Proiectul privind transportul ecologic în Câmpina, respins de CL joi seară, a fost aprobat în unanimitate vineri dimineață

Actualitate (Categoria articolului)

După cum v-am informat într-un articol anterior, proiectul privind achiziționarea de autobuze ecologice, cu fonduri europene, a fost respins de Consiliul Local Câmpina în ședința extraordinară de îndată, convocată joi seara. S-a întâmplat asta din cauza abținerii de la vot a doi consilieri PSD și doi de la USR. Vineri dimineață, la o altă ședință extraordinară de îndată, convocată de primarul Alin Moldoveanu, proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi. Dacă nici asta nu mai e bătaie de joc, atunci ce e?!

De joi seară până vineri dimineață nu s-a schimbat nimic la proiectul privind achiziționarea de autobuze ecologice de către Primăria Câmpina, prin PNRR, în parteneriat cu administrația locală din Poiana Câmpina, valoarea totală a proiectului fiind de 24,24 milioane lei cu tot cu TVA. Deși proiectul era același, joi seară a picat la vot, din cauza abținerilor consilierilor PSD - Livia Lupu și Horațiu Zăgan și a consilierilor USR - Adina Gârbăcică și Liviu Dumitrache (viceprimarul). Iar vineri dimineață, același proiect a fost aprobat în unanimitate, inclusiv trei dintre cei patru consilieri care s-au abținut cu o seară înainte votând în favoarea proiectului (Horațiu Zăgan a absentat). (video)
Vă reamintim faptul că s-a venit cu acest proiect în ședință extraordinară de îndată pe 12 mai 2022, deoarece ghidul de finanțare a apărut pe 10 mai 2022, iar în acest ghid se prevede că, în cazul proiectelor de acest tip, se acordă finanțare pentru parteneriate între minim două localități. De aceea primarul a propus Consiliului Local parteneriatul cu Poiana Câmpina. De asemenea, proiectele pot fi depuse de luni, 16 mai 2022, mergându-se pe principiul ”primul venit, primul servit”. Așa a explicat primarul Alin Moldoveanu urgența introducerii proiectului pe ordinea de zi a ședinței de îndată.
Revenind puțin la situația creată în Consiliul Local Câmpina, înțelegem că acesta este un organism politic, format din reprezentanți ai unor partide, iar unele dintre aceste partide sunt în opoziție față de primar. Lucru benefic unei democrații. Numai că și această opoziție trebuie să știi când și cum să ți-o manifești în așa fel încât să nu creezi o situație jenantă pentru tine, consilier local, dar și pentru propriul partid.

4135 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 14.05.2022 15:07 Circul este prezent în CL la fiecare sedință!😣Primarul pleacă din ședință, consilierii își bat joc de orice inițiativă care nu le aparține iar noi suntem obligați să îi plătim pentru această bătaie de joc!😣

Actualitate

2454 vizualizari
04 iul. 2022 12:24

Adevărul din spatele proiectului privind înființarea Bibliotecii Municipale Câmpina. Sau cum să înființezi ceva ce deja există

4 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 30 iunie 2022 s-a aflat și proiectul privind înființarea Bibliotecii Municipale, instituție de drept public, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local, proiect inițiat de consilierii PSD Horațiu Zăgan, Livia Lupu și Andrei Duran și ProRomânia - Liviu Davidescu.

1892 vizualizari
03 iul. 2022 11:54

5-7 iulie, o nouă acțiune de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina

Primăria municipiului Câmpina anunță programul stabilit împreună cu operatorul Floricon Salub pentru etapa a doua de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina. Precedentaa campanie de dezinsecție a avut loc în perioada 24-27 mai.

Alte stiri recente

700 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

664 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.