Demersuri pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 28 septembrie 2022, se află și o informare privind corespondența purtată de Primăria Câmpina pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei.

Astfel, Primăria municipiului Câmpina a obținut acordul de principiu, cu respectarea unor condiții, din partea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, autoritatea prin intermediul căreia s-a desfășurat contractul de finanțare europeană pentru lucrările de reabilitare care sunt aproape de finalizare. De asemenea, Direcția Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii a transmis autorităților locale că pentru eliberarea avizului solicitat este nevoie de un alt aviz - avizul prealabil al Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor. Pentru ca eliberarea acestui aviz să intre pe ordinea de zi a ședinței acestei comisii mai este nevoie de regulamentul de organziare și funcționare a muzeului, precum și organigrama acestuuia, atât în forma actuală, cât și în forma propusă pentru includerea în viitorul Centru cultural.
Acum, rămâne de văzut care va fi reacția consilierilor câmpineni și dacă aceste demersuri vor continua sau nu.

1789 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Sergiu Fieraru 24.09.2022 18:20 Bustul ala cu Hasdeu pe unde mai e? Cel care era pe locul artezianei de la Milia? Ori la școala 7 ori la muzeu e locul lui.

Actualitate

995 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.

1604 vizualizari
03 dec. 2022 13:14

Tutunul dăunează... libertății. Un bărbat de 33 ani din Adunați a ajuns în arestul Poliției după ce a furat 30 pachete de țigări

Un bărbat de 33 ani, din comuna Adunați a ajuns în arestul Poliției, după ce a furat chiar de Ziua Națională a României 30 pachete de țigări și suma de 250 lei, din incinta unei societăți comerciale din localitate. Polițiștii au stabilit că furtul a avut loc în seara zilei de 1 decembrie, bărbatul fiind depistat și reținut chiar a doua zi.

Alte stiri recente

399 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

610 vizualizari
03 dec. 2022 19:16

Concert caritabil organizat de liceenii câmpineni în beneficiul copiilor cu autism

Concertul "Zâmbete de sărbători" este organizat la Casa Tineretului de Grupul Informal de Inițiativă PeaceJam Câmpina, fiind un concert caritabil cu tineri artiști locali. Intrarea este liberă, iar publicul va putea face donații care vor ajunge la Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina.