"Un secol de la Marea Unire" este denumirea spectacolului care a avut loc sâmbătă, 10 noiembrie 2018, în Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia. Un moment artistic aparte, susținut de copii din Câmpina, Breaza, Comarnic și Făgăraș. Sunt zece ani de când există acest parteneriat frumos și generos între Școala Gimnazială "Al.I. Cuza" din Câmpina, Școala "Constantin Brâncoveanu" din Breaza, Școala Gimnazială nr.2 din Comarnic și Colegiul Național "Radu Negru" din Făgăraș. Un parteneriat în bază căruia s-au desfășurat multe acțiuni comune, s-au făcut schimburi de experiență, dar mai presus de toate, un parteneriat care a legat prietenii și a creat lucruri frumoase.
Cele patru instituții de învățământ derulează împreună proiectul regional "Porți și suflete deschise", inițiat și propus de Cristina Badea, profesor învățământ primar la Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" Câmpina. Spectacolul de la Alba Iulia este una dintre activitățile incluse în acest proiect, poate cea mai frumoasă dintre toate cele organizate până acum. Catedrala Reîntregirii Neamului a răsunat de glasurile copiilor veniți de la sute de kilometri depărtare pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri acolo unde s-a făcut Marea Unire. Au fost momente frumoase, momente emoționante, iar acești copii probabil că vor ține minte toată viața că în Anul Centenarului ei au fost acolo, la Alba Iulia-n Ardeal, la Mecca noastră, și au cântat în Catedrala Reîntregirii Neamului.
Copii frumoși, îmbrăcați în straie populare, cu tricolorul în mână și la piept, au spus poezii și au cântat în Catedrala de la Alba Iulia, iar la final, simbolic, au împărțit celor prezenți (părinți, turiști, localnici) pâine și sare aduse din Prahova și din Făgăraș - Brașov.
Putem scrie multe despre acest eveniment, despre bucuria copiilor, despre emoțiile profesorilor care i-au pregătit și părinților care i-au însoțit pe cei mai mici... artiști. Dar îi puteți vedea și urmări în imaginile noastre foto și video. Noi vom sublinia doar câteva lucruri. A fost o excursie plătită în cea mai mare parte de părinți, oameni care au înțeles că educația nu se face doar în școală, că astfel de deplasări înseamnă tot educație. Copiii văd orașe diferite, vizitează obiective turistice, cunosc alți copii, cântă alături de alți copii, leagă prietenii și învață lucruri noi. Sunt profesori care se bat cu morile de vânt, uneori, pentru a le oferi copiilor astfel de ocazii frumoase, pentru a le crea amintiri de neuitat, pentru a-i stimula. Așa sunt profesorii care se ocupă de acești copii din Câmpina, Breaza, Comarnic și Făgăraș. Oameni sufletiști, deschiși, cu dragoste imensă de copii și respect față de țară, o țară care nu le oferă întotdeauna, nici lor și nici copiilor, ceea ce ar trebui, ceea ce ar merita, ceea ce ar fi normal. Dar mergem mai departe cu toții, cu speranța că, măcar de dragul copiilor, pentru binele și viitorul lor, românul se va trezi...
Evenimentul teatral al verii - Festivalul Național de Teatru "Eusebiu Ștefănescu" - se va desfășura în perioada 4-6 iulie 2025, iar pe scenă vor urca tineri actori amatori.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.