Proiectul privind transportul ecologic în Câmpina, respins de CL joi seară, a fost aprobat în unanimitate vineri dimineață

Actualitate (Categoria articolului)

După cum v-am informat într-un articol anterior, proiectul privind achiziționarea de autobuze ecologice, cu fonduri europene, a fost respins de Consiliul Local Câmpina în ședința extraordinară de îndată, convocată joi seara. S-a întâmplat asta din cauza abținerii de la vot a doi consilieri PSD și doi de la USR. Vineri dimineață, la o altă ședință extraordinară de îndată, convocată de primarul Alin Moldoveanu, proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi. Dacă nici asta nu mai e bătaie de joc, atunci ce e?!

De joi seară până vineri dimineață nu s-a schimbat nimic la proiectul privind achiziționarea de autobuze ecologice de către Primăria Câmpina, prin PNRR, în parteneriat cu administrația locală din Poiana Câmpina, valoarea totală a proiectului fiind de 24,24 milioane lei cu tot cu TVA. Deși proiectul era același, joi seară a picat la vot, din cauza abținerilor consilierilor PSD - Livia Lupu și Horațiu Zăgan și a consilierilor USR - Adina Gârbăcică și Liviu Dumitrache (viceprimarul). Iar vineri dimineață, același proiect a fost aprobat în unanimitate, inclusiv trei dintre cei patru consilieri care s-au abținut cu o seară înainte votând în favoarea proiectului (Horațiu Zăgan a absentat). (video)
Vă reamintim faptul că s-a venit cu acest proiect în ședință extraordinară de îndată pe 12 mai 2022, deoarece ghidul de finanțare a apărut pe 10 mai 2022, iar în acest ghid se prevede că, în cazul proiectelor de acest tip, se acordă finanțare pentru parteneriate între minim două localități. De aceea primarul a propus Consiliului Local parteneriatul cu Poiana Câmpina. De asemenea, proiectele pot fi depuse de luni, 16 mai 2022, mergându-se pe principiul ”primul venit, primul servit”. Așa a explicat primarul Alin Moldoveanu urgența introducerii proiectului pe ordinea de zi a ședinței de îndată.
Revenind puțin la situația creată în Consiliul Local Câmpina, înțelegem că acesta este un organism politic, format din reprezentanți ai unor partide, iar unele dintre aceste partide sunt în opoziție față de primar. Lucru benefic unei democrații. Numai că și această opoziție trebuie să știi când și cum să ți-o manifești în așa fel încât să nu creezi o situație jenantă pentru tine, consilier local, dar și pentru propriul partid.

4647 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 14.05.2022 15:07 Circul este prezent în CL la fiecare sedință!😣Primarul pleacă din ședință, consilierii își bat joc de orice inițiativă care nu le aparține iar noi suntem obligați să îi plătim pentru această bătaie de joc!😣

Actualitate

2310 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2313 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

1 comentarii

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

200 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

20 vizualizari
25 apr. 2024 15:33

UAT Câmpina - Anunț prealabil privind afișarea publică a documentelor tehnice ale cadastrului

OCPI PRAHOVA anunță publicarea documentelor tehnice ale cadastrului pentru sectorul/sectoarele cadastral(e) nr. 13 si 14, pe o perioadă de 60 de zile calendaristice, conform art. 14 alin. (1) și (2) din Legea cadastrului și a publicității Imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare.