ANAF a transmis Primăriei Câmpina o somație cu titlu executoriu pentru o corecție financiară în valoare de aproximativ 100.000 lei.
Este o corecție aplicată pentru unele nereguli constatate la proiectul ”Planificarea strategică și digitalizarea serviciilor publice la nivelul municipiului Câmpina”, a cărei implementare a început în mai 2022 și s-a finalizat la 31 august 2023.
“Am primit această corecție și întrebarea este dacă o eșalonăm sau o achităm. Am discutat deja cu dl. Constantin Bălășoiu, șeful de la ANAF Câmpina. O să vin cu o informare în fața Consiliului Local pentru că va trebui să luăm o decizie. După cum știți, mai există o corecție eșalonată în noiembrie 2020, pe o perioadă de cinci ani, deci până în noiembrie 2025. Domnul Bălășoiu mi-a spus că dacă o vom eșalona și pe aceasta, nu putem decât până la același termen, 25 noiembrie 2025, nu mai mult. Părerea mea este să încercăm să o plătim, pentru că, atunci când vom trage linie la cealaltă corecție, va trebui să achităm niște penalități și dobânzi care sunt destul de mari. Am discutat cu colegii de la Direcția Economică și Direcția Juridică și am demarat procedurile pentru a ne îndrepta împotriva celor care au creat aceste probleme”, a afirmat primarul Irina Nistor în plenul ședinței Consiliului Local de marți seară.
Primăria Câmpina are la dispoziție șase luni să achite corecția de aproximativ 100.000 lei, în caz contrar vor fi blocate conturile instituției.
Referitor la corecția veche, cea eșalonată, trebuie să facem câteva precizări. În noiembrie 2020, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, Consiliul Local Câmpina a aprobat eșalonarea plății către stat a două corecții financiare pentru deblocarea proiectelor cu fonduri europene. Era vorba despre o corecție la Calea Dacia și o corecție la proiectul „Sprijin pentru integrare și incluziune socială” finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA). În decembrie 2020 s-a câștigat procesul cu Ministerul Dezvoltării pentru Calea Dacia și corecția pentru acest proiect a fost anulată. Ba, mai mult, instanța a obligat Ministerul Dezvoltării să achite Primăriei Câmpina suma de 10.437.787,54 lei reprezentând lucrări plătite din bugetul local și nerambursate de minister. Iar Ministerul Dezvoltării a plătit banii, adică peste 2 milioane de euro, care au intrat în bugetul local.
A rămas eșalonată corecția pentru proiectul „Sprijin pentru integrare și incluziune socială”, Primăria plătind 5.000 lei lună timp de cinci ani (300.000 lei în total valoarea corecției).
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.