au întâlnit formațiile Triumf Poiana Câmpina și AFC Brebu.