1253 absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina au depus jurământul și vor intra de luni în serviciu

Eveniment (Categoria articolului)

O afluență de lume fără precedent am putut vedea vineri, 28 octombrie 2022, la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina cu prilejul ceremoniei de absolvire și acordare a gradului profesional de agent de poliție celor 1253 absolvenți ai acestei instituții, promoția octombrie 2022. Estimativ, au fost aproximativ 8.000 de oameni - rude, prieteni, apropiați ai absolvenților, veniți să asiste la acest important moment din viața tinerilor polițiști.

Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General de Poliție au fost reprezentate de secretarul de stat pentru ordine și siguranță publică - chestor Bogdan Despescu și adjunctul inspectorului general al Poliției Român - chestorul Eduard Mirițescu, amândoi foști comandanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Prahova. De asemenea, la festivitate au fost prezenți foști comandanți și profesori ai Școlii de Poliție, prefectul Virgiliu Nanu, primarii Alin Moldoveanu (Câmpina), Bogdan Novac (Breaza), George Stoica (Bănești), alți invitați.
Pe o vreme superbă, ceremonialul a cuprins alocuțiuni, citirea ordinului privind acordarea gradului profesional, dar și privind desemnarea șefului de promoție - Eduard Ciobanu, din Vaslui, premierea primilor zece elevi ai acestei promoții, intitulată ”Gorun 2”, precum și o scurtă slujbă religioasă.
Momentele cele mai așteptate au fost rostirea jurământului și defilarea tuturor detașamentelor de absolvenți.
Promoția octombrie 2022 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina include 1253 absolvenți, dintre care 1080 băieți și 173 fete, dintre care 22 romi și 10 de la alte minorități. Alți 40 de elevi au abandonat cursurile de-a lungul acestui an, iar 13 au intrat la Academia de Poliție și au renunțat, evident, la școala postliceală. Este prima promoție care va purta noua uniformă, prezentată în cursul zilei de joi, iar fiecare absolvent își va începe efectiv serviciul de luni, 31 octombrie.
La ceremonia de absolvire nu a lipsit tradiționala cerere în căsătorie, moment plin de emoții pentru cei direct implicați și aplaudat de toți cei prezenți. La final, în uralele tuturor, proaspeții absolvenți ai Școlii de Poliție de la Câmpina au lansat spre cer zeci de baloane roșii, galbene și albastre.

3339 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Crocodil 29.10.2022 18:53 Un bețiv care abia mergea pe stradă se întânlește cu un polițai. Bețivul: Dom'le polițai, pot și eu sa trec printre d'voasta? La care polițaiul raspunde: Bine, dar câte unul pe rând.

Eveniment

410 vizualizari
22 sept. 2023 14:26

Câmpinenii sunt invitați pe 23 septembrie la un super eveniment Cumpără de lângă casă – Festivalul Afacerilor Locale, ediția a doua

A doua ediție a Festivalului Afacerilor Locale, eveniment dedicat câmpinenilor și firmelor din oraș, organizat de Asociația Câmpina Curată cu sprijinul grupului de firme Soceram – Neptun, are loc weekend-ul acesta în Parcul Soceram, începând cu ora 10:00.

2212 vizualizari
20 sept. 2023 22:21

Câmpina a demonstrat că are talente care pot susține un spectacol foarte reușit

Unul dintre obiectivele nedeclarate ale primei ediții a Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor a fost acela de a demonstra că există pe plan local talente care pot susține un spectacol foarte reușit, atât cu soliști, cât și cu instrumentiști, cu grupuri vocal-instrumentale, dar și cu ansambluri folclorice de dansuri.

Alte stiri recente

1563 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

1 comentarii

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

1450 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

2 comentarii

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.