Proiectul privind transportul ecologic în Câmpina, respins de CL joi seară, a fost aprobat în unanimitate vineri dimineață

Actualitate (Categoria articolului)

După cum v-am informat într-un articol anterior, proiectul privind achiziționarea de autobuze ecologice, cu fonduri europene, a fost respins de Consiliul Local Câmpina în ședința extraordinară de îndată, convocată joi seara. S-a întâmplat asta din cauza abținerii de la vot a doi consilieri PSD și doi de la USR. Vineri dimineață, la o altă ședință extraordinară de îndată, convocată de primarul Alin Moldoveanu, proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi. Dacă nici asta nu mai e bătaie de joc, atunci ce e?!

De joi seară până vineri dimineață nu s-a schimbat nimic la proiectul privind achiziționarea de autobuze ecologice de către Primăria Câmpina, prin PNRR, în parteneriat cu administrația locală din Poiana Câmpina, valoarea totală a proiectului fiind de 24,24 milioane lei cu tot cu TVA. Deși proiectul era același, joi seară a picat la vot, din cauza abținerilor consilierilor PSD - Livia Lupu și Horațiu Zăgan și a consilierilor USR - Adina Gârbăcică și Liviu Dumitrache (viceprimarul). Iar vineri dimineață, același proiect a fost aprobat în unanimitate, inclusiv trei dintre cei patru consilieri care s-au abținut cu o seară înainte votând în favoarea proiectului (Horațiu Zăgan a absentat). (video)
Vă reamintim faptul că s-a venit cu acest proiect în ședință extraordinară de îndată pe 12 mai 2022, deoarece ghidul de finanțare a apărut pe 10 mai 2022, iar în acest ghid se prevede că, în cazul proiectelor de acest tip, se acordă finanțare pentru parteneriate între minim două localități. De aceea primarul a propus Consiliului Local parteneriatul cu Poiana Câmpina. De asemenea, proiectele pot fi depuse de luni, 16 mai 2022, mergându-se pe principiul ”primul venit, primul servit”. Așa a explicat primarul Alin Moldoveanu urgența introducerii proiectului pe ordinea de zi a ședinței de îndată.
Revenind puțin la situația creată în Consiliul Local Câmpina, înțelegem că acesta este un organism politic, format din reprezentanți ai unor partide, iar unele dintre aceste partide sunt în opoziție față de primar. Lucru benefic unei democrații. Numai că și această opoziție trebuie să știi când și cum să ți-o manifești în așa fel încât să nu creezi o situație jenantă pentru tine, consilier local, dar și pentru propriul partid.

4608 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 14.05.2022 15:07 Circul este prezent în CL la fiecare sedință!😣Primarul pleacă din ședință, consilierii își bat joc de orice inițiativă care nu le aparține iar noi suntem obligați să îi plătim pentru această bătaie de joc!😣

Actualitate

160 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

179 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

563 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

667 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.