După cum v-am informat într-un articol anterior, proiectul privind achiziționarea de autobuze ecologice, cu fonduri europene, a fost respins de Consiliul Local Câmpina în ședința extraordinară de îndată, convocată joi seara. S-a întâmplat asta din cauza abținerii de la vot a doi consilieri PSD și doi de la USR. Vineri dimineață, la o altă ședință extraordinară de îndată, convocată de primarul Alin Moldoveanu, proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi. Dacă nici asta nu mai e bătaie de joc, atunci ce e?!
De joi seară până vineri dimineață nu s-a schimbat nimic la proiectul privind achiziționarea de autobuze ecologice de către Primăria Câmpina, prin PNRR, în parteneriat cu administrația locală din Poiana Câmpina, valoarea totală a proiectului fiind de 24,24 milioane lei cu tot cu TVA. Deși proiectul era același, joi seară a picat la vot, din cauza abținerilor consilierilor PSD - Livia Lupu și Horațiu Zăgan și a consilierilor USR - Adina Gârbăcică și Liviu Dumitrache (viceprimarul). Iar vineri dimineață, același proiect a fost aprobat în unanimitate, inclusiv trei dintre cei patru consilieri care s-au abținut cu o seară înainte votând în favoarea proiectului (Horațiu Zăgan a absentat). (video)
Vă reamintim faptul că s-a venit cu acest proiect în ședință extraordinară de îndată pe 12 mai 2022, deoarece ghidul de finanțare a apărut pe 10 mai 2022, iar în acest ghid se prevede că, în cazul proiectelor de acest tip, se acordă finanțare pentru parteneriate între minim două localități. De aceea primarul a propus Consiliului Local parteneriatul cu Poiana Câmpina. De asemenea, proiectele pot fi depuse de luni, 16 mai 2022, mergându-se pe principiul ”primul venit, primul servit”. Așa a explicat primarul Alin Moldoveanu urgența introducerii proiectului pe ordinea de zi a ședinței de îndată.
Revenind puțin la situația creată în Consiliul Local Câmpina, înțelegem că acesta este un organism politic, format din reprezentanți ai unor partide, iar unele dintre aceste partide sunt în opoziție față de primar. Lucru benefic unei democrații. Numai că și această opoziție trebuie să știi când și cum să ți-o manifești în așa fel încât să nu creezi o situație jenantă pentru tine, consilier local, dar și pentru propriul partid.
În momentul de față, în Câmpina se lucrează în mai multe puncte la refacerea platformelor de gunoi pe care vor fi amplasate insulele ecologice.
Compania Națională de Căi Ferate ”CFR” a anunțat că în cursul serii de luni, între orele 20.43 și 22.05, circulația feroviară pe ambele fire ale porțiunii dintre Câmpina și Florești Prahova a fost întreruptă.
După canicula de peste zi, după ora 19.00, la Câmpina s-a iscat - aproape din senin - o vijelie: cu intensificări puternice ale vântului, cu tunete și fulgere, ploaie - în unele locuri torențială, în alte locuri din Câmpina... deloc!
UPDATE - Codul roșu de caniculă a fost prelungit până marți la ora 10.00.
În intervalul 7 iulie, ora 10.00 - 8 iulie, ora 10.00, Câmpina se află sub cod roșu caniculă. De altfel, înainte de ora 9.00 a zilei de luni, 7 iulie, pentru câmpineni și locuitori din jur s-a emis un mesaj RO-ALERT.