Greva din învățământ a continuat și marți, 6 iunie, după minivacanța de Rusalii. La Câmpina, în toate unitățile de învățământ se face grevă, într-o proporție mai mare sau mai mică.
Greviștii sunt și mai îndârjiți după recentele declarații ale ministrului Educației, Ligia Deca, aceasta afirmând că ”de la 1 iunie și până astăzi (n.n. - 6 iunie) avem circa 15.000 de persoane care lucrează în învățământ care au renunțat la grevă, dintre care peste 10.000 sunt cadre didactice. În acest moment avem peste 1.000 de unități de învățământ în care nicio persoană nu face grevă”.
În replică, liderii sindicali de la Federația Națională a Sindicatelor din Învățământ și de la Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” au anunțat că 86,93% din totalul membrilor de sindicat care au semnat pentru grevă au continuat protestul și marți, 6 iunie. Mai mult, liderii sindicali afirmă că ”procentele avansate de Ministerul Educației au fost raportate la totalul salariaților din învățământ, provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflați în grevă. Solicităm Guvernului reluarea urgentă a negocierilor în interesul sistemului de învățământ”.
La Câmpina, potrivit profesorului Adrian Popescu, lider al Sindicatului ”Școala Prahovei”, afiliat la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), ”numărul cadrelor didactice aflate în grevă a crescut, colegii noștrii fiind revoltați de atitudinea Guvernului, care i-a determinat să se alăture protestului”.
La nivel nașțional, se discută tot mai intens că dacă nu se va ajunge la o stingere a conflictului de muncă, Ministerul Educației va fi nevoit să anunțe o modificare a calendarului examenelor de bacalaureat și de evaluare națională.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Sus.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.