Se discută din nou despre referendum pentru pasajul subteran din centrul Câmpinei

Politică (Categoria articolului)

Președintele PSD Câmpina, Dan Ioan Mușat, a anunțat pe site-ul propriu că le va propune colegilor săi de partid începerea unor discuții cu liderii partidelor din Consiliul Local pentru inițierea unui referendum pe tema pasajului subteran.

Discuția nu este nouă, pentru că imediat după celebra dezbatere pe marginea acestui subiect din 30 mai 2022, s-a mai discutat despre posibilitatea organizării unui referendum pe acestă temă. Dar de ce revine subiectul acum în discuție publică, adus de președintele social-democraților? 
Pe de o parte, pare o încercare disperată a acestui lider politic de a intra în grațiile șefilor săi, pe de altă parte, oare o fi normal ca membrii forului de conducere locală a acestei formațiuni politice să afle de pe site-ul președintelui ce urmeză să le comunice acesta în cadrul unei ședințe interne de partid?! Până la urmă, toate acestea sunt stricte probleme interne ale partidului și președintelui local al acestuia.
O altă fațetă a problemei este și mai interesantă, în opnia noastră: consilierii locali PSD au votat în mai multe rânduri în favoarea celebrului pasaj mult huilit acum. Astfel, mai întâi, pe 9 decembrie 2020, când președintele PSD Câmpina era același Dan Ioan Mușat, consilierii au votat în unanimitate un proiect privind acest pasaj (HCL 168). De asemenea, odată cu bugetul local, consilierii au votat de asemenea în același timp cu bugetul și fondurile necesare cofinanțării acestui proiect care va fi realizat din fonduri europene. Deci, dacă în decembrie 2020 și apoi în martie 2022, consilierii PSD au votat in corpore proiecte privind acest pasaj, de ce s-a ”sucit” acum șeful lor de partid? 
Ar fi mai multe variante... Mușat (sau șefii lui) ar fi putut realiza că punerea în practică a unui astfel de proiect îi condamnă la pierderea alegerilor locale pentru mult timp de acum încolo. Ar mai fi și alte variante, dar aceasta pare cea mai probabilă, care îi aduce și avantajul de a părea în ochii opiniei publice că este singurul care i se opune primarului Alin Moldoveanu. Dar dacă se ajunge la referendum, totul poate avea efect de bumerang împotriva lui Mușat: un rezultat net în favoarea pasajului, implicit în favoarea primarului în funcție, ar fi echivalentă cu sinuciderea politică a celui sau celor care inițiază referendumul. 
Oricum, în absența oricăror alte proiecte concrete din partea multor partide din Consiliul Local Câmpina, discuția pe marginea referendumului rămâne un subiect de urmărit.

3618 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Calin Gherman 23.07.2022 18:07 O ocazie buna sa vedem și părerile cetățenilor, ale contribuabililor o metoda democratica care nu cred ca s-a aplicat pana acum in orașul nostru
  • Daniel 24.07.2022 08:38 Constat cu tristete ca singurul subiect al PSD este... sa nu se faca ceva! Ma asteptam de la ei sa vina cu ceva ce sa se faca...
  • Danut 24.07.2022 11:23 Cea mai mare tâmpenie posibila in acest orasel:zgomot,circupatie ingreunata daca nu chiar blocata, afectarea structurii de rezistenta!!!Ce procent are primarul din aceasta afacere???
  • Val 24.07.2022 12:26 Și primarul e conștient ca nu se va face o asemenea lucrare de pasaj dar sint bune studiile de fezabilitate. Costa mult și nu te întreabă nimeni ce faci cu banii pentru ele.
  • Rammstein 24.07.2022 14:43 Ar fi bun un referendum!!...să cunoască și conducerea orașului părerea locuitorilor!!!.. Oricum nici dracul nu face asa ceva într-un oraș care se află pe o falie tectonică instabilă!!... Dar banii pentru studii de fezabilitate n-au miros și culoare politică.... Domnilor sunt alte priorități mult mai importante în oraș...transportul în comun!!!..,ar fi prioritatea numarul unu, astfel se va degreva centrul de mașini și ar lega zonele orașului intre ele... Infrastructura rutieră, creșe, grădinițe, anveloparea locuințelor,curățenia si iluminatul public economic...astea sunt priorități!!!.nu o himeră....
  • diss 02.08.2022 06:41 La Cămpina, ca în peste 80%, dintre localitățile României, oameni fără pregătire de specialitate, orgolioși, slab pregătiți profesional, au ajuns să se certe, pe banii contribuabililor, ca la ușa cortului pentru tot felul de așa-zise proiecte administrative.La Cămpina ”cireașa de pe tort” o constituie primarul care după 2 ani în care a plantat multe flori, a făcut și mai multe poze de pe la tot felul de festivități și a făcut un sens giratoriu dubios se pregătește să ne dea ”lovitura de grație ” plănuind să facă ditamai groapa în mijlocul orașului.Problematic este că aparent nu îl poate opri nimeni, partidele încă discută(???), iar cămpinenii dorm pe ei! Deci domnule primar dați drumul la excavatoare, unde a mers suta va merge cu siguranță și mua!🤔

Politică

1721 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1462 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.

Alte stiri recente

39 vizualizari
24 apr. 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

1829 vizualizari
21 apr. 2024 20:53

Superliga B1 Prahova. Sportul Câmpina - Viitorul Cosminele 1-0

Meci important pentru ambele echipe în Seria Nord a Superligii B1 Prahova, între Sportul Câmpina și Viitorul Cosminele.